Pražák s Vrtkem smetli Tábor

25.11.2012 16:06, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Baník Sokolov

4:5p (1:2, 2:0, 1:2, 0:1)

Sobota, 24.11.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Nedorost (Heršálek), 28. Kolomý (Matušík), 36. Černý (Nedorost, Mrkvička), 54. Mrkvička (Černý) - 11. Pražák (Vrtek), 13. Vrtek (Švec), 44. Pražák (Vrtek), 48. Pražák (Zmeškal), 61. Vrtek

Rozhodčí: Vokřál - Štětina D., Štětina J.   Vyloučení: 5:10 navíc 2x10 min. Koblitz (SOK) NESP, TS Sokolov - neproměněno   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5  

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek (A), Havran, Hlaveš, Liška, Černý - Kellner, Mrkvička, Nedorost - Matušík (C), Hájek, Seidl - Kratochvíl, Kolomý, Šulčík

HC BANÍK SOKOLOV: Nechvátal (Švagr) - Zmeškal, Kocek, Kuncl, Formánek (A), Koblitz, Novák, Soukup (A), Dobřemysl (C), Pražák, Švec, Vrtek, Boušek, Jakubal, Kašpar

Souhrn

Ve včerejším utkání ztratili táborští hokejisté podruhé v sezoně body doma. Po prohře s Řisuty podlehli tentokráte Sokolovu v prodloužení.

Domácí vstoupili do zápasu velmi dobře, již ve druhé minutě zápasu byl v přečíslení dva na jednoho Matušík se Seidlem, druhý jmenovaný však z voleje trefil jen přesunujícího se Nechvátala. Za minutu se však domácí z branky radovali. Krásnou dlouhou přihrávku poslal za obranu hostí Heršálek, tam již číhal Nedorost a šinul se sám na hostujícího brankáře. Toho poslal blafákem na párek a posunul kotouč do opuštěné branky – 1:0. Za tři minuty měl slušnou šanci Kellner, jeho dorážku však Nechvátal dokázal pokrýt. V době, kdy hráli Kohouti přesilovku, se prosadili hosté. Vrtek vybojoval puk za domácí brankou, přihrál jej na kruhy najíždějícímu Pražákovi a ten nedal Klestilovi šanci – 1:1. O chvíli později si vybral slabší moment Klestil. Vrtek vyjel z rohu kluziště a zasunul puk k tyči – 1:2. Druhou polovinu první třetiny ozdobila řada vyloučení, jedinou kloudnou šanci měl Jakub Matušík. Ten projel celé hřiště s pukem na holi, dostal se až za obranu hostí, ale tam byl faulován a domácí měli výhodu přesilové hry. Ta se jim však opět nevydařila. Příležitost měli i hosté, sám na brankáře domácích jel Soukup, který byl také faulován, načež bylo nařízeno trestné střílení. Faulovaný hráč zkoušel domácího brankáře vyjetím od mantinelu, ten si to však pohlídal.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté. Hned v úvodu jeli do přečíslení dva na jednoho, vše si však pohlídal Tomáš Klestil. Za okamžik vystřelil nečekaně od mantinelu jeden z hostujících hráčů a kotouč se zastavil až na břevně za překvapeným Klestilem. Ve 26. minutě dostali Kohouti možnost přesilové hry, která se ještě zdvojnásobila dalším vyloučením. Přesilovku pět na tři domácí zužitkovali. Filip Kolomý vyslal tvrdou ránu od modré čáry, kterou neudržel v lapačce Nechtával a kotouč doskotačil až do branky – 2:2. Přesně v polovině zápasu vyrážel tvrdou ránu do šibenice Tomáš Klestil ramenem. O chvíli později předvedl individuální akci Mrkvička a po něm Kellner, ale stav byl stále nerozhodný. Skóre se měnilo až v další přesilové hře domácích. Střela Černého od modré čáry skončila až v brance – 3:2. Tomáš Černý tak zaznamenal první branku za Tábor po svém návratu do mateřského klubu a zároveň se trefil po dlouhých dvou letech. To vše se událo v 36. minutě zápasu, konec třetiny byl opět ve znamení vyloučení, ale ani tentokrát nebyly potrestány.

Stejně jako do třetiny druhé, vstoupili i do poslední části lépe hosté. Využili hned svou první výraznější příležitost, když krásně vyřešili přečíslení tři na dva. Zakončoval jej Pražák a vyrovnal tak stav utkání – 3:3. Za tři minuty dostali hosté možnost přesilové hry, v té se dlouho nemohli dostat do pásma, ale i přesto dokázali vstřelit branku.  Po najetí do útočné třetiny vystřelil přes obránce opět Pražák a dokonal svůj hattrick – 4:3. Domácí se tedy museli snažit vyrovnat skóre, k čemuž jim mohla pomoci přesilová hra. Kohouti si v ní vytvořili obrovský tlak, několikrát na ně zívala prázdná branka, ale situaci vždy řešili zbytečnou přihrávkou. Vypadalo to, jakoby snad domácí v utkání vedli. Po přesilovce měli svou šanci i hosté. Hráč Švec uháněl sám na domácího brankáře, ten si však vše pokryl a zachránil tak domácí od další inkasované branky. Udeřilo tedy na druhé straně, Nechvátal neudržel nahození Černého od modré čáry a Mrkvička jen dorazil puk mezi brankářovy betony – 4:4. Před koncem zápasu měli ještě domácí možnost přesilové hry, ale šanci na přetáhnutí zápasu na svou stranu nezvládli.

Šlo se tak do prodloužení, které skončilo velice záhy. Již po 55 vteřinách hry najel do pásma Vrtek a střelou přes obránce se trefil přesně nad beton Tomáše Klestila – 4:5. Hosté tak mohli slavit velice cenné dva body.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

My jsme do zápasu vstoupili poměrně slušně, dostali jsme se do vedení a pak jsme totálně přestali plnit taktické pokyny. Začali jsme je pouštět do hry, k tomu navíc naše chyby a oni se nadechli. Po velkém úsilí jsme to ve druhé třetině otočili. Před třetí třetinou jsme si řekli, co budeme hrát, ale opět nám tam jeli tři na dva a naši útočníci nikde. Takhle se prostě hokej nehraje. Oni do toho šli bojovností, padali do střel a to my jsme nedělali. Vlastně to, co nás zdobilo poslední zápasy, tak od toho jsme úplně upustili. My už jsme si mysleli, že jsme moc velcí borci a teď šup z hrušky dolů. Měli jsme i trochu smůly, ale nemůžeme čekat, že nám bude Pán Bůh pořád tak nakloněn jako v posledních zápasech. Pokud tomu nedáme maximální úsilí, tak nebudeme vyhrávat. Možná na nás trošku doléhá, že hrajeme na čtyři obránce. Dneska jsme zase dohrávali ve čtyřech, protože pohybový výkon některých byl naprosto tragický. Tomáš Klestil si vybral taky trošku slabší den, ale na to má golman občas právo. Nicméně Sokolov si to dnes zasloužil za to, jak bojovali a dřeli jeden za druhého. Když tohle nebudeme dělat my, tak nebudeme vyhrávat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality