Nové rozhodnutí: Druhá hokejová liga se v nadcházející sezoně vrátí ke třem skupinám

24.05.2016 20:48, autor: Pavel Šácha

V pražském sídle Českého svazu ledního hokeje se v úterý večer uskutečnil aktiv druholigových klubů, na kterém padlo zřejmě definitivní rozhodnutí v otázce systému třetí nejvyšší soutěže.

Původně plánované divize nahradí tři skupiny po deseti, resp., jedenácti účastnících.

 Do debaty o podobě soutěže zasáhla nově i skutečnost, že se do druhé ligy nepřihlásilo mužstvo Velkého Meziříčí. Přihlášku naopak podala Břeclav, jejíž zástupci ale v Praze chyběli a osud klubu tak zůstává nadále zahalený tajemstvím. Pokud by to s břeclavským druholigovým hokejem nedopadlo dobře, zasáhne také na Moravě do bojů deset týmů.

 Táborský klub zastupovali na aktivu prezident HC Tábor Miroslav Smetana a organizační pracovník Rudolf Vach. Mezi přítomné dorazili mimo jiné i generální sekretář ČSLH Martin Urban a prezident ČSLH Tomáš Král. Ten všechny ubezpečil, že svazu hodně záleží na tom, aby se i třetí nejvyšší soutěž pyšnila co největší prestiží a kvalitou.

Rozdělení do skupin

Skupina Západ: Děčín, Jablonec, Vrchlabí, Trutnov, Bílina, Kobra Praha, Řisuty, Klatovy, Klášterec, Sokolov.
Skupina Střed: Pelhřimov, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Kolín, Nymburk, Tábor, Písek, Moravské Budějovice, Jindřichův Hradec, David servis České Budějovice.
Skupina Východ: Nový Jičín, Poruba, Opava, Kopřivnice, Karviná, Vsetín, Valašské Meziříčí, Technika Brno, Šumperk, Břeclav, Hodonín.

Systém soutěže

Západ, Střed. V základní části si to v každé skupině rozdají celky čtyřkolově každý s každým. Následné úvodní kolo play-off si zahraje osm nejlepších mužstev v rámci skupiny, a to na čtyři vítězná utkání. Čtyři postoupivší z těchto zápasů vzápětí rozehrají čtvrtfinále křížem mezi skupinami (1. Západ – 4. Střed atd.), a to už stejně jako následné semifinále na tři výhry. Finalisté postupují do kvalifikace o WSM ligu.    
Východ. Ze skupiny Východ postupuje do play-off osm týmů. Jejich cílem bude soutěž vyhrát a probojovat se do kvalifikační trojky ke dvěma nejlepším týmům českých skupin.

 Zajímavé jsou jistě i novinky v případě prodloužení jednotlivých zápasů. V základní části se v při nerozhodném výsledku hraje pětiminutové nastavení se třemi hráči do pole na každé straně. V play-off se prodloužení protáhne na deset minut a nastoupí k němu po čtyřech hráčích.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality