Odvetné boje startují, táborští hokejisté se v sobotu vrhnou na tým z Děčína

12.12.2014 17:59, autor: Pavel Šácha

Druhá hokejová liga o víkendu rázně rozrazí brány druhé poloviny základní části. Táborské mužstvo vstoupí do odvetných bojů na domácím ledě, a to sobotním utkáním s Děčínem, které začíná tradičně v 18 hodin.

Odvetné boje startují, táborští hokejisté se v sobotu vrhnou na tým z Děčína

HC Tábor - HC Děčín

4:2 (2:0, 1:2, 1:0)

Sobota, 13.12.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Zayml (Kellner), 10. Krätzer (Kanov), 27. Krätzer (Kanov), 53. Mařík (Matušík) - 22. Hašek (Bačák, Kment), 40. Volráb (Kment, Hašek).

  Vyloučení: 6:5 - navíc Černý (Tábor) 10 minut.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:0   Diváci: 965

HC TÁBOR: Panec - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kolomý, Mrkvička, Seidl - Krätzer, Matušík, Mařík - Kellner, Zayml, Blažek.

HC DĚČÍN: Šticha - Filipovský, Molnár, Kaltenböck, Hříbal, Málek, Klement - Hašek, Volráb, Kment - Faigl, Bezpalec, Fojt - Bačák, Strnad, Chovanec.

Do zbylých šestnácti střetnutí vyrukují Kohouti ze třetího místa aktuální tabulky a udržet si příslušnost k nejvyšším příčkám je pro druhou polovinu soutěže jejich prvořadým cílem. A první krok k jeho splnění by měli učinit právě v sobotu.

Vizitka soupeře

Soupeř od Labe v současné době prožívá těžké druholigové časy. Od domácího střetnutí s Trutnovem (7:2) marně vyhlíží vítězství a tato výsledkové mizérie trvá už dlouhých sedm kol. Není proto divu, že se z klidného středu tabulky zřítil až na patnáctou pozici a od úplného dna ho dělí jediný bod. Zajímavé je, že poslední tři zápasy se Žďárem nad Sázavou, v Klatovech a v Klášterci nad Ohří dovedli hráči Děčína až do samostatných nájezdů, ale ani v jednom případě si v nich bod k dobru nevybojovali.

 Navzdory výsledkovému trápení ovšem není radno Severočechy škrtat ze seznamu nebezpečných soupeřů. Děčínský klub se vydal na cestu zapracovávání mladých odchovanců do druholigového kádru, jejichž týmovými „pedagogy“ má být hned několik hráčů se zkušenostmi z nejvyšší soutěží. Postrachem soupeřových obran byla dlouho především trojice Daniel Volráb, Jaroslav Hašek a Michal Oliverius, bohužel pro děčínské barvy se ovšem dva posledně jmenovaní prostřídaly v několikazápasové absenci a ofenzivní síla mužstva tím výrazně utrpěla.

 Táborští navíc mají v paměti první zápas této sezony, ve kterém to neměli u Labe vůbec jednoduché, a nakonec mohli být rádi za zisk dvou bodů po vítězství 4:3 v samostatných nájezdech.

Z táborské šatny

O jakémkoliv podcenění současné tabulkové situace i samotného soupeře z Děčína nechce slyšet ani trenér táborské hokejové družiny Tomáš Matušík. „Hrajeme doma a samozřejmě chceme zvítězit, ale nemůžeme si myslet, že nás čeká jednoduchý zápas. Soupeře je sice v tabulce dole, ale už několikrát jsme se přesvědčili, že to nic neznamená,“ varuje své hráče.

 Na startu odvetných bojů už mohou táborští trenéři počítat se službami obránce Martina Havrana, který byl nucen vinou zranění vynechat předchozích pět zápasů. Minimálně v následujících třech týdnech naopak nemohou Kohouti využívat případné pomoci českobudějovického obránce Lukáše Kříže, jenž byl svým mateřským klubem uvolněn na měsíční hostování do Mostu. Na hráčském seznamu táborského týmu už navíc nefiguruje jméno útočníka Dominika Barbory, na jehož služby klub od Jordánu dále nereflektoval.

 A ještě jedna informace – s příchodem druhé poloviny základní části se táborské mužstvo poprvé v této sezoně představí divákům v bílé variantě svých dresů.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality