Mužstvo táborského HC ve středu cestuje k dohrávce na led Moravských Budějovic

22.01.2019 22:54, autor: Pavel Šácha

Většina druholigových mužstev má v polovině tohoto týdne volný zápasový program, ale pro táborské hokejisty to neplatí. Ve středu si zopakují cestu do Moravských Budějovic, kam před Vánoci vinou sněhové kalamity a s ní spojených patálií nedorazili. Dohrávka 35. kola začne na ledě Žihadel v 18 hodin.

Mužstvo táborského HC ve středu cestuje k dohrávce na led Moravských Budějovic


Vizitka soupeře

Když celek z Moravských Budějovic v úvodu sezony prohrál čtyři zápasy v řadě a poroučel se na dno tabulky, neměli jeho příznivci pražádný důvod k optimismu. V tu chvíli nikdo nemohl tušit, že se bude o čtyři měsíce později přetahovat se Žďárem nad Sázavou o vedoucí příčku a všechny další soupeře bude mít daleko za svými zády. Za procitnutím Žihadel stojí především dvě velkolepé série plnohodnotných tříbodových výher. Ta první – osmizápasová – se dostavila bezprostředně po mizerném startu do nového ročníku a je spojená především s angažováním třebíčského gólmana Pavla Jekela. O jeho výkony se mohli trenéři Moravských Budějovic opřít také při další mohutné spanilé jízdě. Během té ukořistilo mužstvo v deseti zápasech všechny body, které byly ve hře.

Dosavadní novoroční bilanci žluto-černé družiny kazí porážky v Šumperku (4:1) a v Písku (3:2). V sobotu ale Moravané znovu naladili vítěznou vlnu a zdolali na domácím ledě Kopřivnici 3:2.

Nepřehlédnutelnou postavou druhého týmu tabulky je bezesporu matador Ladislav Rytnauer, a to nejen díky své vytáhlé postavě. Se 46 kanadskými body ( 25+21) se řadí k nejproduktivnějším hráčům celé třetí nejvyšší soutěže. Nejblíže k jeho pozoruhodné bilanci má v budějovickém souboru David Horký, jenž si připsal 39 bodů za 18 branek a 21 asistencí. Mezi obránci v tomto směru kraluje Daniel Kabelka, jenž posbíral 19 bodů (7+12). Zároveň je nejlepším členem domácího celku v hodnocení +/- (29), ale také nejtrestanějším mužem jeho sestavy (46 trestných minut).
 V brance Moravských Budějovic si nově zvyká mladoboleslavský dvacetiletý mladík Dominik Groh, protože již zmiňovaný Pavel Jekel je v současnosti hojně využívaný ve „své“ Třebíči.
 Zajímavou postavou domácí sestavy je pro táborské fandy bezesporu forvard Kryštof Hrala, který strávil drtivou část dosavadního průběhu sezony v barvách HC Tábor.

Dosavadní vzájemné zápasy

Táborský tým se v dosavadním kolotoči druholigových zápasů potkal se svými středečními hostiteli dvakrát a má s nimi srovnanou bilanci. V pátém kole soutěže je doma zdolal 3:1 díky hattricku Lukáše Květoně, o měsíc později si však z ledu Žihadel odvezl porážku 0:3.

Z táborské šatny

Táborští trenéři letos nemají zrovna na růžích ustláno. Když už prožívali poměrně příjemné pocity ze solidního výkonu a zisku bodu v duelu s favorizovaným Hodonínem, rázem jim pokazilo radost zranění Patrika Zaymla. V současnosti elitní centr týmu opustil zápas v průběhu třetí části hry a čeká ho zřejmě delší herní pauza. V plánech pro zbytek sezony už nefiguruje obránce Jan Tesař, který trenérům oznámil, že jim z důvodu studijního vytížení nemůže být k dispozici. Využít stále nemohou ani služby dalších beků Martina Havrana, Marcela Dvořáka a Davida Košaře.

Z dosavadních marodů se ve středu naopak do sestavy vrátí obránce Marek Duben. Příjemnou zprávou je i skutečnost, že se na ledě po dlouhé době objevil uzdravující se zkušený forvard Radim Heřman. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality