První sezónní porážka přistála po šlágru druhé ligy na kontě táborského týmu, body se stěhují do Kolína

10.10.2015 17:44, autor: Pavel Šácha

Sobotní hokejový večer u Jordánu byl dochucen velmi pikantním kořením. Důvod je prostý - do Tábora zavítal k souboji dvou vedoucích týmů tabulky zatím suverénní Kolín.

První sezónní porážka přistála po šlágru druhé ligy na kontě táborského týmu, body se stěhují do Kolína

HC Tábor - SC Kolín

2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Sobota, 10.10.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 26. Polodna, 53. Matušík (Polodna) - 6. Kadlec st. (Kadlec ml., Ježek), 28. Jankovský (Morkes, Malý), 30. Kadlec ml. (Barták, Ježek).

Rozhodčí: Hornáček - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 8:7 - navíc Kanov (Tábor) 10 minut.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3   Střely: 32:23   Diváci: 1592

HC TÁBOR: Novák (Petřík) - Semrád, Havran, Černý, Kanov, Heršálek, Dvořák, Klíma - Kellner, Mrkvička, Polodna - Krätzer (41. Blažek), Matušík, Březina - Severa, Boháč, Vaniš.

SC KOLÍN: Sejpal - Pácal, Hanzl, Skokan, Voženílek, Barták, Březina, Pýcha - Veselý, Semirád, Malý, Zumr, Jankovský, Morkes, Kadlec ml., Kadlec st., Ježek, Hlavatý, Jelínek.

I. třetina

První dějství sobotního šlágru bezezbytku naplnilo očekávání rychlého a důrazného hokeje. Hosté se dostali do zápasu hned v první přesilové hře, ale v největší šanci Semirád netrefil puk před odkrytou částí branky. Ještě v oslabení se dostal k rychlému výpadu Polodna, ale Sejpala neprostřelil. S koncem úvodní pětiminutovky poprvé uhodilo a k radosti skupiny hostujících fanoušků se o to postarali Kozlové. Zkušený Kadlec senior si po zaváhání táborských beků našel kus volného ledu, dostal se do úniku a zamířil neomylně mezi Novákovy betony - 0:1. Svižný hokej s poměrně otevřením hledím pokračoval i v dalších minutách. Domácí fandové se dostali do varu v 11. minutě, kdy se po Březinově zadovce dostal za záda kolínských obránců Krätzer, ale v nouzi už nestihl lépe zakončit a Sejpal puk skryl pod svou lapačku. Na konci 13. minuty zapomněli Táborští před svou brankou Veselého, ale Novák svůj tým podržel. Domácí mužstvo si svou největší příležitost schovalo na 17. minutu, kdy Kellner objel branku a odražený puk přistál na holi Klímy, jenž ovšem v tváří v tvář svému loňskému spoluhráči neuspěl. Kozlové si tak odvezli do kabin jednobrankový náskok.   

II. třetina

V prostřední periodě tempo střetnutí neochablo a diváci v ochozech se určitě nenudili. Ve 26. minutě se navíc táborští fanoušci dostali do varu, a to po situaci, která nápadně připomínala úvodní gól střetnutí. Puk se zapletl kolínským zadákům pod bruslemi, vylovil ho Polodna a v nájezdu na Sejpala si počínal stejně suverénně jako před ním kolínský střelec - 1:1. Vstřelený gól se mohl stát pro domácí hokejisty povzbuzením, ale Středočechy do kolen neposlal. Přesto se zdálo, že se táborští hráči dostávají do tempa a soupeře lehce přehrávají. Právě v tu chvíli ale přišla pro domácí pohroma. Ve 28. minutě se ve skrumáži před domácí brankou nejlépe zorientoval Jankovský a vrátil kolínskému souboru vedení. K dovršení všeho zlého se o dvě minuty později dostal k teči Bartákovy střely Kadlec junior a brankář Novák na změnu dráhy kotouče nestihl zareagovat - 1:3. Zbytek druhé části hry odehráli Kohouti v křeči, kterou nejlépe dokládala pokažená přesilová hra. Ve 32. minutě se vydal do úniku kolínský Ježek, ale neměl dostatek času zamířit a ze šance sešlo. V závěru třetiny se mužstvo Tábora ocitlo na více než minutu ve dvojnásobném oslabení, s tím si ale poradilo velmi dobře a udrželo při životě naděje na obrat v utkání.

III. třetina

V poslední části sobotního zápasu se domácí hokejisté vybičovali k mohutné ofenzívě a jali se dohánět to, co v předchozích dvou třetinách zameškali. Jejich kolínský sok ale nezpanikařil, čelil manévrům táborské družiny velmi organizovaně a disciplinovaně, a navíc měl v brance výborného Sejpala. Ten se poprvé zaskvěl už po minutě hry, kdy pokryl tutovku Kellnera, a také v několika dalších momentech dodával svému týmu potřebný klid. V úvodu 53. minuty se přesto táborští hráči zaslouženě odměnili za vystupňované nasazení, to když Matušík v přesilové hře využil prostoru u pravé tyče kolínské branky a Sejpal přece jen kapituloval - 2:3. Závěr střetnutí tak dostal novou zápletku a až do poslední vteřiny se bylo na co dívat. Vyrovnávající trefu měl dvakrát na hokejce Březina, při jeho první šanci ale famózně zasáhl Sejpal a při druhé už měl mladý táborský útočník přece jen složitější pozici. V čase 58:21 sáhli táborští trenéři k power play a poslali před branku Kolína šest mužů. Několikerá vyhraná buly sice domácím otevřela cestu k dobytí hostující svatyně, nakonec ale zůstali smutně stát před jejími branami.

 Vítězstvím 3:2 si Kozlové z Kolína upevnili své výsadní postavení v tabulce skupiny Západ, a také to se svými fanoušky v hledišti táborského stadionu náležitě oslavili. Také táborští hráči ale měli proč děkovat svým příznivcům. Do hlediště jich dorazilo bezmála šestnáct stovek a starali se až do konce o skvělou atmosféru zápasu.

Slovo trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: "Věděli jsme, že nás čeká velmi nepříjemný a kvalitní soupeř, který není v čele tabulky náhodou. V prvních dvou třetinách hrál Kolín kompaktnější hokej, naopak my jsme do hry nedali tak enormní důraz, jaký bychom si představovali. V některých momentech jsme bohužel nezvládli určité taktické věci a vyrobili chyby, které by se stávat neměly. Ve třetí části už kluci hráli opravdu velmi dobře. Soupeře dokázali dostat pod tlak a remíza by pro ně možná byla odměnou... Znovu ale musím opakovat, že Kolín předvedl výborný výkon."                

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality