Óda na radost. Táborští hráči znovu ovládli duel na obávaném ledě pražské Kobry

13.11.2021 23:11, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté rozehráli druhou třetinu základní části druhé ligy znamenitě. V sobotním střetnutí na ledě Kobry sice nabrali jednobrankové manko, na inkasovaný gól ale stihli ještě v první části odpovědět a konsolidovaným výkonem v dalších dvou třetinách dokráčeli pro zasloužené vítězství v poměru 4:1. V tabulce tak svému soupeři odskočili na rozdíl deseti bodů, před druhou Příbramí uhájili prozatímní čtyřbodový rozdíl.

Óda na radost. Táborští hráči znovu ovládli duel na obávaném ledě pražské Kobry

HC Kobra Praha - HC Tábor

1:4 (1:1, 0:0, 0:3)

Sobota, 13.11.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Bříška - 16. Endál (Hasman, Pařízek), 52. Hasman (Hajič, Kříž), 55. Endál (Matušík, Šulek), 58. Hasman (Kříž).

Rozhodčí: Kosnar – Charvát, Sýkora.   Vyloučení: 3:1 - navíc Tondr (Kobra) neproměnil TS.   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:4   Střely: 27:34   Diváci: 183

HC KOBRA PRAHA: Sochůrek (Iliev) – Šteiner, Duda, Knesl, Ženíšek, Holý, Ryzák, Janda – Bříška, Janča, Havrda, Mucha, Tondr, Petrov, Hrubý, Zídek, Novák, Šťastný, Petrák, Hlinka

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) – Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Radoš, Pařízek - Škoda, Zayml, Prášek - Seidl, Matušík, Šulek - Hasman, Dančišin, Endál.


Zápas v nepopulárním prostředí branické haly nezačal pro táborský celek optimálně. Už v polovině 4. minuty se Bříška zmocnil křížné přihrávky hostů přes obranné pásmo a v zakončení nedal Kolářovi ani tu nejmenší šanci zasáhnout – 1:0. Z hlediska domácí ofenzívy to byl vpravdě ojedinělý moment, protože v dalším průběhu první třetiny už vyslali na táborskou branku pouhé dvě střely. To kohouti byli podstatně aktivnější ve hře i ve střelbě. Ve 12. minutě se nahození Zaymla z otočky zastavilo jen těsně před brankovou čárou za již překonaným brankářem Sochůrkem. O čtyři minuty později už táborský tým svou nadvládu gólově zúročil – pohotová střela Endála z poměrně velkého úhlu našla skulinku mezi tyčí a Sochůrkovou výstrojí a bylo to 1:1.

Druhá třetina nikterak neztratila na nastoleném tempu, ale na gól čekalo divácké osazenstvo stařičkého stadionu marně. Pražané sice přidali na četnosti svých střeleckých pokusů, proti nim ale stál velmi pozorný brankář Kolář. Nebezpečnější a nadále aktivnější byli ale přece jen hosté od Jordánu, když ale za Sochůrkem neskončily ani velké šance Šulka a Matušíka, přehoupl se do závěrečné dvacetiminutovky nerozhodný stav 1:1.

První polovina třetí periody nabídla svižný a vyrovnaný hokej, ze kterého však jen tu a tam vyhlédla nějaká výraznější šance. Všechno změnil až příchod 50. minuty. V jejím úvodu opřel táborský Zayml svůj střelecký pokus do tyče domácí branky. Vzápětí se dopustil domácí kanonýr Bříška faulu na Hasmanovi a putoval za katr. Jihočeši ovšem nerozehráli následnou početní výhodu vůbec dobře. Po chybné přihrávce na útočné modré čáře a následné „záchranné brzdě“ Havelky proti unikajícímu Tondrovi nařídil sudí Kosnar velmi sporné trestné střílení. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný hráč, ale brankář Kolář jeho úmysl znamenitě přečetl. Od tohoto okamžiku se táborské mužstvo odrazilo na cestu k vítězství. V pokračující přesilové hře se nastěhovali před branku Kobry a dorážka Hasmana skončila za zády jejího strážce – 1:2. O necelé tři minuty později domácí hráči pochybili při střídání a jejich prohřešek se nevyhnul táborskému trestu. Tentokrát se role vykonavatelů chopilo trio Šulek, Matušík a neomylně zakončující Endál1:3. Za tohoto stavu a při herní dominanci hostů už neměl pražský celek na co čekat a v čase 56:38 sáhl ke hře bez brankáře. V ní sice nejprve skvěle zasáhl Kolář proti střele Šťastného, víc už toho ale táborský gólman řešit nemusel. V čase 57:57 naopak v těžké pozici, leč přesně zacílil Hasman do opuštěné svatyně Kobry a naladil svůj tým k bouřlivému vítěznému pokřiku – 1:4.

Arpád Györi, trenér táborského týmu:

„Na utkání jsme se těšili a chtěli jsme v něm potvrdit zlepšené výkony z předchozích zápasů. Myslím si, že se nám to v průběhu celého střetnutí dařilo. Podali jsme koncentrovaný výkon podpořený velmi dobře chytajícím brankářem Kolářem. Vytvořili jsme si v utkání více šancí než soupeř, bohužel nám v koncovce mnohdy nepřálo štěstí. Přesto jsme se k vítězství dopracovali trpělivou hrou a poctivou prací od všech kluků. Důležitým momentem bylo neproměněné trestné střílení soupeře za stavu 1:1 a náš následný vedoucí gól v přesilové hře. Naše vítězství bylo zasloužené a hráče bychom chtěli za výkon pochválit.“  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality