První klání Tábor zvládl

08.03.2014 22:21, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - L. Medvědi Pelhřimov

3:2 (0:1, 1:1, 2:0)

Pátek, 7.3.2014 17:50 - Muži

 

Branky a nahrávky: 35. Havran (Černý, Kolomý), 55. Mrkvička (Matušík, Hájek T.), 57. Nedorost (Havran, Matušík) - 6. Kasalý F. (Hadrava Marek), 30. Adam (Kadlec)

Rozhodčí: Luczkow, Jechoutek - Marek, Nepomucký   Vyloučení: 9:9   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 3:2   Střely: 42:25   Diváci: 1961

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Černý, Hájek A., Kanov "A", Heršálek "A", Klíma - Sladký (Pechánek R.), Matušík "C", Mařík - Hájek T., Kolomý, Seidl - Kellner, Mrkvička, Nedorost

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Brabec (Čekal) - Mečiar, Adam, Jelínek A., Kasalý D., Beneš, Novotný, Pecen - Kopic, Plachý "A", Kubát "C", Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Votápek, Svoboda, Vylíčil, Kadlec, Kozlík

Souhrn

Včerejší první čtvrfinálové utkání odstartovali lépe hosté. Ti rozjetí z předchozí série do zápasu vlétli a připsali si první dvě střely. Od modré pak pálil Martin Havran, ale Brabec vytasil svůj pravý beton. Do úniku se poté hrnul Marek Hadrava, ten sice dostal pas na paty, ale efektní otočkou vše zvládl a byl sám před Klestilem. Trefil jen tyčku a puk se odrazil zpět do hřiště, táborští obránci přejeli a Filip Kasalý zametl touš pod brankářem do branky - 0:1. Kohouti hráli i dvě přesilovky, ale ani jedna se jim příliš nepovedla. Čtyři minuty před koncem jeli Táborští tři na jednoho, situaci dobře vyřešili a Kellner byl před brankářem úplně sám. Byl však faulován a byla z toho další početní výhoda. Opět to domácím příliš nešlo a tak v posledních sekundách zahrozil Pelhřimov. Po zvláštním odrazu od zadního mantinelu to zkoušel baseballově Plachý, jenže na jeho pokus z brankoviště si Klestil dobře počkal.

Od první vteřiny druhé části hrál Pelhřimov přesilovku, když souběžně s první sirénou fauloval Kolomý. Ale ani hosté nebyli příliš kreativní a nic nepředvedli. Tlak si dokázala vytvořit až Matušíkova formace, kdy se u branky zjevil právě táborský kapitán a také Martin Mařík, ale ani jeden nedokázal dobře chytajícího Brabce překonat. I další početní výhoda šla ve prospěch hostů. Ta byla posléze dokonce dvojnásobná a navíc s další odloženým trestem. Kohouti tak hráli ve třech více než dvě minuty. V oslabení měli dvě možnosti domácí, jmenovitě Nedorostova teč Kellnerovy střely skončila na tyči. A Matušíkovo sólo vyrazil maskou Brabec. A tak z ničeho nic udeřili Lední Medvědi. Po levém křídle zavážel puk do pásma Adam, který zápěstím vymetl horní roh branky - 0:2. Když se Kohouti po čtyřech minutách konečně dostali do plného počtu hráčů, přišlo snížení z hole Martina Havrana. Po minutovém tlaku napřáhl na modré čáře a dělovkou k tyči rozjásal dva tisíce diváků - 1:2. V poslední minutě se ještě protáhl za obránce Nedorost, pro hákování ale nedokázal zakončit.

Do poslední části hry vstoupili daleko aktivněji domácí a svého soupeře přehrávali. Už ve druhé minutě se celým kluzištěm protáhl Mařík, ale sám před Brabcem mířil nad. Přečíslení tři na dva řešil Mařík nahrávkou na Radka Pechánka, ten ale minul odkrytou klec. Před polovinou třetiny byl v akci opět Mařík, tentokráte spolu s Tomášem Hájkem, ani jeden ale nedokázal na brankovišti procpat puk za brankáře hostí. Výhodu čtyři proti třem pak měli domácí, ale nezužitkovali ji. Až při hře ve čtyřech vypálil od modré Matušík, jeho střelu brankář vyrazil a Vojtěch Mrkvička dopravil touš do prázdné branky - 2:2 Zaplněné táborské ochozy se dožadovaly další branky a ta přišla za dvě minuty. V přesilovce poslal nezištnou nahrávku Havran na nekrytého Davida Nedorosta, ten jen nastavil hůl a užíval si oslavy - 3:2. Poslední minuty se tak nesly ve znamení pelhřimovského náporu, který byl ještě umocněn přesilovkou. Hosté cpali každý puk na Tomáše Klestila, spousta střel byla velice, velice nebezpečná, ale táborský brankář svůj tým skutečně podržel.

Kohouti tak mohli slavit první a veledůležité vítězství v sérii, protože nyní zajíždějí na led svého čtvrtfinálového soka. Zápas v Pelhřimově začíná zítra od 17:00 a táborský fanklub na něj pořádá autobusový výjezd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality