Oslabený táborský tým vyplenil Kotlinu, domácím uštědřil devět ostrých úderů

10.02.2022 00:02, autor: Pavel Šácha

Po sedmatřicátém pokračování bojů v druholigové skupině Jih jsou táborští hokejisté bohatší o další tři body. Na své konto si je připsali v Havlíčkově Brodě, a přestože tentokrát nemuseli na cestě k nim řešit příliš svízelných situací, mají pro ně vysokou hodnotu. Důvod? Trenéři kohoutů řešili před odjezdem na utkání nepříjemný rébus zapříčiněný čerstvými absencemi několika hráčů. K rekonvalescentům Jakubu Matušíkovi s Janem Bártou se v den zápasu definitivně přidali obránci Lukáš Kříž s Janem Radošem, kapitán Radek Seidl (všichni viróza) a další útočník Tomáš Rousek (zranění). Aby toho nebylo málo, v průběhu brodského střetnutí přibyli na marodku Ondřej Šulek s Tomášem Pařízkem, ale to už v době, kdy táborský celek v Kotlině neomylně kráčel k přesvědčivé výhře.

Oslabený táborský tým vyplenil Kotlinu, domácím uštědřil devět ostrých úderů

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

2:9 (0:2, 0:2, 2:5)

Středa, 9.2.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 49. Kozlík (Benák, Dvořák), 57. Voříšek (TS) - 12. Zíb (Chocholoušek), 14. Dančišin, 24. Hajič (Pařízek, Dančišin), 38. Hajič (Endál, Černý), 41. Havelka (Zayml, Endál), 48. Havelka (Hajič, Endál), 51. Hajič (Endál, Havelka), 55. Endál (Dančišin, Hubata), 58. Zíb (Matiášek).

Rozhodčí: Kohoutek - Kráľ, Viskot.   Vyloučení: 9:7 - navíc Kuchta (H. Brod) 5+OK, Voříšek (H. Brod) proměnil trestné střílení.   Využití: 0:5   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:6, 1:6, 1:8, 2:8, 2:9   Střely: 21:46   Diváci: 289

BK HAVLÍČKŮV BROD: Nedvěd (Chaloupek) – Čermák, Nepokoj, Kliment, Kabelka, Benák, Dvořák, Krejčí – Čejka, Voříšek, Kozlík – Holenda, Mlynář, Kuchta – Tecl, T. Ludvík, Kalač – J. Ludvík, Vacík, Bulín.

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - Hubata, Hajič, Černý, Čížek, Pařízek, Havelka - Hasman, Dančišin, Endál - Prášek, Zayml, Šulek - Matiášek, Zíb, Chocholoušek, Duda.


Táborští hráči vzali zápas od úvodních minut pod svou režii a brodský brankář Nedvěd měl o „zábavu“ postaráno. Z trvalé herní nadvlády a výrazné střelecké převahy nakonec vydolovali dva gólové okamžiky. Oba byly víceméně šťastné, na druhé straně řada přesvědčivějších šancí zůstala ležet ladem. V úvodu 12. minuty našel Chocholoušek dlouhou přihrávkou přes střední pásmo Zíba, ten po přejetí útočné modré čáry vystřelil a zdánlivě rutinní zákrok lapačkou se pro brodského brankáře proměnil v noční můru: puk v cestě do sítě jen přibrzdil a hosté vedli – 0:1. Brzy po tomto momentu se bruslařům otevřel poměrně solidní prostor k útoku na vyrovnávající trefu. Na trestnou lavici Jihočechů nejprve usedl Hajič a sedmnáct vteřin před koncem jeho trestu ho tamtéž přijel navštívit Hasman. Brodští svou možnost nevyužili a vzápětí jim zbyly jen oči pro pláč. Na konci 14. minuty se v pokračujícím oslabení vydal na zteč Dančišin a jeho přihrávku na najíždějícího navrátilce z trestné lavice Hajiče si domácí obránce srazil do vlastní branky – 0:2.
Pravdou je, že přes dominanci hostujícího týmu měl ve dvou případech těžkou práci i jeho brankář Dvořák. Ještě za bezbrankového stavu se po hrubce spoluhráče Endála ocitl tváří v tvář Vacíkovi, ale brodský forvard mířil těsně mimo. V 18. minutě, kterou opepřila i potyčka dvou „domácích“ matadorů Endála s Voříškem, se pak na táborskou branku řítil Kuchta, její strážce mu však za asistence dojíždějícího obránce Černého chladnokrevným zákrokem pokazil radost.  

Prostřední dějství plynule navázalo na úvodní dvacetiminutovku. Hned v úvodu byl před odkrytou domácí brankou s pukem na holi faulován Prášek; a co se nepovedlo jemu, to v následné početní výhodě napravil přesnou dorážkou v pádu Hajič 0:3. Zaslouženě nabyté tříbrankové vedení ukradlo z výkonu táborského mužstva špetku odpovědnosti a soustředění, a tak se vůbec poprvé dostali k náporu i domácí. Když ale ve 28. minutě Dvořák fantasticky zlikvidoval ryzí tutovku Mlynáře, vrátil se obraz hry do původní podoby a Nedvědova tvrz se znovu ocitla v táborském obležení. V další přesilovce Tábora trefil Hajič po Endálově šikovné výzvě tyč a následně se narodily i další táborské vyložené šance. Postupně se do nich dostali Zíb, Endál, Zayml a Hajič, ale jen ta přesilovková v podání posledně jmenovaného skončila kýženým gólem. S ranami Černého a Endála si ještě rozchytaný Nedvěd dokázal poradit, ale na dorážku osamoceného Hajiče už reagovat nemohl – 0:4.

V samém závěru druhé části se pakoval na trestnou lavici Havlíčkova Brodu T. Ludvík a lídr tabulky zahájil poslední třetinu v početní výhodě. A poradil si s ní výtečně – ze spolupráce útočníků Endála a Zaymla těžil Havelka a už po třiačtyřiceti sekundách hry překonal bezmocného Nedvěda pošesté – 0:5. Jen o chvíli později – v oslabení svého týmu – úřadovali na ledě Hasman s Dančišinem, jenže střelu prvně jmenovaného zastavila tyč a jeho parťák z následné dorážky minul zcela odkrytou klec. Na začátku 45. minuty skončil zápas pro domácího kapitána Kuchtu, který nevybíravým zákrokem u mantinelu „roznejtoval“ tvář obránce Pařízka, jenž už se po šití hluboké tržné rány do utkání nevrátil. Chyběl tak u vpravdě slavnostního okamžiku v podání svých spoluhráčů – v čase 47:02 uspěl při dalším ofenzivním výletu před branku obránce Havelka a po Endálově souhře protlačil puk za Nedvědova záda – 0:6. To by ještě nebylo nic mimořádného, kdyby však nešlo o dvoustý vstřelený gól týmu HC Tábor v aktuální druholigové sezoně.
Až za tohoto stavu doklopýtali ke gólovým statistikám i havlíčkobrodští hokejisté, konkrétně teprve osmnáctiletý Kozlík, který se zjevil za zády táborských beků a svůj únik zakončil parádně vyvedenou střelou nad Dvořákovu vyrážečku – 1:6. O minutu a půl později na sebe strhl pozornost jiný hráč, a to hostující obránce Hajič, jenž šikovnou ranou z mezikruží zkompletoval svůj hattrick a postaral se o již pátou využitou přesilovku kohoutů ve středečním utkání – 1:7. O chvíli později tleskala Kotlina znvou mladíčkovi Kozlíkovi, jenž u ozhodčích odvolal faul na svou osobu. Na konci 55. minuty se po třech asistencích v řadě konečně zapsal mezi střelce také zaskakující kapitán Endál. Na začátku povedení akce našel Hubata našel dlouhým pasem Dančišina, ten přenechal puk do tandemu právě Endálovi a jeho střela z první si našla mezi Nedvědovými betony cestu do branky – 1:8. Brzkou odpovědí na táborský gól a nepatrnou náplastí na zklamání domácích hráčů se stala situace z 57. minuty. Právě střelec osmého gólu hostů zastavil nedovoleně ve vyložené šanci Voříška a bylo z toho trestné střílení, které sám veterán brodské hokejové družiny neomylný blafákem proměnil – 2:8. Poslední, a velmi stylové slovo si však vzali hosté, konkrétně Matiášek se Zíbem. Mladší z obou útočníků namaloval krásnou přihrávku před branku a jeho spoluhráč po zakončení do odkryté branky pouze uznale pokýval hlavou – 2:9.  

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Do zápasu jsme nastoupili oslabení, což není příjemné už jen proto, že se rychle blíží play-off. Bohužel zdravotní problémy nám vyhodily ze sestavy hned několik hráčů. Navíc předchozí zápasy s Brodem byly poměrně těžké, takže jsme šli do utkání s určitým respektem. Nakonec jsme ho ale zvládli velmi dobře, za což patří klukům dík. Od začátku jsme měli navrch a odrazili jsme se k vítězství od dvou vstřelených gólů v první třetině. Možná i díky nim nám tentokrát soupeř v podstatě po celý zápas nekladl tak výrazný odpor, jak jsme očekávali. Výsledek nakonec odpovídá průběhu hry. Nepříjemné je, že se nám zranil Ondra Šulek, takže jsme kvůli tomu museli trochu improvizovat. Navíc nedohrál ani Tomáš Pařízek. Věřím, že se nám hráči do soboty zase vrátí.“

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality