Program druhé ligy přichystal fanouškům u Jordánu lákavé menu: souboj s Kobrou

14.02.2020 23:12, autor: Pavel Šácha

Dlouhé dva týdny čekali táborští hokejoví fandové na další domácí zápas svého týmu. Ten sobotní jim ale nedobrovolný půst jistě vynahradí. K zápasu 38. druholigového kola zavítá k Jordánu silné mužstvo pražské Kobry. Úvodní vhazování padne v 18 hodin.

Program druhé ligy přichystal fanouškům u Jordánu lákavé menu: souboj s Kobrou


Vizitka soupeře

Pražané, resp. jejich šéf Miloslav Šeba se netají úmyslem zaútočit na postupovou kótu. Hned
v létě přilákal do komorního prostředí haly na Braníku několik mimořádně kvalitních hráčů v čele s jabloneckými esy Kamilem Bříškou, Lukášem Tondrem, Tomášem Mrkvičkou a Tomášem Plíhalem, který ovšem poměrně brzy pražský klub opustil. Už tak silný kádr dostal po tomto posílení mohutný rozměr a zdálo se, že minimálně základní částí projde jako nůž máslem.
To se ovšem nestalo a několik fatálních výsledkových klopýtnutí donutilo vedení Kobry k další aktivitě na hráčském trhu. Během podzimu tak přibyla na soupisku jména vyššími soutěžemi ošlehaných hokejistů, konkrétně obránce Lukáše Popely, útočníka z kobří líhně Milana Davídka, a především někdejšího hráče Liberce či Mladé Boleslavi Michala Bártu.

Ten opravdu požadovaný efekt to však nepřineslo a vítězná cesta pražského celku nadále lemovala hrozivá selhání. Za příklad může sloužit porážka 4:8 od trápícího se Písku či další domácí neúspěch s David servisem (2:4). Pouhých osm bodů z posledních sedmi utkání – byť s dvanáctigólovou kanonádou v zatím posledním střetnutí s píseckými Králi – není výslužka, se kterou by měli být kluboví činovníci spokojeni. Odrazilo se to ostatně i v aktuálním postavení Kobry v tabulce, kde namísto očekávaného boje o první příčku hledí na záda čtyřem soupeřům. Tím nejbližším je právě Tábor, na který ztrácejí Pražané tři body, a mají na kontě o jeden odehraný zápas víc.

Pohled na týmovou produktivitu mužstva z Braníku stáčejí údivem všichni fandové i činovníci napříč celým druholigovým spektrem. Může za to fenomenální bilance Kamila Bříšky, jenž dokázal ještě výrazně povýšit své tažení v dresu jabloneckých Vlků a ve 38 utkáních zaznamenal 86 bodů za 48 branek a 37 asistencí. Ve stínu tohoto neuvěřitelného příspěvku zůstávají i další velice výtečné devětačtyřicetibodové osobní zisky Lukáše Tondra (17+32) a Tomáše Šťastného (20+29).  Hranici třiceti kanadských bodů překonali další tři hráči, jmenovitě Filip Hlinka (15+23), Denis Heldák (18+19), bojovník Dominik Novák (18+17) a také ostřílený obránce Tomáš Mrkvička (4+26).
 V brance Kobry měl dlouho pevnou pozici Lukáš Sochůrek. Zřejmě ani on ale náročného bosse Miloslava Šebu úplně nepřesvědčil, a tak se poměrně nedávno „upekla“ spolupráce s robustním sparťanským mladíkem Adamem Wolfem, jehož hlavní sezónní štací je prvoligová Kadaň.

Dosavadní vzájemné zápasy

Oba sobotní soupeři už mají za sebou pět vzájemných střetů a vykázali v nich zajímavou bilanci. Navrch mají Pražané, kteří po více než šťastné první výhře na domácím ledě (4:3) dokázali dvakrát dobýt táborský stadion (4:2, 5:3). Naproti tomu kohouti svému protivníkovi zle zatápěli v jeho hájemství. Ve druhém vzájemném zápase šokovali Kobru osmigólovou výhrou (8:1) a ze zatím posledního setkání vytěžili v hlavním městě dva body za vítězství 6:5 v prodloužení.

Z táborské šatny

Zatímco hosté z Prahy v týdnu našli potřebnou pohodu a již zmiňovaným dvouciferným výsledkem nemilosrdně srazili Písek (12:1), táborští hokejisté prožívali směs smutku a rozhořčení. Na ledě Příbrami odvedli po předchozí jedenáctidenní herní přestávce „bodový“ výkon, přesto se museli smířit s více než sporným zásahem sudího do vývoje zápasu, a především s konečnou porážkou 2:3.

V sobotní bitvě s Kobrou nemohou trenéři počítat se službami nemocného centra a velkého smolaře Jana Trummera, a na tréninku jim chyběl také brankář David Novák. Barvy Milevska odjedou hájit na led lídra krajské ligy do Pelhřimova obránce Petr Bouška a útočník Štěpán Kadilák. Ostatní členové kádru jsou připraveni do hry naskočit a porvat s vysoce ambiciózním soupeřem o důležité tři body.                 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality