Přestřelka nakonec vyzněla lépe pro Kohouty

13.01.2013 12:45, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Draci Bílina

8:5 (1:3, 5:1, 2:1)

Sobota, 12.1.2013 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Kellner (Havran), 28. Kanov (Matušík), 32. Seidl (Matušík, Havran), 37. Nedorost (Pechánek T.), 40. Seidl, 40. Kellner (Pechánek T., Nedorost) 53. Heršálek (Nedorost), 56. Šulčík (Nedorost, Heřmánek) - 3. Urban (Hrubant, Kabeláč), 6. Přeučil (Šrámek, Hrubant), 19. Mackal (Přeučil, Brožovský), 37. Urban (Kabeláč), 58. Přeučil (Kabeláč, Polák)

Rozhodčí: Hornáček - Štětina D., Štětina J.   Vyloučení: 7:4 navíc Kolomý (TAB) 10min NESP   Využití: 3:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 8:4, 8:5  

HC TÁBOR: Panec (21. Klestil) - Trieb, Hlaveš, Heršálek (A), Liška, Kanov, Černý, Havran - Nedorost, Pechánek T., Kellner - Hájek, Matušík, Seidl - Heřmánek, Kolomý, Šulčík

HC DRACI BÍLINA: Brzobohatý (Svoboda) - Kabeláč, Polák, Brožovský, Malovický, Jirkovský, Hrdlička, Urban (C), Hrubant (A), Mackal, Přeučil, Šrámek, Myšík, Novák, Náprstek, Bezpalec

Souhrn

V sobotním domácím utkání měli v první třetině mírně navrch hokejisté Bíliny, ale své dvoubrankové vedení neudrželi a odjíždějí tak s prázdnou. Rozhodla především druhá třetina, kterou domácí vyhráli poměrem 5:1.

Do utkání vstoupili daleko lépe hosté, kteří se prosadili hned svou první střelou. Ve třetí minutě pláchl po křídle Urban, který si roztáhl Pance a zasunul mu puk mezi betony – 0:1. A to nebylo vše, za dvě minuty bylo s domácími ještě hůře. Hosté ujížděli tři na jednoho, z čehož se vzápětí stala situace dva na brankáře. Domácí brankář dělal, co mohl, ale kotouč projel pod jeho tělem do branky – 0:2. Domácí ani druhá branka neprobrala a Bílina tak pokračovala v tlaku, který byl ještě podpořen přesilovou hrou, branka však padla na druhé straně. Havranovo nahození od modré čáry bylo sice sraženo, ale před brankou se dobře zorientoval Kellner a dorazil puk do sítě – 1:2. Vzápětí však hosté znovu odskočili na rozdíl dvou branek. V další přesilové hře předvedla pěknou kombinaci trojice Brožovský, Přeučil, Mackal a poslední jmenovaný se trefil z kruhu mezi betony Michaela Pance – 1:3. Z první třetiny to bylo vše.

Druhou třetinu již začal v brance domácích Tomáš Klestil, který hned na úvod předvedl dva vynikající zákroky. Nejprve se před ním zjevil osamocený útočník hostí, jehož střelu zastavil nádherný semafor. A během několika okamžiků zastavila další střelu do šibenice opět lapačka domácího brankáře. Konečně tak udeřili domácí. Jakub Matušík vyhrál čistě buly v útočné třetině a navrátilec Jan Kanov vymetl šibenici za zády Brzobohatého – 2:3. Neuběhla ani minuta a domácí David Kellner trefil tyč. Domácí stupňovali svůj tlak a přišla přesilová hra. V ní Jakub Matušík zavezl puk, natáhl na sebe všechny hráče soupeře a předložil přihrávku Radku Seidlovi, který z první trefil horní roh branky – hokejová nádhera – 3:3. Kohoutům to nestačilo a neustále dotírali na hostující branku. Několik zákroků musel předvést brankář Brzobohatý, jednou mu také pomohla branková konstrukce. Paradoxně však padla branka na druhé straně, po křídle opět pláchl Urban a trefil se mezi Klestilovy betony – 3:4. Hostům ale vedení nevydrželo dlouho, přesně 31 vteřin. Tomáš Pechánek přihrával před hostující branku, kde trefil Davida Nedorosta do brusle, od níž skončil kotouč až v síti – 4:4. V závěru třetiny dostali Kohouti třetí přesilovou hru. Domácí dlouho nemohli najít recept na pozornou obranu hostí, až se v úplném závěru přesilovky chopil puku Radek Seidl. Ten s ním vyjel z rohu kluziště a zasunul jej mezi Brzobohatého betony – 5:4. Ještě v téže minutě přihrával z rohu Tomáš Pechánek před branku, kde stál David Kellner, který do ní doklepl puk - 6:4. To vše se odehrálo v poslední minutě druhé třetiny.

Poslední část základní hrací doby začala v o poznání vlažnějším tempu a dlouho se nic zajímavého nedělo. Pouze hostující Urban bavil domácí fanoušky svými hereckými vložkami. A když těsně před polovinou třetí třetiny nevyužili hosté více než minutovou přesilovou hru pět na tři, vypadalo to s bodovým ziskem domácích velmi dobře. Kohouti navíc využili další početní výhodu, střelou od modré čáry se prosadil Luboš Heršálek – 7:4. Hráči s kohoutem na hrudi však měli další choutky na hokejové parády a vykouzlili nejkrásnější branku večera. David Nedorost projel celou útočnou třetinu, stíhán několika protihráči. Natáhl sebe i brankáře a poslal přihrávku přes brankoviště na úplně osamoceného Romana Šulčíka, na kterého zívala odkrytá branka. Roman Šulčík pak děkoval svému parťákovi smeknutím přilby – 8:4. Draci měli na konci utkání další přesilovou hru pět na tři, se kterou si již poradili. Z brankoviště prostřelil Klestila Přeučil – 8:5. Zbytek zápasu se již dohrával v poklidném tempu a nestalo se nic, co by stálo za zmínku.

 Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"První třetinu zápasu jsme neodehráli dobře, nicméně to beru na sebe, špatně jsem zvolil taktiku. Říkal jsem klukům, aby na soupeře čekali, a to se neukázalo jako dobrý tah. Do druhé třetiny jsme to změnili, začali jsme soupeře napadat a přetahovali jsme zápas na svou stranu. Kluci přesně plnili, co jsem po nich chtěl." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality