Přípravná šeď? Ale kdepak! Kohouti zaskočili Motor a obdarovali své fandy kupou radosti

14.08.2015 22:19, autor: Pavel Šácha

Hokejovým fanouškům od Jordánu se páteční večerní výprava na táborský Zimní stadion vyplatila. Jejich mužstvo se ve fantastické atmosféře popasovalo s prvoligovým Motorem České Budějovice a za svůj nadšený výkon se odměnilo výhrou 4:3 po nájezdech.

Přípravná šeď? Ale kdepak! Kohouti zaskočili Motor a obdarovali své fandy kupou radosti

HC Tábor - Motor Č. Budějovice

4:3sn (1:1, 2:2, 0:0)

Pátek, 14.8.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Heršálek (Matušík, Březina), 28. Seidl (Matušík, Kanov), 36. Polodna (Semrád), nájezd Matušík - 16. Vráblík (Prokeš, Nouza), 31. Nouza (Straka, Heřman), 33. Vráblík (Nouza, Straka).

Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček.   Vyloučení: 7:6 navíc Heřman a Prokeš (oba Motor) 10 minut OT.   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3   Střely: 27:32   Diváci: 1500

HC TÁBOR: Klestil - Semrád, havran, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák (21. A. Hájek) - Kellner, Mrkvička, Polodna - T. Hájek, Matušík, Seidl - Březina, Boháč, Blažek.

MOTOR Č. BUDĚJOVICE: Kůdela - Pařízek, Vráblík, Žovinec, Suchánek, Farka, Kříž, Šanda - Nouza, Straka, Heřman - Guman, Pajič, Škoda - Šulek, Prokeš, Vaniš - Švec, Točík, Záhora.

Hosté z Českých Budějovic zavítali k Jordánu i s elitní útočnou formací Nouza - Straka - Heřman a doprovodem několikasetčlenné skupiny svých příznivců. Ti spolu s domácími diváky obstarali zápasu fantastickou hokejovou kulisu.

Táborský tým vyrukoval do zápasu s prvoligovým soupeřem s velkou chutí a v úvodních minutách byl zaměstnanějším z obou brankářů hostující Kůdela. Za své herní nadšení se táborští hráči odměnili na začátku 9. minuty, kdy si našla cestu za Kůdelova záda přízemní střela Heršálka z hranice kruhu - 1:0. V dalších minutách už Českobudějovičtí našli očekávanou pevnou půdu pod nohama a vytvořili si dostatek šancí na to, aby minimálně srovnali skóre. Při jejich šancích několikrát podržel domácí družinu pozorný brankář Klestil, Potlesk na otevřené scéně sklidil především poté, co vyjel proti útočícímu soupeři až k modré čáře a parádním zákrokem holí zažehnal hrozící nebezpečí. V polovině 16. minuty už ale domácí gólman poprvé kapituloval, to když při situaci podobné jako vejce vejci táborskému gólu napřáhl Vráblík a našel skulinku mezi jeho betony - 1:1. Inkasovaný gól obraz hry nezměnil a ve zbytku první části se urodilo několik dalších příležitostí na obou stranách, ovšem bez kýženého efektu. Úvodní dvacetinminutovka každopádně prvoligovým hráčům Motoru ukázala, že to v Táboře nebudou mít jednoduché.

V prostředním dějství pokračoval rušný a hbitý hokej. Přes několik zajímavých okamižků před oběma brankami si museli diváci počkat na další gól až do 28. minuty. K radosti domácí části publika nesl táborský punc - kapitán Matušík zatáhl puk do třetiny, vyzval ke střela Kanova a Kůdelou vyražený kotouč pohotově usměrnil pod horní tyč Seidl - 2:1. Euforie na straně Kohoutů dlouho nevydržela. Ve 31. minutě usedl na trestnou lavici Mrkvička a v následné početní převaze se chopila svého úřadu hvězdná formace Nouza - Staka - Heřman. Bleskově sehranou přesilovkovou akci a prvně jmenovaný forvard prokázal vražedný střelecký instinkt - 2:2. O dvě minuty později se hráči z krajské metropole ocitli v početní výhodě znovu (vyloučen byl obránce Kanov) a byli k domácím stejně nemilosrdní. Nouza, který už předtím sám zazvonil na tyč Klestilovy klece, naservíroval puk obránci Vráblíkovi, a ten přidal svůj druhý gól v utkání - 2:3. Příští minuty patřily rovněž prvoligovému celku, který si však vylámal zuby nejen na výborném Klestilovi, ale opět i na dobře postavené konstrukci jeho branky (Prokeš). Šestatřicátá minuta hry ovšem  proměnila dění na ledě k nepoznání - exbudějovický obránce Semrád ve službách Tábora se probil kolem mantinelu a jeho přihrávku promptně zužitkoval další novic v táborských službách Polodna - 3:3. Zbytek druhého dějství se odehrál pod taktovkou domácího souboru, a nebýt několika skvělých počinů brankáře Kůdely, odnesl by si Motor z ledu výsledkové manko. Nejvýraznější brankové příležitosti druhé části neproměnili na táborské straně Seidl, T. Hájek, Blažek a Březina.

V závěrečné dvacetiminutovce sužovala aktérům zápasu život nejen únava z náročního předchozího programu, ale také stav ledové plochy, která se postupem času měnila v brouzdaliště. V téměř celé třetině hráli dominantní roli hosté; několikrát dostali táborskou defenzívu pořádně do úzkých, ale domácí bojovníci v čele s Klestilem už si úspěch s prvoligovým sokem vzít nenechali. Katem Táborských se mohl stát jejich odchovanec Suchánek, jeho dělovka ovšem rozezvučela jen tyč. A protože při několika akcích neudeřilo ani na druhé straně ledové plochy, vešel po šedesáti minutách hry v platnost nerozhodný stav. 

 O majiteli pomyslných vavřínů vítězství rozhodl až oběma střídačkami domluvený penaltový rozstřel. Cenná kořist se nakonec přestěhovala do táborské šatny. Ve čtvrté sérii nájezdů o tom rozhodl povedený blafák domácího kapitána Matušíka.

A přišlo loučení - českobudějovičtí fandové obstarali utkání mohutnou pyrotechnickou tečku, ti domácí si zase na svých hráčích vyžádali obvyklou vítěznou lodičku...

Z táborské šatny

Tomáš Matušík, trenér HC Tábor: "Jsme rádi, že jsme mohli takovou konfrontaci podstoupit a Motor k nám dorazil. Kluci nás příjemně překvapili. Dokázali s takto silným soupeřem vydržet bruslit, i když mají za sebou jen tři tréninky a jeden zápas. Navíc se o výsledek náležitě rvali. Líbilo se mi, že jsme si vlastní kvalitou hry dokázali vytvářet šance. Ke konci zápasu nás hosté dostali pod velký tlak a musím přiznat, že ač se jedná o soupeře, byla radost koukat na hru pánů Nouzy a Straky. Výsledek jsme ale nakonec uhájili. Máme z něj velkou radost a uděláme si pěkný páteční večer. Už horší ale je, že si ze zápasu odnesli zranění tři naši obránci Dvořák, Semrád a Havran. Uvidíme, nakolik je to vážné."

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality