První s druhým! Táborští bojovníci budou odrážet útok konkurenta z Příbrami

23.11.2021 17:19, autor: Pavel Šácha

Ve středu 24. listopadu od 18 hodin se na táborském ledě rozhoří třetí bitva mezi týmy Tábora a Příbrami. A rozhodně stojí za to být u toho…!

První s druhým! Táborští bojovníci budou odrážet útok konkurenta z Příbrami

Sousedé z výsluní tabulky

Domácí soubor zatím hledí na všechny své protivníky shůry a nejblíže má právě soupeře z města uranu. Na startu třetího vzájemného souboje má jednu příjemnou jistotu. Před příbramským celkem aktuálně hájí čtyřbodový náskok a to ho minimálně pro středeční osmnácté kolo soutěže činí nedotknutelným. V případě vítězství by Táborští svému ambicióznímu konkurentovi odskočili na sedm či alespoň pět bodů. Pokud zápas lépe zvládnou hosté, přiblíží se ke kohoutům na jeden, případně tři body.
Sebevědomí příbramským hráčům rozhodně chybět nebude. V prvním vzájemném střetnutí si navzdory mohutnému finiši svých hostitelů odvezli z Tábora vítězství 3:2, v odvetě na domácím ledě pak zvítězili 4:3 po nájezdech.

Elitní statistiky na obou stranách

Nejen kvůli aktuálnímu postavení obou protivníků, ale také z hlediska individuálních statistik lze středeční šlágr bez okolků označit za souboj těžkých vah. Na straně hostů se představí druhý nejlepší střelec soutěže Jan Tlačil mladší (19 branek + 4 asistence) a její nejlepší nahrávač Petr Josefus (7+23), jenž je zároveň třetím nejproduktivnějším hráčem druholigového Jihu. V táborském dresu půjde do boje druhý muž celkového kanadského bodování Jakub Matušík (12+20) a třetí nejúspěšnější snajpr v soutěži Lukáš Endál (16+12). Domácí budou spoléhat i na nejproduktivnějšího obránce skupiny Jih Tomáše Hajiče (5+14), zatímco středočeské mužstvo přiveze k Jordánu jeho nejbližšího pronásledovatele Radka Jelínka (7+8). A brankáři? Táborští vyšlou do boje jednoho z dvojice gólmanů s nejnižším průměrem v soutěži, tedy buď Kristiána Koláře (2,35), nebo Tadeáše Dvořáka (2,55). Hoté od Litavky zase mohou využít jejich souseda v této statistice Dominika Šorfa (3,18), jenž má rovněž táborskou minulost.

Z táborské šatny

Jak už jsme avizovali, v táborském dresu už nezasáhne do boje dosavadní kapitán Vladimír Škoda, se kterým se vedení klubu rozhodlo ukončit spolupráci.
Jak většina z fanoušků zaznamenala, před sobotním utkáním v Chebu napadly táborskou hokejovou šatnu náhlé zdravotní problémy a tým odcestoval na západ Čech bez deseti stálých hráčů základu. Přesto svou roli zvládl a odvezl si z pohraničí cenné vítězství 4:3.
Kolem složení mužstva pro středeční šlágr proto krouží nepříjemná nejistota, ale situace se zdá být o poznání příznivější.
Vítanou, a vpravdě ohromnou posilou se pochopitelně stanou domácí fanoušci, byť jen ti, kteří vyhovují aktuálně platným covidovým pravidlům.

UPOZORNĚNÍ! 

Táborský klub bude dbát vládních nařízení spojených s onemocněním covid-19, která vešla v platnost od pondělí 22. listopadu, a o totéž samozřejmě žádá všechny ty, kteří se na hokej chystají.
Nadále zůstává ztížená situace s parkovacími místy v blízkosti zimního stadionu. Vyplatí se proto vyrazit na zápas včas a najít si místo v širším okolí, případně využít jiný způsob dopravy.
Kdo se chce vyhnout čekání u pokladen, může využít online nákupu vstupenek na webu: vstupenky.hctabor.com            

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality