Návrat! Po deseti letech za hranicemi opět oblékne táborský dres obránce Petr Zíb

13.07.2021 00:31, autor: Pavel Šácha

Na soupisku druholigového táborského týmu přibylo v uplynulých dnech nové, resp. staronové jméno. A velmi zajímavé…! Po deseti letech za hranicemi se do modro-bílého dresu HC Tábor vrací obránce Petr Zíb.

Návrat! Po deseti letech za hranicemi opět oblékne táborský dres obránce Petr Zíb

Petr Zíb (vpravo) s Janem Kanovem při oslavách postupu do první ligy v sezoně 2008 – 2009.

Zkušený třiatřicetiletý hráč na sebe strhl pozornost táborských fanoušků v tehdy postupové sezoně 2008 – 2009, kdy se stal s 23 body ve 38 zápasech nejproduktivnějším obráncem kohoutů a výrazně tak přispěl k posunu do první ligy. V následujících dvou sezonách odehrál Petr Zíb za táborský tým 29 zápasů, ale za výraznějším zápasovým vytížením jezdil do druholigového Vajgaru Jindřichův Hradec.

Po nechvalně známém konci tehdejší táborské anabáze v první lize se ofenzivní obránce objevil v přípravě sousedního Písku, namísto angažmá u Otavy se ale vydal za hranice, konkrétně do rumunského klubu HSC Csikszereda, který tehdy působil v mezinárodní MOL lize.
 Po jediné sezoně na Balkáně českobudějovický odchovanec poprvé zakotvil ve francouzském Amnéville hrajícím tehdy druhou nejvyšší soutěž. Odtud si to namířil do Německa za angažmá v třetiligovém Piranhas Rostock, záhy se ale vrátil na předchozí francouzskou štaci a v dresu Amnéville – už o soutěž níž – strávil čtyři úspěšné sezony.
 Před ročníkem 2018 – 2019 se Petr Zíb rozhodl pro změnu v rámci soutěže a odešel do Valenciennes, kde nosil na dresu kapitánské céčko. V uplynulém ročníku odehrál jeho tým vinou koronavirové pandemie jediné utkání, které zároveň zapečetilo zahraniční účinkování vytáhlého beka.

Hokej však Petra Zíba rozhodně neomrzel, ba naopak. Díky tomu se otevřel prostor pro jeho návrat do táborských služeb. „Deset let v zahraničí už mi stačilo a rozhodl jsem se pro návrat do Česka. S hokejem jsem končit nechtěl, ale Tábor byl vlastně jedinou alternativou, o které jsem uvažoval. Proto jsem rád, že ta nabídka přišla a domluvili jsme se. Moc se sem zase těším,“ prohlásil produktivní bek.

Dodejme, že první oficiální trénink na ledě absolvují táborští hokejisté včetně Petra Zíba v pondělí 2. srpna. Šatna kohoutů už je na příchod svých obyvatel připravená...

      

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality