Pikantní výzva! Táborská parta rukuje do sousedské bitvy na píseckém ledě

15.09.2017 23:05, autor: Pavel Šácha

Zítra o půl šesté večerní nastoupí táborští hokejisté ke svému druhému střetnutí v novém ročníku třetí nejvyšší soutěže. A nebude to jen tak ledajaký zápas… Hostitelem bojovně naladěné družiny od Jordánu se stane její největší současný rival, celek IHC Písek.

Pikantní výzva! Táborská parta rukuje do sousedské bitvy na píseckém ledě


Sonda do tábora soupeře

U Otavy bylo v letní přestávce poměrně rušno. Klubu se ujalo nové vedení a změna se udála také u kormidla druholigového „áčka“. Zkušeného Karla Slabého a jeho asistenta Romana Vlčka vystřídali někdejší tahoun píseckého týmu David Míka a dosavadní úspěšný kouč juniorky Radek Volf. Pod křídly jim zůstal mladý, avšak o jednu druholigovou sezonu zkušenější výběr.

 Také jeho složení doznalo před novou sezonou několika změn. K těm zásadním patří obsazení brankářského postu. Stálý tandem Václav Pipek – Luboš Kadlec po minulé sezoně skončil, a ve vrcholící přípravě navíc zcela nečekaně opustil tým také Martin Hauser, jenž zamířil do Bavorska. Vedení klubu tuto situaci vyřešilo angažováním táborského odchovance Jonáše Štekra, jenž v uplynulém ročníku hájil barvy Klatov. Záda mu kryje mladičký Richard Kříž, ale Písečtí v nejbližší době počítají s pomocí jednoho z českobudějovických prvoligových gólmanů. Střídavé starty mají do týmu vyřízené odchovanec IHC David Gába i Ondřej Bláha..

 Pro obranné řady se stal ohromným přínosem návrat extraligou, zámořím i polskou ligou ošlehaného Martina Parýzka, jenž ovšem aktuálně laboruje se zraněním. Radost udělal píseckým činovníkům i příchod kmenového hráče Jana Turka z juniorky Liberce.

 Útočná vozba žluto-modrého souboru pozbyla zkušeností. Po zimním odchodu Filipa Vlčka do Motoru už v týmu chybějí také dva ostřílení Pepíci: robustní Josef Slavík a Josef Urbanec, který sice do sobotní bitvy vyrukuje, ale v barvách hostujícího Tábora. Naopak vlem icennou posilu našel písecký celek v "malém velkém muži" Janu Polatovi, odchovanci Milevska, který trávil minulé sezony v Rakousku. Do IHC přišel jako obránce, ale nakonec si rozvzpomněl na dřívější roli útočníka a dokonce dostal na dres kapitánské "céčko". Trenéry jistě potěšil i návrat šikovnéího Davida Cibocha a pomoc talentovaného forvarda Motoru Jakuba Doktora.  

Překvapivý, ale zasloužený zisk

Písečtí hokejisté si to v zahajovacím dějství soutěže rozdali s výrazně posílenými Moravskými Budějovicemi, jejichž sílu poznali v přípravě také táborští Kohouti. Žihadla ovšem ve městě Fráni Šrámka narazila; po dvou třetinách sice vedla 3:1, ale domácí bojovníci dokázali vyrovnat a v prodloužení se mocně natahovali po vítězství. Gólu se nedočkali a v následným samostatných nájezdech měl více štěstí favorit z Moravy. I jeden získaný bod má ovšem pro mužstvo IHC velmi solidní cenu.

Z táborské šatny

Také do kabiny Kohoutů se po úvodním mistrovském utkání vrátil optimismus. Výsledek jejich zápasu s Pelhřimovem byl sice téměř do poslední chvíle otevřený, ale v konečném účtování slavili táborští hráči povzbuzující a důležité vítězství 6:3.

 V pátek už radost z potřebné výhry ustoupila myšlenkám na nejbližší zápas. Páteční trénink absolvoval tým pod bedlivým dozorem svých trenérů, ale také před zraky píseckého lodivoda Radka Volfa, který si tak zkrátil čekání na duel starších dorostenců Tábora a Písku.

 V akci nemohl vidět zkušeného obránce Kamila Černého, jenž se v první třetině střetnutí s Pelhřimovem zranil. Nejčernější scénář se naštěstí nepotvrdil a doba rekonvalescence by měla být přece jen kratší, než se očekávalo.

 Do sobotního derby nezasáhne ani jeho bratr Tomáše Černý, a tak dozná složení táborské defenzívy oproti středě několika změn. Všichni ostatní hráči jsou ale připraveni bojovat o další tříbodovou kořist a udělat radost fanouškům, kteří se za svým týmem do Písku vypraví.      

UPOZORNĚNÍ! Klub IHC Písek informuje táborské hokejové fandy, že pro ně bude ke vstupu na stadion již tradičně vyhrazen vchod od tenisových kurtů (blíže k parkovišti).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality