Nepříjemné...! Tábor prožil ponurý večer, po první bitvě zněl jásot z kabiny Klášterce

25.02.2017 21:21, autor: Pavel Šácha

Očekávaný start osmifinálových bojů ve druhé lize táborským hráčům i jejich příznivcům zčernal před očima. V úvodním duelu série hrané na čtyři vítězné zápasy zůstali Kohouti nečekaně na štítě bojovné družiny od řeky Ohře, když rozhodující gól střetnutí inkasovali jen sedmatřicet vteřin před koncem. Krajně ponurou atmosféru umocnila nepříjemná zranění útočníka Radka Seidla a obránce Martina Havrana.

Nepříjemné...! Tábor prožil ponurý večer, po první bitvě zněl jásot z kabiny Klášterce

HC Tábor - Klášterec nad Ohří

3:4 (0:0, 2:2, 1:2 )

Sobota, 25.2.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 28. Matušík (Točík, Dvořák), 29. Mrkvička (Kýhos, Kellner), 44. Blažek (Točík, Matušík) - 23. Žižka (Charousek), 35. Šmejc (Macháček, Toušek), 47. Charousek (Žižka), 60. Strunz (Zdeněk, Charousek).

Rozhodčí: Pokorný - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 5:7   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4   Střely: 29:27   Diváci: 1723

HC TÁBOR: Klestil - Havran, Tesař, Liška, Černý, Hlaveš, Dvořák, Heršálek - Kellner, Mrkvička, Kýhos - Severa, Matušík, Seidl - Krátoška, Boháč, Točík - Blažek, Krätzer, Březina.

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ: Tichý - Žižka, Páleník, Hierman,Kuncl, Týr, Cestr, Pokorný - Zdeněk, Charousek, Strunz, Hrdlička, Vrtek, Mála, Macháček, Toušek, Šmejc, Sklenička.

V úvodním dějství se podle očekávání příliš pohledných hokejových okamžiků nenarodilo a prim hrál až příliš úporný hokej. Nutno přiznat, že hosté dokázali často pořádně vycenit zuby a domácí gólman Klestil musel řešit hned několik opravdu nebezpečných situací. Jeho protějšek Tichý nemusel s výjimkou dravých průniků Kellnera a především Blažka čelit ryzím tutovkám domácí družiny, při několika střeleckých pokusech mu ale přispěchalo na pomoc štěstí. Za zmínku stojí nezkrocená střela Hlaveše, po které minul puk odkrytou část branky jen o pár centimetrů.

Po bezbrankové zahajovací části se dočkali diváci vedoucího gólu poměrně brzy, ale drtivé většině z nich radost neudělal. V polovině 23. minuty napřáhl v početní převaze svého týmu klášterecký bek Žižka a na střídačce hostů vytryskl první gejzír nadšení – 0:1. V následujících minutách si oba celky vyměnily po jedné přesilovce, ale žádná z nich změnu skóre nepřinesla. Nebezpečnější byla ta v podání týmu od Ohře, ale brankář Klestil dvě velké příležitosti soupeře vyřešil. Na konci 28. minuty se nad Táborem rozjasnilo – kapitán Matušík vyřešil s obvyklou elegancí souboj jeden na jednoho a výtečně zvládl i koncovku svého průniku – 1:1. Tento okamžik nastartoval „dobu táborskou“ a v několika dalších minutách vykazovali Kohouti viditelnou herní nadvládu. V 9. minutě navíc stadion bouřil podruhé, to když Kýhos dobruslil zdánlivě ztracený puk, posunul ho na Mrkvičku, a ten před Tichým předvedl jedno ze svých kouzel – 2:1. Před táborským mužstvem se vzápětí otevřelo několik slibných možností k navýšení skóre, ale kýženého efektu se nedočkali. Naopak v čase 34:59 slavily úspěch důslednost a důraz hokejistů Klášterce a přesná střela Šmejce z mezikruží znamenala vyrovnání na 2:2.

Nástup do třetí části přivábil na domácí stranu další vlnu optimismu. V polovině 44. minuty sice Tichý zastavil střelu Matušíka, ale na pohotovou dorážku Blažka už byl krátký – 3:2. Opětovné vedení ovšem hřálo táborskou hokejovou ekipu jen tři minuty. Ve 47. minutě Táborští pykali za hru v šesti a střela Charouska v následné přesilovce nečekaně minula Klestilovu lapačku – 3:3. Další minuty uplynuly bez vyložených příležitostí a obě strany už přemýšlely o hře v prodloužení, když se dostavil rozhodující, a pro domácí pořádně bolestný klíčový okamžik zápasu. Jen sedmatřicet vteřin před sirénou si vybral slabou chvíli táborský obránce Liška; po jeho chybné přihrávce se dostali hosté do přečíslení dva na jednoho a naložili s ním ukázkově – dělovka Strunze našla malé místečko u levé tyče domácí klece a ztichlý stadion zasypala mohutná lavina klášterecké euforie – 3:4. Táborští hokejisté sice okamžitě sáhli k power play a podařilo se jim ještě jednou Tichého svatyni ohrozit, jen o pár sekund později už ale slavili hosté překvapivé první vítězství v sérii.

K obrovskému zklamání bohužel pro domcáí barvy přispěla i zranění Radka Seidla a Martina Havrana, kteří zápas nedohráli...          

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality