První domácí výzva! Táborský tým rukuje do bitvy s příbramským nováčkem

13.09.2019 16:25, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejoví fandové se dočkali. Už v sobotu o šesté hodině večerní nastoupí jejich mužstvo k prvnímu druholigovému střetnutí na domácím ledě. A premiéra to bude pořádně peprná: k Jordánu se chystá nabitý kádr nováčka z Příbrami.

První domácí výzva! Táborský tým rukuje do bitvy s příbramským nováčkem


Vizitka soupeře

Středočeský tým se na obnovenou premiéru v republikové soutěži vyzbrojil tak, že ho lze bez okolků označit za jednoho z horkých favoritů skupiny. Stavidla zabezpečení nově skládaného mužstva se s příchodem kouče Jana Tlačila otevřela na druhou ligu nadstandardně. Podle informací Příbramští zařadili do programu své přípravy dopolední tréninky a nechybělo ani domácí soustředění. Ještě více udivuje přísun hráčů do klubu reprezentujícího město uranu.

Vedle již několikrát zmiňovaného extáborského matadora v brance Jakuba Čecha obývají příbramskou kabinu i další hráči, kteří buď mají cenné zkušenosti s vyšší soutěží, anebo už si stihli na druholigové scéně vydobýt vysoké renomé. V defenzivních řadách působí například slávistický bek Josef Saňa, exnymburští obránci Jaroslav RittigJanem Maškem, v Táboře známý odchovanec Slavie Luboš Adam a nově také chomutovský talent Vít Seemann. Značnou sílu vykazuje útočné linie někdejšího Baníku. Ladislav Gengel, Jan Tlačil mladší, Petr Josefus, Ondřej Panna, Miroslav Rohlík, to všechno jsou posily, které dodávají kádru Příbrami vysoký kredit. V prvním mistrovském utkání proti Písku se navíc v sestavě bílo-zeleno-černé družiny nově objevil velezkušený forvard Petr Šinágl. Ten má na kontě 54 extraligových střetnutí a 416 startů ve druhé nejvyšší soutěži, kde posbíral 218 bodů. Pět sezon působil v polském Krakově a během nich slavil dvakrát titul a pětkrát zisk polské pohárové trofeje. Poslední sezonu strávil v německé třetí nejvyšší soutěži.

Jediný přemožitel z přípravy

Táborští se s příbramskou družinou potkali ve dvou přípravných zápasech. V tom prvním ještě nováčka zaplavila táborská vítězná vlna a prohrál 3:6, v domácí odvetě ale přichystal kohoutům jedinou letní porážku v poměru 4:5.

 „Příbram je hodně nepříjemným a těžkým soupeřem, což jsme v přípravě poznali,“ varuje trenér domácí hokejové party Arpád Györi. „Kádr pro druhou ligu poskládala velice silný. Víme, co by na soupeře mohlo platit, ale chceme se samozřejmě prosadit především svou vlastní hrou,“ dodal kouč.  

Z táborské šatny

Zatímco Středočeši brali ve slavnostně laděné premiéře druhé ligy proti Písku dva body za výhru 3:2 po prodloužení, Táborští zvládli s rutinou zápas v azylu čínského účastníka soutěže, týmu Golden Dragon. Hlavními devízami středečního vítězství jsou tři body do tabulky, nula na kontě obdržených gólů i fakt, že si utkání nevybralo žádnou zdravotní daň. Trenéři Arpád Györi a Miloslav Čech tak nemusejí dělat ve svém seznamu žádné další škrty. V rekonvalescenci zůstávají brankář David Novák, obránce Václav Beran a útočníci Jan TrummerJakubem Pípalem.

Jednu nesmírně cennou posilu ovšem domácí mužstvo v sobotní bitvě představí. Řeč je o táborských fanoušcích, kteří by si navzdory konkurenci v podobě programu Táborských setkání měli na zimní stadion najít cestu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality