Pondělní klášterecká mise přinesla oběti, ale také radost. Je vyrovnáno!

27.02.2017 11:00, autor: Pavel Šácha

Za nepříznivého stavu 0:1 v sérii se táborské mužstvo v pondělí vydalo do města porcelánu, aby se pokusilo s houževnatým kláštereckým soupeřem srovnat krok. Za cenu ohromného úsilí, nasazení i krajně nepříjemných obětí se mu to podařilo a do středečního třetího zápasu u Jordánu půjdou oba celky za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy.

Pondělní klášterecká mise přinesla oběti, ale také radost. Je vyrovnáno!

Klášterec nad Ohří - HC Tábor

0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Pondělí, 27.2.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: - 14. Kýhos (Mrkvička, Dvořák), 18. Hlaveš (Krátoška), 52. Boháč (Kellner).

Rozhodčí: Místecký - Hynčica, Mašek.   Vyloučení: 4:7   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 31:20   Diváci: 300

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ: Tichý – Žižka, Páleník, Hierman, Kuncl, Týr, Cestr, Pokorný - Zdeněk, Charousek, Strunz, Hrdlička, Vrtek, Mála, Macháček, Toušek, Šmejc, Sklenička, Drazdík, Miklovič.

HC TÁBOR: Klestil - Hlaveš, Tesař, Krätzer, Liška, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Kýhos - Vaniš, Matušík, Točík - Severa, Boháč, Krátoška - Blažek, Pechánek, Březina.

Pondělní duel na kláštereckém ledě nepatřil k těm nejkrásnějším, které táborský tým odehrál, a rozhodně nebyl ani nejkvalitnější a nedůležitější. Přesto se jednoznačně zařadil k těm nezapomenutelným. Hosté v něm čelili dalšímu mohutnému přílivu nepřízně osudu, ale prokázali srdce válečníků, kterým se po ohromném úsilí dostalo zasloužené odměny.

 Na stadionu v Klášterci nad Ohří se hrála od úvodních minut bojovná a urputná partie, ze které jen tu a tam vyhlédla nebezpečná  příležitost. Tu první si vytvořili v 5. minutě hosté, ale střelu Boháče po přečíslení dva na jednoho zastavil beton domácího gólmana Tichého. Prvních deset minut hry přichystalo více práce pro táborského Klestila, jenž přestál bez úhony několik hrozících závarů před svou brankou a úspěšně čelil také ostře kořeněným pokusům Strunze z 9. minuty. V tu chvíli už ale nebyl na ledě hostující obránce Liška, který si po dohrání kláštereckým hráčem poranil koleno a zápas pro něj v bolestech skončil. Už tak výrazně prořídlá defenzíva Kohoutů dostala další trhlinu a za odstoupivšího druha se do obrany stěhoval útočník Pechánek (doplnil tak jiného forvarda Krätzera, který přijal roli beka už od úvodních minut). Hojivou náplast na nepříjemnou ztrátu přiložilo vydařené útočné představení Táborských v koncovce první třetiny. Na konci 16. minuty vyslal Heršálek na zteč Kýhose, ten ale napoprvé svůj souboj s Tichým prohrál, stejně jako při následné šanci Kellner. Jen o pár desítek vteřin později došlo na odvetu mezi Kýhosem a brankářem Klášterce, a tentokrát už táborský forvard dopravil puk za brankovou čáru – 0:1. O necelé dvě minuty později se táborské barvy na ledě i v ochozech rozjasnily ještě víc. Krátoška vyhrál vhazování v útočném pásmu na Hlaveše, jehož projektil prosvištěl mimo dosah Tichého a zapadl k pravé tyči – 0:2. V závěru třetiny si z ledu odnesl krvavý šrám táborský Heršálek a domácí Kuncl se poroučel na čtyři minuty za katr.

Táborský celek tak zahájil i druhé dějství v početní převaze, kterou ale k vytouženému navýšení skóre nedovedl. Nepříliš pohledná, ale mimořádně bojovná partie se promítla i do příštích minut prostřední periody. V téměř totožném čase jako v první třetině postihla táborský soubor další velká pohroma. Po zřejmě čistém, avšak zcela zbytečném a hloupém zákroku Páleníka se poroučel k zemi další bek Jihočechů Dvořák. S velmi vážným zraněním ramena putoval do kadaňské nemocnice, kde si vyslechl krutý verdikt: nutnost brzké operace a konec sezony. Úlohy obránce se tak musel zhostit i další útočník, jmenovitě  mladík Blažek. V takto tísnivé situaci se navíc s příchodem druhé poloviny utkání dostavila vlna poměrně nešťastných táborských vyloučení. Hráči Klášterce na několik minut obsadili útočné pásmo a drželi soupeře téměř trvale pod zámkem. Bojovníci z jihu v čele s výtečným Klestilem ovšem horké chvíle včetně půl minuty hry tří proti pěti přečkali a uhájili slibný dvoubrankový náskok.

 V úvodu závěrečné dvacetiminutovky se modro-bílí ocitli pod tlakem a v jednom okamžiku proskotačil puk odražený od zadního mantinelu jen těsně vedle levé tyče táborské svatyně. Další minuty vyplnila vyloučení na obou stranách, hra v početní převaze ovšem ani jednomu ze soupeřů nesvědčila. Výrazné momenty ozdobily průběh třetí třetiny až v její druhé polovině. V 52. minutě se vyznamenal Klestil, který zneškodnil dvě tutovky Klášterce. Bezprostředně poté vyrazili na zteč Kellner s Boháčem a situaci dva na jednoho zvládli parádně – prvně jmenovaný naservíroval svému parťákovi kotouč přesně i včas a jeho zkušený spoluhráč přelstil Tichého krásně vyvedeným blafákem – 0:3. V závěru se domácí pokoušeli dostat táborské hráče pod tlak, ti si však vedli znamenitě a jakékoliv klášterecké gólové naděje udrželi na uzdě.       

.

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality