„Po vánoční pauze jsme dobře připraveni a na ledě se to ukazuje,“ pochvaluje si David Novák

18.01.2017 11:45, autor: Pavel Šácha

Táborský druholigový tým oblékl po novém roce velmi slušivou fazónu a ze čtyř svých vystoupení vytěžil plný počet bodů. Především poslední dva duely navíc dozdobily výkony obou brankářů.

„Po vánoční pauze jsme dobře připraveni a na ledě se to ukazuje,“ pochvaluje si David Novák


Na čisté konto Tomáše Klestila z utkání proti Žďáru v sobotu plynule navázal jeho gólmanský parťák David Novák, jenž na Vysočině vynuloval střelce Pelhřimova. Právě výtečný výkon dvaadvacetiletého strážce táborské klece se stal základním kamenem pro pozdější hladké vítězství 6:0; ještě za hratelného stavu totiž ukradl domácím hokejistům řadu možností ke skórování. „Nula mne těší, ale jde hlavně za klukama, protože mi hodně pomohli,“ adresuje David Novák pochvalu svým spoluhráčům.

Do Pelhřimova se táborskému týmu v poslední době nejezdilo lehce, ale tentokrát zvládl svou roli víc než svědomitě. Jak jste vy sám viděl sobotní duel?
 „Myslím si, že jsme tam odehráli výborný zápas. Byli jsme v něm lepší a dá se říct, že jsme ho hlavně od toho prvního gólu měli pod kontrolou. Po celých šedesát minut jsme si vytvářeli šance, padly nám tam hezké góly a sami jsme žádný nedostali. Můžeme být samozřejmě spokojení.“

Výsledek 6:0 vypadá jednoznačně, ale o těžkou práci jste v zápase rozhodně nouzi neměl…
 „Čekal jsem, že bude soupeř hodně kousat má tým, který je směrem dopředu kvalitní a umí dávat góly. Kluci přede mnou ale hráli hodně obětavě a moc mu toho nedovolili. Řekl bych, že měli domácí tak čtyři opravdu velké šance, jinak to byly víceméně takové běžné střely. Nula mne těší, ale jde hlavně za klukama, protože mi opravdu hodně pomohli.“

V novém roce jste zatím bodově stoprocentní. Kde hledat základy současné výtečné formy týmu?
 „V celé vánoční pauze jsme tvrdě a poctivě trénovali. Díky tomu jsme dobře připravení a na ledě se to ukazuje, i když jsme nehráli zrovna snadné zápasy. V každém z nich se sice objevila několikaminutová pasáž, kdy to nebylo úplně dobré, ale to se samozřejmě stává. Podstatné je, že celkově se nám teď daří a předvádíme přesně ten hokej, který bychom chtěli hrát.“

Díky zmiňované sérii úspěchů jste druzí a ztrácí jediný bod na vedoucí Havlíčkův Brod. Je pro vás velkou motivací dostat s na první místo a ovládnout základní část soutěže?
 „Jsme samozřejmě rádi, že máme první místo na dosah a můžeme se o něj ještě prát. Určitě ale nejdeme do zápasů s tím, že musíme nutně nahánět Havlíčkův Brod. Bylo by to asi hezké a možná by nám to dodalo určité psychické povzbuzení, ale rozhodně to není priorita. Loni jsme šli do play-off také ze druhého místa, a nakonec jsme hráli kvalifikaci. Důležité teď pro nás je, abychom pokračovali v současných výkonech, udrželi si formu a co nejlépe se naladili na ty klíčové zápasy.“

V sobotu se vypravíte do Jindřichova Hradce, který je beznadějně poslední. Přední týmy tabulky to staví do role jasného favorita, který prostě musí zvítězit. Z tohoto pohledu se jedná o docela nepříjemný zápas, co říkáte?
 „V případě, že dokážeme navázat na své poslední výkony a přistoupíme k tomu stejně jako k těm předchozím zápasům, tak se nemáme čeho bát a nebudeme mít žádné problémy. Kdybychom ale měli cokoliv podcenit, bude soupeř hodně kousat, což nám jasně ukázal ten první zápas (Táborští v něm podlehli Vajgaru 1:4 – pozn. aut.). Každopádně věřím, že se to nestane a zápas zvládneme.“  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality