Odměna za kvalitní výkon táborský tým minula, domácí Kobra byla šťastnější

21.09.2019 22:56, autor: Pavel Šácha

Program nového ročníku druhé hokejové ligy ukázal poprvé táborským hráčům svou odvrácenu tvář. V zápase na pražském Braníku si s vysoce ambiciózní Kobrou Praha v ničem nezadali, ba naopak. Nadšený a kvalitní výkon je ale ke šťastnému konci nedovedl, a to i přesto, že svého soupeře po většinu času opticky přehrávali a v jejich prospěch hovořil i celkový poměr střel. Klíčový rozdíl byl v produktivitě obou soupeřů.

Odměna za kvalitní výkon táborský tým minula, domácí Kobra byla šťastnější

HC Kobra Praha - HC Tábor

4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Sobota, 21.9.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Novák, 25. Bříška (Tondr, Mrkvička), 40. Plíhal (Bříška, Tondr), 58. Bříška (Tondr, Plíhal) - 10. Šulek (Heřman, Dančišin), 36. Seidl (Jan Bárta, Hajič), 56. Heřman (Dančišin).

Rozhodčí: Místecký - Sýkora, Kurtin.   Vyloučení: 8:5   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 30:37   Diváci: 80

HC KOBRA PRAHA: Sochůrek (Langer) - Šteiner, Šefl, Knesl, Valík, Šmíd, Mrkvička, Drahorád - Bříška, Plíhal, Tondr, Novák, Hlinka, Šťastný, Heldák, Antončík, Petrov, Šeba, Netolický, Hrubý.

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Černý, Havelka, Havran, Hajič, Skočovský, Radoš - Matějka, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Jiří Bárta, Zayml, Březina - 21. navíc Pejchal.

Úvodní dějství sobotního střetnutí začalo pořádně zostra. Už po osmdesáti vteřinách hry orazítkovala rána hostujícího Šulka tyč Sochůrkovy klece, aby se hned z protiútoku dostali do šance Pražané a Novák z opakované střely otevřel skóre utkání – 1:0. Nešťastný okamžik vyburcoval táborské hokejisty k aktivní hře a a v dalších minutách první části měli viditelnou převahu. V době, kdy se po sérii vyloučení ocitli v početní výhodě čtyři na tři, také zaslouženě vyrovnali díky přesné střele Šulka do horního rohu domácí svatyně – 1:1. Nadstandardně kvalitní druholigový hokej servírovala i druhá polovina první třetiny. Na její největší příležitosti si zhruba osmdesátka diváků (v oficiálním Zápise o utkání uvádí domácí dvojnásobný počet) počkala do závěrečných tří minut. Gólman Kobry Sochůrek nejprve úspěšně čelil zakončenému výpadu Šulka s Janem Bártou a hned vzápětí se vyznamenal jeho protějšek Šorf, jenž zneškodnil únik Bříšky. V samém závěru si Jihočeši znovu vybrali velký kus smůly, když Havranova střela z úhlu zazvonila na tyč odkryté branky pražského celku. S průběžným stavem 1:1 mohli být při poměru střel 8:16 rozhodně spokojenější domácí.

Pět a půl minuty po startu prostřední periody Táborští znovu nabrali jednobrankové manko. Hokejisty Kobry posadilo do sedla vyloučení hostů za příliš mnoho hráčů na ledě, které neomylnou ranou z hranice kruhu potrestal exjablonecký kanonýr Bříška 2:1. Brzkou odpověď na tuto nepříjemnost hledal Jiří Bárta, ale sám před Sochůrkem byl při zakončení faulován. Pro domácí milosrdné dvouminutové vyloučení borci v bílých dresech prohýřili a vzápětí museli sami čelit soupeřově přesilovce, což se jim především díky pozornému Šorfovi podařilo. V polovině 35. minuty na chvíli hokejová spravedlnost procitla a odměnila hosty za důslednou dřinu v útočném pásmu vyrovnáním, které obstaral střelou mezi Sochůrkovy betony Seidl2:2. Tentokrát ale smírný stav do přestávky nevydržel. Po další nevyužité přesilovce hostů dostal v jejich obranném pásmu luxusní prostor ke střele zkušený Plíhal a brankář Šorf se po jeho milimetrové střele pod horní tyč jen smutně ohlédl – 3:2.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky jakoby oba protivníci ubrali plyn. Cesta k vytouženému vyrovnání se hostům od Jordánu otevřela v dalších dvou přesilových hrách, ale šancím z kategorie gólových Sochůrek čelit nemusel. Zajímavě psaný příběh sobotní bitvy se nakonec dočkal napínavé koncovky. V polovině 56. minuty táborští hráči korunovali svou poctivou práci vyrovnávající trefou, o kterou se po Dančišinově akci postaral důsledný kapitán Heřman3:3. Hosté měli v tu chvíli na dosah cenný bodový zisk Ten se však nakonec na straně kohoutů jen rozverně zavrtěl a záhy ho odplavilo hořké zklamání. V čase 55:46 totiž sudí vykázal na trestnou lavici obránce Havrana a obyvatelé stadionu na Braníku si s následnou přesilovkou poradili na výbornou. Jen pár vteřin před návratem táborského obránce na led našla Tondrova křížná přihrávka přes celé pásmo Bříšku, a ten pohotovou střelou k tyči rozjásal domácí střídačku i téměř menšinovou domácí enklávu ov ochozech – 4:3. Celek Tábora se v závěrečných minutách ještě snažil nepříznivý výsledek vymazat, ale neposloužila mu k tomu ani téměř minutová hra bez brankáře. Hosté z jihu Čech tak opouštěli stadion na Braníku  se smutkem, který daleko více odráží konečný výsledek střetnutí než jejich hru. Za tu se totiž kohouti stydět nemuseli, byť je k úspěchu nedovedla.

Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba, HC Kobra Praha: "Po tomto utkání jsem velmi spokojený. Podařilo se nám vyhrát nad jedním z nejsilnějších týmů ze skupiny střed, tudíž zápas hodnotím velmi pozitivně. Škoda, že jsme dostali dva hloupé góly, protože kluci dneska dobře bruslili a ukázali, že patříme mezi ty lepší. Také jsme čelili Šorfovi, který už v minulé sezoně ve Slavii ukázal, že je opravdu dobrým brankářem." (hckobra.cz)  
Arpád Györi, HC Tábor: "Zápas jsme odehráli velmi dobře, o to víc nás mrzí, že si domů nevezeme ani bod. Soupeř určitě nebyl lepším, ale vyloženě šťastnějším týmem. Rozhodlo to, že jeho klíčoví hráči dokázali v důležitých chvílích proměnit své šance. My jsme si naopak v koncovce vybrali i smůlu a trefili třikrát tyč. Na druhé straně tam byly i momenty, které bychom si měli pohlídat; například oslabení ze závěru druhé třetiny, kdy jsme inkasovali poté, co jsme předtím sami špatně sehráli přesilovku. Každopádně za výkon a nasazení v zápase musím kluky pochválit. Je velká škoda, že jsme z toho nic nevytěžili."      

   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality