Proti jedu Kobry nenašli táborští hráči účinné sérum, slavilo se v šatně Pražanů

19.10.2019 21:17, autor: Pavel Šácha

Program 10. kola druhé hokejové ligy nasměroval k Jordánu duel táborského týmu s ambiciózním celkem Kobry Praha. Souboj prvního týmu tabulky se třetím přilákal do ochozů táborského zimního stadionu bezmála čtrnáct stovek fanoušků, drtivá většina z nich ale odcházela domů se smutným výrazem ve tváři. Hosté z pražského Braníku prokázali svou zkušenost, na jejich hokejkách sídlilo více klidu i umu v zakončení a po zásluze si z Tábora odvezli vítězství 4:2.

Proti jedu Kobry nenašli táborští hráči účinné sérum, slavilo se v šatně Pražanů

HC Tábor - HC Kobra Praha

2:4 (1:1, 0:2, 1:1)

Sobota, 19.10.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 17. Seidl (Dančišin, Radoš), 49. Seidl (Jan Bárta, Heřman) - 14. Furch (Smejkal), 29. Šťastný (Furch), 30. Heldák (Hlinka), 53. Valík (Knesl, Hlinka).

Rozhodčí: Čuňočka - Musil, Urubčík.   Vyloučení: 7:11   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:25   Diváci: 1327

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) – Černý, Havelka, Havran, Hajič, Skočovský, Radoš, Bouška – Prášek, Dančišin, Heřman – Šulek, Jan Bárta, Seidl – Březina, Zayml, Kadilák – Jiří Bárta, Pechánek, Pejchal.

HC KOBRA PRAHA: Sochůrek (Dusil) – Mrkvička, Šteiner, Valík, Knesl, Šmíd, Šefl – Bříška, Plíhal, Tondr, Heldák, Šťastný, Furch, Hlinka, Smejkal, Novák, Antončík.

Táborský celek vyrukoval do zápasu velmi rázně a v úvodních minutách se mocně natahoval po vedoucí brance, ale brankář Sochůrek vtiskl od začátku svému výkonu vysoký kredit. Nejvýraznější příležitost lapil Březinovi po přihrávce Zaymla zpoza branky. V dalších minutách první části hry dokázali být hodně nebezpeční i Pražané, ale žádný ze svých rychlých výpadů k účinné koncovce nedotáhli. Navíc jim v těchto okamžicích u sudího Čuňočky prošlo hned několik neférových zákroků holí. První podstatný zápis do kroniky střetnutí nakonec obstaral až závěr 14. minuty. Po nevyužité přesilovce postihla hru táborské družiny série nedůsledností a slávistický host v barvách Kobry Furch to okamžitě ztrestal vedoucím gólem – 0:1. V 17. minutě mohlo být s domácím týmem ještě hůř, ale vyloučení Dančišina přečkal bez úhony. Navrátivší se hříšník se navíc hned vzápětí zapojil do akce, na jejímž konci byl únik Seidla a jeho přesné zakončení mezi Sochůrkovy betony – 1:1. Zasloužený nerozhodný výsledek si nakonec oba soupeři odnesli do kabin, i proto, že v samém závěru pokazil hostující Furch samostatný únik při oslabení svého týmu.

Začátek druhé periody nabídl otevřený hokej, v němž střídala šance šanci. Na táborské straně nevyzráli na Sochůrka Dančišin ani Březina, Furcha zase rozesmutnil jeho slávistický spoluhráč v brance Tábora Šorf. Klíčové okamžiky se vpily do vývoje utkání až o pár minut později. Mezi 7. a 9. minutou sice kohouti příkladně ubránili početní výhodu soupeře při vyloučení Seidla, téměř vzápětí ale přistoupili liknavě k řešení závaru před svou brankou a Šťastný vrátil pražskému souboru vedení – 1:2. Jen o necelou minutu později chyboval v rozehrávce Radoš, hosté se dostali do přečíslení a Heldák bezpečně přetavil včasnou přihrávku Hlinky v navýšení skóre na 1:3. Tento okamžik umocnil už tak viditelný neklid v domácí hře, Táborští zcela vypadli z role a několik dalších minut se odehrálo pod neochvějnou nadvládou Kobry. Druhou polovinu prostředního dějství navíc rozkouskovala šňůra vyloučení na obou stranách a tempo zápasu pokleslo.

Příliš optimismu do domácích řad nevnesl ani začátek závěrečné dvacetiminutovky. Táborští hokejisté sice brzy získali výhodu dvou přesilových her, vinou řady nepřesností si v nich ovšem tlak, natož pak šance nevytvořili. Do varu dostala diváky až situace z úvodu 49. minuty, kdy Jan Bárta adresoval ideální přihrávku od zadního mantinelu Seidlovi a jeho nekompromisní dělovka rozfoukala naději Jihočechů na výsledkový obrat - 2:3. V následujících střídáních byl najednou táborských hráčů plný led a rozbouřené ochozy si žádaly vyrovnání. Stal se však pravý opak – v 53. minutě se parta z Braníku usídlila na delší čas v útočném pásmu a hned z toho byl gól Valíka, jenž před Šorfem tečoval Kneslovu střelu od modré – 2:4. Jestliže až dosud Táborští žehrali na časté chyby a špatnou koncovku, po čtvrtém gólu soupeře dohrávali utkání ve vyložené křeči. Vyzrálí hráči Kobry už si situaci odmítli jakkoliv komplikovat a dovedli zápas k vytoužené výhře. Tu je nutné označit za zaslouženou – ve hře Pražanů bylo podstatně méně chyb a nedodělků, dovedli využili zkušeností svých opor, a navíc vykázali lepší produktivitu v zakončení.

Slovo trenéra 

Arpád Györi, HC Tábor: „V zápase jsme narazili na těžkého soupeře, i tak se mi ale těžko hodnotí. Vstup do utkání se nám příliš nepovedl. V první třetině jsme byli až příliš nervózní, ale podařilo se nám vyrovnat a dá se říct, že jsme ji zvládli. Bohužel v dalších třetinách nám chyběl klid, a navíc jsme inkasovali dva góly, které jsme soupeři v podstatě sami darovali. Naše snaha nebyla efektivní, hodně jsme přidržovali kotouče, málo stříleli a dělali jsme chyby. V naší hře mi navíc chybělo více zaujetí. Měli jsme pasáže, kdy tam bylo, ale i fáze, kdy jsme nebyli tak hladoví, jak bych si představoval. Po zápase v Příbrami, který jsme zvládli a dostali se na první místo, jsme přitom nemuseli mít důvod k nervozitě, ale bylo to přesně naopak. Soupeř měl každopádně více zkušených hráčů, kteří nám chyběli. My se můžeme zlobit jen sami na sebe; přišla výborná návštěva, a my jsme ji tentokrát moc nepotěšili.“

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality