Prvoligová Slavia obstála v roli favorita, domácí mají čerstvý impuls pro práci

08.09.2020 21:26, autor: Pavel Šácha

Táborští druholigoví hokejisté prošli v úterý večer nadmíru atraktivním a mimořádně přínosným testem před blížícím se startem druholigových bojů. Prvoligová Slavia coby jejich předposlední soupeř v přípravě prokázala u Jordánu svou nespornou kvalitu a v užitečném střetnutí zvítězila nad kohouty bez výraznějších starostí 6:2.

Prvoligová Slavia obstála v roli favorita, domácí mají čerstvý impuls pro práci

HC Tábor - Slavia Praha

2:6 (0:1, 1:3, 1:2)

Úterý, 8.9.2020 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 33. Radoš (Škoda, Pařízek), 46. Tejko (Šedivý) - 1. Šmerha (Vampola, Buchta), 22. Šmerha (Krejčí, Šteiner), 27. Šteiner (Kuťák, Ondráček), 31. Vlček (Hejda), 48. Steinocher (Ondráček), 59. Ondráček (Vlček, Petrov).

Rozhodčí: Květoň - Lang, Kubíček.   Vyloučení: 4:3   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:4, 2:4, 2:6   Střely: 20:39   Diváci: 650

HC TÁBOR: Kolář (D. Novák) - Pařízek, Radoš, Černý, Doktor, Havran, Beran, Havelka - Prášek, Škoda, Matiášek - Šulek, Matušík, Přibyl - Tejko, Šedivý, Heřman - Bárta, Březina.

SLAVIA PRAHA: Michajlov - Buchta, Veber, Krejčí, Steinocher, Duda, Antoš, Hejda - Všetečka, Vampola, Šmerha, Ondráček, Vlček, Šteiner, Tomica, Kuťák, Brož, Petrov.


Úterní střetnutí začalo pro domácí hráče přesně tak, jak si nepřáli. Z liknavé rozehrávky se narodila chyba, po které se zmocnil puku matador Vampola a jeho pobídku přetavil Šmerha v přesnou střelu pod vyrážečku brankáře Koláře – 0:1. Herní nadvládu si pražský celek uchoval i v dalším průběhu první části. Zatímco domácím chyběla při občasných sympatických výpadech klidnější finální fáze, hosté dokázali být přímočaří i důslední. Navzdory tomu, a také díky několika výtečným zákrokům táborského gólmana už zůstalo průběžné skóre do první přestávky nedotčeno.

Ani prostřední dějství nezahájili táborští hráči o mnoho lépe. V čase 20:37 vykázal sudí Květoň na trestnou lavici hned dva táborské obránce Černého a Doktora, a Slávisté tuto nabídku s povděkem přijali. Pevný zámek v útočném pásmu vyústil v ránu Krejčího, kterou sice Kolář stihl vytěsnit, ale dorážející Šmerha už měl snadný úkol – 0:2. V následujících minutách jako by domácí celek zahodil přílišný ostych a ve slibné pasáži několikrát uvedl obranu host do stavu pohotovosti. V polovině 27. minuty ovšem kohouti propadli v útočném pásmu a následný kontr tří hráčů proti jedinému obránci sehráli hosté učebnicově – zakončující Šteiner měl před sebou znovu odkrytou podstatnou část Kolářovy klece – 0:3. Neméně jednoduchý mustr použili borci v červených dresech i při svém čtvrtém gólu z 31. minuty. Po čisté vyhrané buly v útočném pásmu vypálil od modré Hejda a přesná teč Vlčka vynesla Slavii už čtyřbrankové vedení – 0:4. O necelé dvě minuty později však dokázali táborští hokejisté vyhnat z ochozu chladnou atmosféru. Po Vebrově faulu na Šulka si zahráli první přesilovku v utkání a dokázali ji bleskově využít – zkušený Škoda posunul kotouč na Radoše a před brankou operující domácí bek ho pohotově zdvihl nad rameno brankáře Michajlova – 1:4. Na druhou gólovou radost si pak dělali Jihočeši zálusk jen o dvě minuty později při další početní výhodě, tentokrát s ní ale naložili prachbídně a prvoligový sok neměl s uhájením třígólového náskoku žádné starosti.

Úvod závěrečné periody se odvíjel v poklidném duchu a za pokračující převahy pražského souboru. Ve 46. minutě se ale vývoj střetnutí dočkal zajímavé zápletky, to když si při přechodu do obranného pásma hostů umně vyměnili puk Šedivý s Tejkem a druhý jmenovaný forvard neomylně překonal Michajlova přesnou střelou z prostoru mezi kruhy – 2:4. Favorizovaní hosté si ovšem nenechali pohodu ze své střídačky utéct daleko a jen o dvě minuty později si vzali třígólový náskok zpět. Při signalizované domácím faulu napřáhl od modré Steinocher a puk skončil v levém horním rohu Kolářovy branky – 2:5. Ve zbytku střetnutí si oba soupeři vyměnili po jedné přesilové hře, leč skóre zůstalo nedotčeno. Jeho poslední úpravu obstarali hráči Slavie až v na konci 59. minuty, kdy se po táborských zmatcích v obranné třetině zmocnil puku Ondráček a ustanovil konečný výsledek 2:6.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Zápas se Slavií byl pro nás hodně prospěšný a ukázal nám, o čem hokej je, hlavně z hlediska rychlého rozhodování a řešení herních situací. V tomto směru měl soupeř samozřejmě navrch. Nás přibrzdil brzký inkasovaný gól i takový ten ostych z utkání se soupeřem, jakého běžně nepotkáváme. Pak nás postihla ještě ta dvě zbytečná vyloučení v úvodu druhé třetiny, kterých soupeř využil k druhému gólu. Kluci dřeli a také si vypracovali několik slibných šancí, jenže jejich řešení bylo špatné. Výsledek vypadá nelichotivě, ale utkání pro nás rozhodně splnilo účel. Máme poznatky, od kterých se můžeme odpíchnout do další práce.“       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality