Pozoruhodný test s pražskou Kobrou dovedl táborskou družinu znovu až k vyhraným nájezdům

22.08.2015 22:46, autor: Pavel Šácha

Na táborský led v sobotu zavítalo mužstvo Kobry Praha, se kterým se Kohouti v uplynulém ročníku úspěšně prali o postup do baráže. Tentokrát se oba soupeři střetli na přípravném poli a užitečný duel skončil výhrou Jihočechů po samostatných nájezdech.

Pozoruhodný test s pražskou Kobrou dovedl táborskou družinu znovu až k vyhraným nájezdům

HC Tábor - HC Kobra Praha

4:3sn (1:2, 0:0, 2:1)

Sobota, 22.8.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Semrád (Polodna), 43. Březina (Boháč, A. Hájek), 59. Zayml (Semrád), nájezd Boháč - 12. Hampl, 13. Hovsepjan (Borovanský), 41. Antončík (Slanina, Drábek).

Rozhodčí: Talpa - Matějček, Urban.   Vyloučení: 8:7 - navíc Hovsepjan do konce utkání a Slanina (oba Kobra) 10 minut   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3 - 4:3   Diváci: 390

HC TÁBOR: Do 30. min: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Hlaveš, Kanov - Kellner, Mrkvička, Polodna - T. Hájek, Matušík, Seidl. Od 30. min: Klestil (Novák) - Semrád, Hlaveš, Heršálek, A. Hájek - Březina, Boháč, Blažek - Krätzer, Zayml, Dudák.

HC KOBRA PRAHA: Bílek (30. Langer) - Drábek, Kulich, Šteiner, R. Verbík, Bureš, Cafourek, Žáček - Antončík, Slanina, Kučera, Hampl, Hanták, Škop, Borovanský, Hlinka, Strnad, Hovsepjan, Kysela.

Táborští trenéři v sobotu svým ovečkám pořádně naložili. Utkání s Kobrou rozehrály jen dvě formace, zatímco členové zbylých dvou pětek se potili v posilovně pod vedením asistenta Zdeňka Šťastného. V polovině střetnutí se obě party s výjimkou obránců Semráda a Hlaveše vystřídaly.

 O první rušný moment střetnutí se postaral domácí Polodna, který se rázně prodral mezi obránci až k zakončení, ale po soupeřově ataku zamířil mimo. Hosté odpověděli jen o pár desítek vteřin později výpadem dvou hráčů na jediného táborského obránce,  ale ani Klestil v domácí brance zasahovat nemusel. Od tohoto okamžiku táborští hráči přiložili pod kotlem a ze své aktivity vykouzlili celou řadu slibných příležitostí, brankář Bílek ovšem udržel své konto bez poskvrnky, a navíc mu při střele Semráda pomohla tyč. Po dvanácti minutách hry ovšem Pražané zmrazili nabuzený táborský celek dvěma bleskovými gólovými výpady, jimž předcházely individuální chyby na straně Jihočechů. V čase 11:04 překonal Klestila Hampl a o necelou minutu později neměl táborský gólman nárok proti zakončení Hovsepjana. Posledně jmenovaný forvard Kobry se jen o chvilku později dostal do roztržky s domácím obráncem Havranem a byl v ní natolik horlivý a nezkrotný, že si od rozhodčích vysloužil trest do konce utkání (jeho sok vyfasoval 2+2 minuty). Následná hra čtyři proti čtyřem přinesla Táborským radost z kontaktní branky, o kterou se přesně mířenou ranou postaral obránce Semrád - 1:2. Za tohoto stavu a při pokračující sérii vyloučení měl blízko k vyrovnání Matušík, jeho svižný projektil ovšem zastavila tyč Bílkovy klece.

 Druhé dějství příliš hokejové krásy nepobralo a servírovalo divákům v ochozech víceméně jen směsici soubojů a nepřesností na obou stranách. Více klidu se postupem času usídlilo na hokejkách hráčů z pražského Braníku, byli i důraznější, a tak měl táborský gólman Klestil mnohem více práce než jeho protějšek. V polovině střetnutí došlo na avizované manévry v domácí sestavě a střídali také hosté, do jejichž branky se postavil exsparťanský mladík Langer. Druhá kohoutí parta se v úvodu ocitla pod tlakem, ale postupem času získala pevný led pod nohama. Zlepšení vyústilo ve slibné možnosti  Zaymla a Březiny, skóre z první části hry ovšem zůstalo v platnosti.

 Bezprostředně po nástupu do závěrečné periody postihla domácí celek nepříjemnost v podobě inkasované branky, o kterou se ve skrumáži před Klestilem zasloužil Antončík - 1:3. Táborští hráči ovšem nesložili zbraně a naopak se v nich probudilo bojovné srdce. Impulsem k útočnému tažení se pro ně stala situace ze 43. minuty, kdy si Březina nabruslil na přihrávku A. Hájka a procedil kotouč mezi Langrovými betony do sítě - 2:3. Opravdové odměny za nasazení se domácí navzdory viditelné fyzické únavě dočkali necelé dvě minuty před koncem; luxusní volnosti před Langrem využil Zayml a mazácky obstaral vyrovnávající třetí gól.

 Už potřetí ve čtyřech přípravných vystoupeních Kohoutů tak přišly na řadu samostatné nájezdy, a potřetí také nastěhovaly do táborské šatny vavříny vítězství. Rozhodnutí vzal do svých rukou hned první úspěšný domácí exekutor Boháč. A protože brankář Klestil vychytal dva střelce pražského týmu (mezitím neproměnil nájezd Krätzer) a zakončení třetího z nich zastavila branková konstrukce, překulilo se vítězství na stranu Tábora. 

   

  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality