Na Bouchalkách byly k vidění gólové hody se špatným výsledkem pro hosty

19.08.2021 21:11, autor: Pavel Šácha

Kohouti do duelu na žďárském ledě nevstoupili dobře a kupili mnoho chyb. Navzdory tomu šli do kabin šťastnější právě oni. Druhá třetina už táborské nedorazy ukázala v celé nahotě. Poslední část hry už byla dle představ táborských trenérů, ale na obrat ve skóre nebylo dostatek času. Táborští si tak připsali pouze triumf v následných samostatných nájezdech.

Žďár nad Sázavou - HC Tábor

6:5 (1:2, 4:0, 1:3)

Čtvrtek, 19.8.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Váňa (Bureš), 27. Gregar (Kadleček), 30. Pleva (Wasserbauer, Váňa), 34. Pleva (Wasserbauer), 35. D. Čermák (Adam, Chlubna), 60. Bureš (Pleva) - 17. Veselý (Havelka, Matiášek), 19. Radoš, 47. Škoda (Veselý), 60. Hasman (Matušík, Bárta), 60. Matiášek (Škoda).

  Vyloučení: 4:2   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:5   Střely: 34:40   Diváci: 160

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Čáp (Sláma) - Pleva, Váňa, Půža, Lojek, Vašíček, Macek - Bureš, Wasserbauer, Kovářů, Chlubna, Adam, D. Čermák, Gregar, Prokš, Kadleček.

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - Černý, Havelka, Pařízek, Radoš, Havran, Doktor, Čížek - Bárta, Matušík, Březina, Matiášek, Škoda, Veselý, Hasman, Dančišin, Prášek, Přívozník, Chocholoušek.


V nástupu do zápasu táborští hráči propadli. Už po třiačtyřiceti sekundách hry od nich dostal luxusní prostor Váňa, vybruslil si od mantinelu až před Dvořáka, a ten už byl proti zakončení domácího obránce bezmocný – 1:0. Celým dalším průběhem úvodní části se jako varovná červená niť táhly četné chyby Jihočechů v rozehrávce z vlastního pásma i ztráty puku na obranné modré čáře, kterých už ale hokejisté Žďáru nedokázali využít. Naproti tomu hosté paradoxně vyždímali ze značně kostrbatého výkonu obrat ve skóre. V polovině 17. minuty – při početní výhodě svého týmu – si před Čápovou brankou počínal důsledně novic v táborském dresu Veselý a vyrovnal na 1:1. Jen o dvě minuty později vyrazil kolem mantinelu na zteč obránce Radoš a jeho následnou tvrdou ránu domácí gólman v cestě do branky přibrzdil, leč nezastavil – 1:2.

Lichotivý průběžný stav měl táborské hráče při vstupu do druhé periody uklidnit, ale stal se pravý opak. K přetrvávajícím bolestem v obranné hře se přidalo liknavé řešení ofenzivních situací, což zapříčinilo, že měl brankář Dvořák už od úvodních minut dost a dost práce. Aktivitu Plamenů mohl rázně uhasit konec 26. minuty, kdy se obránce Doktor řítil sám na Čápa, ale žďárský brankář jeho střelu pohotově vyrazil. Jen o pár vteřin později propustili nedůslední Jihočeši až před Dvořákovu klec Gregara, jenž dokázal svou akci i velmi zdařile zakončit – 2:2. V 10. minutě ještě zaútočil na opětovné vedení Prášek po Havelkově výzvě, svou šanci ale nestihl zakončit a od té chvíle už to šlo s kohouty z kopce. Žďárští vytušili nepohodu hostujícího celku a dokonale ji dovedli využít. Ještě v 10. minutě jim zajistil vedení Pleva, o čtyři minuty později se tentýž hráč v početná výhodě svého mužstva postaral o navýšení žďárského náskoku a ve 35. minutě dovršil dílo táborské zkázy Čermák – 5:2.

Před závěrečnou dvacetiminutovkou došlo v šatně hostů k důrazné promluvě i úpravám jednotlivých formací. Obojí padlo na úrodnou půdu a soubor od Jordánu si vzal průběh poslední třetiny pod svou režii. Z rapidně zlepšeného výkonu vzešla také přesilovka po faulu na Práška, ve které si před Čápovou klecí počínal svědomitě Škoda a snížil na 5:3. Na jeho zásah mohl o šest minut později navázat Radoš, ve vyložené pozici ale ztroskotal na Čápově lapačce. Zbývající podstatné události střetnutí se odehrály až v posledních desítkách vteřin. Trenéři hostů sáhli s příchodem poslední minuty k power play, v níž se ale brzy zmocnil puku domácí Bureš a nasměroval ho do prázdné táborské klece – 6:3. Poslední slovo – a dokonce dvakrát – si ale přece jen vzali kohouti. Osm vteřin před koncem se Hasmanovi podařilo snížit na 6:4, a ani to ještě nebyl konec. Poslední bleskový útok na Čápovu svatyni stihl se sirénou zakončit Matiášek a upravil tak skóre na konečných 6:5.

Nad rámec zápasu si obě strany domluvily samostatné nájezdy a v nich táborská družina dominovali. Z pěti jejích exekutorů se trefili Hasman, Matušík a Bárta, zatímco domácí na Dvořáka ani jednou nevyzráli.   

Arpád Györi, trenér HC Tábor 

„První dvě třetiny byly z naší strany především v obranné činnosti hodně špatné, i když jsme paradoxně po té první vedli 2:1. Měli jsme velké problémy v rozehrávce a soupeř nás díky tomu dostával pod tlak, což i dokázal brankově využít. Měřítko z naší strany snese až poslední část, kdy jsme udělali nějaké posuny v sestavě a vyplatilo se nám to. Soupeře přehrávali a dokázali výsledek korigovat, i když až dvěma slepenými góly v závěru. Zápas nám každopádně ukázal další potřebné věci. Je to stále jen příprava. Dáváme šanci všem hráčům a hledáme optimální složení a vazby. To ale není výmluva, ty první dvě třetiny nebyly z naší strany vůbec dobré.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality