„Myslím si, že napoprvé nám to sedlo,“ říká novic Tomáš Andres o spolupráci s útočnými parťáky

09.09.2017 01:32, autor: Pavel Šácha

Poslední přípravný duel proti pražské Kobře (4:1) se nesl mimo jiné i ve znamení dalšího hráčského debutu v táborském dresu.

„Myslím si, že napoprvé nám to sedlo,“ říká novic Tomáš Andres o spolupráci s útočnými parťáky


Na zahajovací buly střetnutí se spolu s Radimem Heřmanem a Radkem Prokešem postavil také jednadvacetiletý forvard Tomáš Andres.
Útočník z líhně pražské Slavie má za sebou starty v mládežnických reprezentačních výběrech, extraligové i prvoligové působení v dresu svého domovského klubu, ale také v Ústí nad Labem. V minulé sezoně ochutnal šikovný hokejista zahraniční chlebíček, když ve finské druhé nejvyšší soutěži hájil barvy klubu KeuPa HT.

 V současnosti už má Tomáš Andres za sebou premiéru v barvách Tábora. „Teď v létě jsem trénoval třikrát v týdnu s Děčínem, ale chyběla mi hra. Pak mne zkontaktoval Tábor; mluvil jsem s jeho manažerem i trenéry, a volal mi i David Novák, se kterým se dobře známe. Teď jsem tady druhý den a jsem za to rád,“ popsal svůj příchod k Jordánu hráč, jenž se uvedl dvěma gólovými přihrávkami.

 První táborské dojmy balí do pochvalné roviny. „Je tady výborné zázemí, super kabina. Kluci i trenéři jsou naprosto v pohodě, takže jen samá pozitiva,“ vyzdvihuje Tomáš Andres. „Co se týče zápasu, oproti jiným soutěžím, co jsem hrál, je na ledě hodně prostoru a dostali jsme se do řady šancí. Soupeř asi nehrál tak dobře, jak by si představoval,“ prohodil s úsměvem a dodal. „My chceme vyhrávat, a je úplně jedno, jestli 2:1 nebo třeba 7:6. I když to druhé by se asi trenérům tolik nelíbilo.“

 Ve trojici s Radkem Prokešem a Radimem Heřmanem si novic v barvách Kohoutů několikrát vyslechl zasloužený potlesk z hlediště. „Myslím si, že nám to napoprvé sedlo, jenom bychom měli trochu víc střílet. S 'Prokym' jsme si vlastně zahráli už na devatenáctkách ve Švýcarsku,“ připomněl na závěr Tomáš Andres.     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality