Na cenný tříbodový zisk z jihočeské bitvy stačil kohoutům jediný gólový úder

29.01.2020 22:49, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté jsou po středečním utkání na ledě David servisu bohatší o další cenné vítězství. Zrodilo se ze šedesáti minut vyrovnaného boje a rozhodl o něm jediný gól, o který se postaral navrátilec David Blažek.

Na cenný tříbodový zisk z jihočeské bitvy stačil kohoutům jediný gólový úder

HC David servis ČB - HC Tábor

0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Středa, 29.1.2020 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: - 39. Blažek (Trummer).

Rozhodčí: Jílek - Rubáš, Bělohlav.   Vyloučení: 7:5   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 31:33   Diváci: 128

HC DAVID SERVIS ČB: Hauser (Bubebíček) - Sičák, Dudáček, Škopek,Krtek, Tintěra, Kubeš - Šulčík, Vak, Marek, Hrala, Ferebauer, Tejko, Hřebejk, Kronus, Pecka.

HC TÁBOR: Šorf (M. Novák) - Havran, Hajič, Černý, Beran, Skočovský, Radoš, Dvořák - Dančišin, Trummer, Řepík - Seidl, Matušík, Heřman - Prášek, Zayml, Březina - Blažek, Pechánek, Kadilák.


Na rozměrově menším kluzišti Pouzar centra se hrál od úvodních minut svižný a bojovný hokej. Už v polovině 3. Minuty fauloval domácí Dudáček štírka Dančišina, ale hostující početní výhoda se obešla bez souvislého tlaku. Na první šanci si diváci počkali až do závěru 6. Minuty, kdy Heřman nabil mezi kruhy Matušíkovi, ale brankář Hauser byl připraven. Servismani poprvé vystrašili defenzívu kohoutů o minutu později při vyloučení Skočovského, ale manévry jejich nebezpečné první formace uťal pozorný gólman Šorf. V polovině 10. minuty se po spolupráci s Trummerem vydal na zteč obránce Beran, tváří v tvář Hauserovi vsadil na blafák, ale ten mu českobudějovický gólman vystihl. Na konci 14. Miuty řešil extáborský forvard Hrala situaci dva na jednoho střelou, kterou ale zastavil Šorfův beton. O chvíli později vykázal sudí Jílek na trestnou lavici Trummera za držení soupeřovy hole, hosté se však domácí přesilovce ubránili.

Do prostřední periody vstoupili s větším zápalem hráči David servisu. Ve 23. Minutě se po hezké kombinační akci ocitl ve velké šanci Pecka, ale Šorf byl na místě. Celek od Jordánu po tomto okamžiku přidal na úsilí a v 7. minutě ho za to mohl odměnit Blažek, jenže ztroskotal na Hauserovi. Jedinečná příležitost k otevření skóre se před táborským týmem otevřela s příchodem druhé poloviny střetnutí, kdy domácí vyfasovali v krátkém sledu tři dvouminutové tresty a více než dvě minuty se bránili ve třech proti pěti. Táborští sice záhy uzamkli soupeře v jeho obranné třetině, z jejich náporu ovšem vyvřelo jen několik nesmělých náznaků šancí a dvojnásobná početná převaha vyzněla do ztracena. V úvodu 36. minuty se znovu provinil proti pravidlům Trummer a přesilovku si zahráli i českobudějovičtí, paradoxně největší nebezpečí ale musel hasit Hauser při útočném výpadu Hajiče. Necelé dvě minuty před koncem učinili hokejisté Tábora klíčový zápis do historie zápasu. Důsledný Trummer v rohu útočného pásma šikovně obral o puk obránce Tintěru (posilu servismanů z Písku) a našel před brankou vartujícího Blažka, jehož střelu Hauser v cestě do sítě lehounce přibrzdil, leč nezastavil – 0:1.

Průběh závěrečné dvacetiminutovky nikterak nevybočil z rámce celého střetnutí. Domácí hráči se navzdory jednobrankovému manku k totální ofenzívě neodhodlali a ve všech pásmech ledové plochy pokračoval urputný boj. Na drama zadělal až samotný závěr zápasu. V čase 57:55 poslal rozhodčí Jílek za katr Matušíka, českobudějovičtí trenéři odvolali Hausera a vsadili na hru šesti proti čtyřem. Už po šestadvaceti vteřinách se ale provinil proti pravidlům i domácí Marek a power play David servisu nabrala standardní podobu. Brankář Šorf v ní nakonec zasahovat nemusel, ba naopak – při úniku Dančišina musel domácí Tintěra zatáhnout za záchrannou brzdu a ve vzduchu viselo uznání technického gólu, nakonec ale hlavní arbitr pouze vylučoval. I tak ale kohouti bez starostí dovedli zápas k potřebnému zisku tří bodů, který navíc ozdobila nula na kontě výtečně chytajícího brankáře Šorfa.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Podle očekávání to bylo velice náročné utkání. David servis hrál po celý zápas se zataženou obranou středního pásma. Proti jeho silovým a vysokým obráncům bylo hodně těžké se prosadit a hráči museli podstoupit velké množství soubojů. Od soupeře jsme popravdě čekali přece jen ofenzivnější výkon, ale o to raději jsme, že jsme jinak vyrovnaný zápas zvládli. Dominovali v něm oba brankáři, a pro nás je samozřejmě hodně cenné, že jsme neinkasovali."

.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality