Obvyklá dřina, atraktivní zpestření i změny v kádru - Kohouti stojí na prahu letní přípravy

12.05.2016 12:03, autor: Pavel Šácha

Už jen na dny se počítá čekání na start letní přípravy druholigových hokejistů HC Tábor. Odstartuje v pondělí 16. května a potrvá sedm týdnů.

Obvyklá dřina, atraktivní zpestření i změny v kádru - Kohouti stojí na prahu letní přípravy

Osvědčený plán i novinky

Pod vedením sehraného trenérského triumvirátu Tomáš Matušík – Arpád Györi – Zdeněk Šťastný se budou hráči scházet třikrát v týdnu. Narýsovaný tréninkový plán budou i letos plnit všichni společně, to znamená i s dojíždějícími členy týmu. Na mužstvo čeká v nepopulární části sezony již tradiční tvrdý dril, který ovšem okoření několik nových zajímavých bodů.

 „Chceme trošku sáhnout do nových trendů, ale určitě to neznamená, že uhneme z osvědčené cesty. Bude to pro kluky zase docela dřína,“ usmívá se hlavní kouč Tomáš Matušík. Staronovou položkou v „suchém“ scénáři táborské přípravy se stane spinning v hotelu Relax U Drsů. Pro hráče, ale i fanoušky je navíc přichystáno i jedno mimořádně atraktivní zpestření.

Boj s třineckými Oceláři!

V průběhu druhé poloviny června dorazí do města nad Jordánem zajímavá návštěva. Na svědomí to má trenér Vladimír Kýhos, který po sezoně převzal ambiciózní extraligový tým z Třince. Při svém angažmá u tehdy prvoligových Kohoutů si ostřílený kouč táborské prostředí velice oblíbil a rád se na jih Čech vrací. Před třemi lety přivezl do Tábora brněnskou Kometu, tentokrát sem dorazí právě s Oceláři.

 Součástí krátkého třineckého soustředění se stane také přátelské fotbalové utkání s domácím druholigovým týmem, které přivítá stadion na Svépomoci. O jeho termínu budeme spolu s dalšími podrobnostmi včas informovat. „Na tenhle zápas se samozřejmě všichni moc těšíme. I pro fanoušky to bude určitě hodně zajímavé,“ poznamenal Tomáš Matušík.

Proměna kádru Kohoutů

Jakkoliv zůstává jádro úspěšného táborského kádru pevné, před nadcházející sezonou se mu odliv ani příliv hráčů nevyhnou. Mužstvo je teprve na startu přípravy, a tak zatím pochopitelně převažuje výčet ztrát nad potencionálními příchody.

 Z rodinných důvodů se rozhodl nepokračovat v táborském angažmá útočník Stanislav Polodna. Stejné hledisko staví velký otazník k působení letité defenzivní opory týmu Martina Havrana. Trenéři nemohou napevno spoléhat ani na služby jeho parťáka z obrany Tomáše Černého, jenž v minulé sezoně mužstvu obětavě vypomáhal, ale při svém pracovním vytížení v Praze může jen těžko skloubit zaměstnání s hokejem v Táboře. Podobné je to i v případě dalšího beka Michala Klímy. Případné prodloužení svého působení v táborském týmu momentálně zvažuje zkušený centr a jedna z velkých osobností týmu v nedávném play-off Jan Boháč. A konečně na zahraniční angažmá by rádi zamířili Marek Vaniš s Adamem Přibylem.
 „Klukům, kteří od nás odejdou, samozřejmě přejeme hodně štěstí v životě i v hokeji. V případě všech platí, že u nás budou mít dveře vždycky otevřené,“ říká Tomáš Matušík.

 V současnosti kluboví činovníci pracují na potencionálním doplnění mužstva tak, aby obměna kádru zároveň přinesla i potřebnou kvalitu a okysličení. Jedno zajímavé jméno už Táborští prozradili – velmi slibně vypadá příchod Vladimíra Kýhose mladšího. Osmadvacetiletý útočník plnil v posledních pěti sezonách roli ústřední opory Bíliny. V minulosti strávil dvě sezony v prvoligových týmech Kadaně a Komety Brno, ale četné zkušenosti sbíral především na poli třetí nejvyšší soutěže v barvách Mostu, Hodoníně a Břeclavi.

 Za vítaný přírůstek do kádru je třeba aktuálně označit i návrat útočníka Jakuba Krätzera, který podstatnou část vynechal vinou vleklého zranění.

 Do přípravy s druholigovým „áčkem“ půjdou i někteří mladíci z domácí líhně. Jedná se o obránce Jana Raitermana (junior), Jana Tesaře a Petra Boušku (starší dorostenci), a útočníky Martina Nováka se Štěpánem Kadilákem (junioři). „Rádi bychom samozřejmě alespoň jednoho z nich začlenili do druholigového hokeje. Tihle kluci budou v našich volných dnech trénovat se svými kategoriemi,“ informuje Tomáš Matušík.

 Další informace z příprav týmu budeme přinášet průběžně.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality