Nepříjemná výprava! Vrátí se Táborští od rivala z Klatov s bodovou odměnou?

16.12.2014 21:31, autor: Pavel Šácha

Druholigoví táborští hokejisté se ve středu vypraví ke svému předposlednímu mistrovskému vystoupení tomto kalendářním roce. Cílem jejich výpravy se stane neoblíbená destinace v Pošumaví.

Nepříjemná výprava! Vrátí se Táborští od rivala z Klatov s bodovou odměnou?

HC Klatovy - HC Tábor

2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Středa, 17.12.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Kristl (Martinec, Kubeš), 31. Pejchar (Topinka) - 18. Hlaveš (Matušík), 33. Matušík (Mařík), 45. Březina (Heršálek, Boháč), 49. Mařík (Matušík, Kolomý).

Rozhodčí: Valenta - Laczko, Beránek.   Vyloučení: 5:12   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4   Střely: 23:27   Diváci: 270

HC KLATOVY: Polívka (Lavička) - Marcel, Houfek, Zeman, Martinec, Žáček, Černý J., Blumentrit, Nejdl - Topinka, Kubeš, Pejchar, Vondryska, Čuban, Hobl, Kristl, Pondělík, Noga, Pech, Pitel.

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák (Hájek) - Kellner, Mrkvička, Seidl - Kolomý, Matušík, Mařík - Zayml, Boháč, Březina (Blažek).

 

Vypjaté bitvy

 Vzájemné Zápasy v Klatov a Tábora si vlivem někdejších nemilosrdných střetů v play-off druhé ligy vysloužily punc prestižních derby, a to přetrvává dodnes. Hosté z jihu Čech mohou také tentokrát očekávat mimořádně těžké střetnutí, a to i přesto, že je dělí od středečních hostitelů propastných čtrnáct tabulkových příček a čtyřiadvacet bodů. Důkazem nevyzpytatelnosti těchto střetnutí se stal i první vzájemný duel u Jordánu, ve kterém Kohouti prohrávali už 3:1 a nakonec zachránili jen dva body za vítězství 4:3 v prodloužení.  

Pár slov o soupeři

 Klatovské mužstvo zahájilo sezonu vyloženě zoufale a po prvních dvanácti zápasech mělo u dna tabulky na kontě pouhé dva body. Poslední příčku Západočeši zaujímají i dnes, ale jsou v podstatně příznivější situaci. Nedávná nečekaná vlna v podobě čtyř vítězství v řadě je vynesla jen těsně za Bílinu a Děčín, daleko už od nich nejsou ani Moravské Budějovice. Celek Klatov v tomto období zvítězil v Nymburce 4:2, porazil Vrchlabí 4:1, Bílinu 4:3 a Děčín po nájezdech 5:4. V uplynulých dvou kolech ovšem trenérovi Radku Mužíkovi znovu přibyly vrásky na čele, neboť jeho družina utržila debakly ve Žďáru nad Sázavou (0:6) a v Klášterci nad Ohří (1:7).

 V kádru Šumavanů se během první poloviny sezony vystřídal mimořádně vysoký počet hráčů včetně řady plzeňských mladíků. Určitě nejzajímavější je situace mezi tyčemi, kde už se představilo pět gólmanů. V posledním duelu v Klášterci se postavil do branky SHC Filip Lejsek, předtím ale obýval brankoviště plzeňský talent Pavel Polívka, který se před sezonou vrátil do Škodovky ze zámořské WHL. Produktivitě vládnou desetibodoví štírci Tomáš Pacanda s Romanem Vondryskou následovaní ostříleným bojovníkem Vladislavem Kubešem.

Z táborské šatny

Hráči od Jordánu mají za sebou nepříliš atraktivní, leč tříbodové utkání s Děčínem (4:2), po kterém se na třetí příčce přiblížili vedoucí Kobře Praha na čtyři body. Za vítězství nad Severočechy ovšem zaplatilo táborské mužstvo nepříjemnou daň. Po svém druhém gólu v zápase se zranil nejlepší střelec týmu Jakub Krätzer a s poraněním ramena vynechá oba zbylé předvánoční zápasy ,a možná i první střetnutí v novém kalendářním roce. Zdravotní problémy ovšem mají i další opory ofenzivní vozby Kohoutů, a tak mají jejich trenéři znovu kupu starostí.

 Cíl, se kterým se ve středu Táborští do Klatov vypraví, se ovšem nemění. „Říkali jsme, že chceme z posledních tří zápasů před Vánoci urvat maximální počet bodů, a to se nemění. V Klatovech nás znovu čeká hodně nepříjemné prostředí a houževnatý soupeř, ale věřím, že to zvládneme,“ poznamenal před utkáním kouč HC Tábor Tomáš Matušík.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality