Nesnáze! Zdravotně zdecimovaný tým chce do Chebu jet, byť žádal soupeře o odklad

19.11.2021 22:44, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se v sobotu chystají k zápasu 16. kola druhé hokejové ligy do Chebu. To je prozatím ta nejdůležitější správa, protože samotnou účast v utkání provází nepříjemné problémy. Trenéři kohoutů původně neměli důvod k výrazným zásahům do sestavy, před pátečním tréninkem je ale zastihla vlna omluvenek spojených se zdravotním stavem hráčů. Mimo hru se ocitlo hned několik stálých členů základní sestavy a s potížemi bojovali přímo v průběhu tréninku i další hráči, z nichž někteří ještě týž večer rovněž ulehli na marodku.

Nesnáze! Zdravotně zdecimovaný tým chce do Chebu jet, byť žádal soupeře o odklad


Za tohoto stavu byli Táborští postaveni před otázku, zda se jim vůbec podaří poskládat tým tak, aby mohli zápas odehrát. Oslovili proto soupeře s žádostí o odklad. Marně... „Naší prioritou bylo zápas odehrát, ale ta situace je hodně složitá. Pokoušeli jsme se se soupeřem dohodnout na odkladu, ale vstříc nám nevyšel. Počítáme tedy s tím, že zápas odehrajeme, a budeme doufat, že to tak i zůstane,“ potvrdil trenér A-týmu HC Tábor Arpád Györi.

I předtím – než vyvstaly tyto rozsáhlé a nepříjemné zdravotní komplikace – si ale byli kohouti dobře vědomi, jak těžký úkol budou v Chebu plnit. Domácí celek totiž s výjimkou vítězství v Řisutech získal všech dosavadních 19 bodů v domácím prostředí, kde skončil na jeho štítě nejen táborský lídr, ale také další papíroví favorité skupiny, tedy Příbram a Kobra Praha (podlehli Stadionu 2:3 po prodloužení).
Zastavme se právě u prvního vzájemného zápasu Chebu s Táborem. Ten měl totiž nevídaný průběh, kdy hosté po tristním nástupu do zápasu prohrávali po první třetině 0:5. Navzdory následnému zmrtvýchvstání a mohutnému finiši nakonec podlehli svému hostiteli 7:8. To v domácí odvetě už si nepřipustili žádné starosti a svého protivníka rozdrtili.

Pár slov o soupeři

Západočeši aktuálně sídlí na 6. příčce tabulky s 19 body na kontě, které je sice drží v ústraní boje o play-off, ale na druhé straně jim zajišťuje sedmibodový, resp. devítibodový odstup od soupeřů ze dna tabulky, Řisut a Písku.

Zatím poslední vystoupení se chebské družině nepovedlo a z Klatov si vezl porážku 2:9. Pro svěřence Michala Jägera to ale nebylo poslední herní vystoupení. Na úterý si totiž naplánovali uzavřený modelový duel na ledě partnerského prvoligového Sokolova. Hrál se na dvě poloviny, přičemž tu první sice prohráli 0:8, ale ve druhé dokázali uhrát smírný výsledek 1:1.

Prozatím nejproduktivnějším mužem chebské hokejové družiny je Martin Trapl s bilancí 7 gólů a 6 asistencí. Nad hranici deseti kanadských bodů se dostali ještě obránce David Troška (2+10), dvojie Adam Křemen, Radek Prošek (5+6), která však odehrála jen 10 utkání, a také Davidové Novotný a Holub (oba 6+4).
V brankovišti Stadionu strávil podstatně více času Jakub Kašpar. Svého náhradníka Daniel Vecku pustil jen do tří utkání, z nichž jedním byl právě duel na táborském ledě, kde se navíc chebský gólman zranil.

Dodejme, že začátek sobotního zápasu v česko-německém pohraničí je stanoven na 17. hodinu.        

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality