Novinky od druholigových soupeřů: Kolín, Žďár nad Sázavou i Písek (?) opouštějí ústřední opory

03.05.2016 00:59, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté vstoupí do letní přípravy na sezonu 2016 – 2017 až v pondělí 16. května. U některých jejich soupeřů ze třetí nejvyšší soutěže už ale vyvřely na povrch první zajímavé novinky.

Novinky od druholigových soupeřů: Kolín, Žďár nad Sázavou i Písek (?) opouštějí ústřední opory

Dosavadní hlavní persona týmu ze Žďáru nad Sázavou Petr Štěpánek (vlevo) mění Plameny za angažmá v Anglii.

HAVLÍČKŮV BROD
Bruslaři zahájí přípravu na nadcházející sezonu stejně jako táborští Kohouti až v pondělí 16. května. S velkým předstihem ovšem vypustili do světa smělý, leč zcela jednoznačný cíl: postup do WSM ligy. V jeho splnění by měly havlíčkobrodské družině dopomoci všechny dosavadní stěžejní opory v čele s elitními forvardy Miroslavem Třetinou a Lukášem Endálem. Kluboví činovníci už naopak nepočítají se službami ruského tria Loginovskij – Kondratěv – Vlasov, zato však líčí na úspěšného domácího prvoligistu Jana Milfaita. Ten se po loňském pádu Brodu ze druhé nejvyšší soutěže přestěhoval do Šumperka, kde ale rovněž prožil pád do druholigových vod. 

KOLÍN
Kozlové zatím na startu letního období počítají spíš ztráty. Konec v týmu ohlásil zkušený defenzivní matador Tomáš Pácal. Útočné řady (alespoň prozatím) opouští jejich nejvýraznější článek Jan Veselý, jenž se chystá zkusit štěstí v prvoligových Litoměřicích. Do přípravy pod taktovkou trenéra Jiřího Seidla se nezapojí ani další útočník Martin Ježek.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Také Plameny z Bouchalek se budou muset vypořádat se ztrátami svých klíčových mužů. Úspěšný kouč Martin Sobotka si svou prací vysloužil nabídku od prvoligové Třebíče, kam ho navíc zřejmě doprovodí i bek se zkušenostmi z NHL a reprezentace Martin Lojek. Hodně citelnou ztrátou bude pro žďárský celek odchod obrovitého bojovníka Petra Štěpánka do anglického Petersborough Phantoms. Na ostrovy se nechal nejproduktivnější hráč Žďáru zlákat svým bývalým spoluhráčem a někdejším útočníkem prvoligového HC Tábor Alešem Padělkem.

TRUTNOV
Změnu u kormidla hlásí také trutnovští Draci. Mužstvo z Podkrkonoší opouští trenér Jiří Malinský, jeho asistent Jiří Antonín i vedoucí mužstva Radovan Biegl. Reprezentanty východočeského klubu a s nimi i svého syna převezme do péče dosavadní lodivod přeborové Nové Paky Aleš Půlpán, jemuž bude k ruce jeho osvědčený souputník Luboš Petera. Hráčské složení týmu by nemělo projít výrazným odlivem ani přílivem.

PÍSEK
Jihočeský soused a velký rival Tábora prošel poměrně výraznou proměnou na poli klubového vedení. Tou nejzajímavější je bezesporu jmenování nyní už bývalého útočníka IHC Karla Mošovského sportovním manažerem. Přímo ze šatny druholigového „áčka“, které namísto Davida Míky povede s hlavním koučem Karlem Slabým Roman Vlček, zatím konkrétní zprávy neprosákly. Až na jednu – nejproduktivnější člen píseckého týmu Filip Vlček by se měl údajně vrátit do rakouského Zell am See, kde působil v předminulé sezoně.

SOKOLOV / DĚČÍN
A jedna „funkcionářská“ zpráva na závěr. Sokolovský Baník opouští dosavadní sportovní manažer a šéftrenér mládeže Jaromír Carvan. Jeho další kroky vedou do HC Děčín, kde se ujme nejen trenérských otěží A-mužstva, ale také funkce metodika mládežnických týmů.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality