Na táborský skalp si dělají zálusk vítězně naladěné Plameny, žďárské Bouchalky uvidí třaskavou bitvu

18.12.2015 23:29, autor: Pavel Šácha

Už jen dva zápasy, a za druholigovým účinkováním Kohoutů v tomto kalendářním roce se definitivně zavře voda. Bližší z obou střetnutí zavede táborské mužstvo už v sobotu na žďárské Bouchalky.

Na táborský skalp si dělají zálusk vítězně naladěné Plameny, žďárské Bouchalky uvidí třaskavou bitvu

Žďár nad Sázavou - HC Tábor

6:7sn (4:1, 1:2, 1:3 - 0:0)

Sobota, 19.12.2015 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Kaňka (Štěpánek, Staněk), 6. Krupka (Vítek D.), 15. Štěpánek (Vítek D.), 19. Štěpánek (Krupka), 28. Kunstmüller (Střecha T.), 49. Březina (Malec, Střecha T.) - 12. Kellner (Přibyl), 27. Zayml (Blažek), 30. Polodna (Havran), 42. Vaniš (Heršálek, Klíma), 46. Březina (Heršálek, Vaniš), 55. Györi (Havran, Blažek), rozhodující nájezd Kellner

Rozhodčí: Held – Huryta, Musil   Vyloučení: 7:3 navíc Matušík (TAB), Smejkal (ZNS) 10min OT, Seidl (TAB) 5+OK   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:5, 6:5, 6:6   Střely: 36:50   Diváci: 756

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Blažíček (Sláma) – Beneš, Staněk, Pleva, Lojek, Smejkal, Střecha L., Rašner, Vítek M. – Kunstmüller, Kaňka, Štěpánek, Bureš, Gregar, Krupka, Vítek D., Hron, Střecha T., Březina, Malec

HC TÁBOR: Klestil (19. Novák) – Černý, Havran, Seidl, Kanov, Heršálek, Klíma – Kellner, Přibyl, Polodna - Vaniš, Matušík, Györi - Blažek, Krätzer (25. Zayml), Březina

Vítězná série Žďáru

 Na pohled do tabulky i dosavadní příznivou vzájemnou bilanci mohou táborští hráči i jejich fandové rychle zapomenout. Ten totiž v žádném případě nekoresponduje ani s potenciálem domácího celku, ani s jeho aktuálním postavením v soutěži. Bojovníci od Sázavy se v úvodu letošního mistrovského ročníku hledali a dlouho sídlili blízko suterénních pater. V té době si také odvezli z táborského ledu porážku 6:2. S listopadovým programem ovšem přišla první čtyřzápasová vítězné série, díky které Žďárští vystoupili ze svého stínu. Po následném dvouzápasovém půstu v prosinci znovu naplno procitli a zatím poslední čtyři vystoupení ozdobili plným bodovým ziskem. Jako první jim padl za oběť Trutnov (3:2) a vzápětí následovaly výhry v Bílině (4:1) s Děčínem (12:3) a v Nymburce (3:2). Skvostná série nezůstala bez odezvy a Plameny už v současnosti olizují paty elitní šestce druholigové skupiny Západ.

Bitva v posledním play-off

Štěstí? náhoda? Ale kdepak! Vždyť tým od Sázavy dokonale ukázal svou sílu už v jarním play-off. Nejprve téměř exhibičním způsobem „vymetl“ na dovolenou hráče Řisut a v následné sérii neuvěřitelně trápil právě táborského favorita, přestože padl už po třech utkáních. „Z téhle série nepostoupil vyloženě lepší, ale šťastnější tým,“ přiznal tehdy po skončení urputných vyřazovacích bojů trenér HC Tábor Tomáš Matušík.

Plameny? Aktuálně možná nejtěžší soupeř

Na startu aktuální sezony to možná tak nevypadalo, ale žďárské mužstvo se znovu pyšní mimořádně kvalitním kádrem. Do výtečné formy se postupně vyhrál nejen veterán Michal Kaňka, který s 27 body vládne týmové produktivitě, ale také další ofenzivní opory v čele s obrovitým Petrem Štěpánkem, Tomášem Střechou a zkušeným Lubošem Kunstmüllerem. Útočné řady navíc vcelku pravidelně omývají starty jihlavských prvoligových hostů (Prokš, Malec, Březina, Jícha…).

 Ohromnou sílu postupně nabrala také defenzivní vozba souboru z pomezí Čech a Moravy. Zpevnili ji expelhřimovský novic Adam Rašner a podzimní navrátilec z Vrchlabí Petr Beneš. Největší bomba ovšem vybuchla na Bouchalkách teprve nedávno. Velký návrat do žďárského dresu ohlásil třicetiletý bek Martin Lojek, mistr republiky z dresu Třince, několikanásobný český reprezentant a hráč, který si připsal i starty ve slavné NHL. Družina kolem trenéra Martina Sobotky se tak rázem stala jedním z nejobávanějších soupeřů v celé soutěži a vzhledem k aktuální formě i pohodě možná tím úplně nejobávanějším.

Z táborské šatny

 Táborský tým ve středu zahnal chmury ze dvou výsledkově nepovedených zápasů na ledě Řisut (3:4 p) a Kobry Praha (4:5) a v kvalitním domácím duelu položil na lopatky houževnaté hráče Vrchlabí (2:0). Také toto střetnutí si však bohužel vybralo svou nepříjemnou daň. Rozlícený hříšník Martin Semrád inkasoval trest ve hře, a zbytečně tak oslabil už tak nekompletní defenzívu Kohoutů. Při jeho absenci, neúčasti českobudějovického Lukáše Kříže a zraněních Ladislava Hlaveše, Marcela Dvořáka i Ondřeje Lišky museli táborští trenéři ve svých plánech hodně improvizovat. Do Žďáru se sice s mužstvem vypraví tradiční pomocník Tomáš Černý, další mezeru v obranných řadách bude ovšem nucen vyplnit ryzí útočník Radek Seidl.

Zápas na žďárských Bouchalkách začne v 17.30 hodin a přímo v hledišti by ho měla sledovat i početná skupina táborských fanoušků, kteří pořádají na utkání zájezd. V jakém rozpoložení bude posádka obou táborských autobusů město nad Sázavou opouštět?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality