Mužstvo HC Tábor přivítá v úterý Kolín, zápas budou provázet zvláštní opatření

09.08.2020 20:00, autor: Pavel Šácha

V úterý nastoupí táborští hokejisté k prvnímu přípravnému střetnutí na domácím ledě. Za soupeře jim bude od 18 hodin prvoligový nováček z Kolína. Zápas s tímto tradičním a velmi atraktivním soupeřem se odehraje v mimořádném režimu.

Mužstvo HC Tábor přivítá v úterý Kolín, zápas budou provázet zvláštní opatření


Opatření a vstupné

Jak je všeobecně známo, na základě opatření ministerstva a doporučení epidemiologů v souvislosti s nemocí covid-19 je zavedena povinnost nosit roušku na všech vnitřních hromadných organizovaných akcích s účastí nad 100 osob. Totéž platí i ve všech zařízeních spravovaných společností TZMT včetně Zimního stadionu Tábor.  Podle jejího vyjádření se navíc těchto akcí může zúčastnit maximálně 500 osob.

Klub HC Tábor proto žádá své fanoušky, aby všechna opatření při vstupu na stadion plně respektovali, a navíc mezi sebou v hledišti dodržovali patřičné rozestupy, např. sezením ob řadu a ob sedačku.

Na přípravné zápasy druholigového týmu HC Tábor platí jednotné vstupné 30 Kč, přičemž děti do 140 centimetrů výšky mají vstup zdarma. Ke vstupu na stadion je připraven výhradně vchod od Fanshopu HC Tábor (od pokladen). Vstup u recepce ZS bude uzavřen.

Z táborské šatny

Pro táborské mužstvo představuje úterní duel druhou zápasovou prověrku v programu srpnové přípravy. Tu první absolvoval omlazený tým s řadou testovaných hráčů v Havlíčkově Brodě a podlehl domácím Bruslařům 3:5.

V domácí premiéře se dočká sestava kohoutů oproti úvodnímu testu výrazné proměny. Do hry se zapojí sedm obránců a čtyři kompletní útoky. V brance se divákům představí staronová posila Kristián Kolář. Vůbec poprvé uvidí táborští fandové v akci i další již potvrzené či potencionální posily: obránce Tomáše Pařízka a útočníky Jana Matiáška, Adama Přibyla, Dominika Šedivého, Dominika Pecku a Aleše Macháčka.

Pro zápas s Kolínem nemůže trenér Arpád Györi počítat s útočníky Štěpánem Kadilákem a Janem Bártou, kteří si přivezli zranění z brodské Kotliny. Nevyužije zatím ani obránce Davida Skočovského a forvarda Tadeáše Pejchala, kteří do přípravy naskočili později. Někteří další členové aktuálního širokého kádru dostali volno.

Pár slov k soupeři

Vítěz loňské základní části druhé ligy a novic na scéně druhé nejvyšší soutěže skládá kádr pro nadcházející mistrovské boje a zdá se, že se mu to zatím daří. Kolínští hokejisté už stihli odehrát dva přípravné zápasy s budoucími prvoligovými soupeři a v obou si připsali na konto vítězství. Ústí nad Labem zdolali na severu Čech výsledkem 3:1, v Kadani vyhráli 4:3.

Do Tábora přiveze celek od Labe řadu hráčů, kteří v letní přestávce mužstvo posílili, ale i táborským divákům dobře známé tahouny z uplynulé druholigové sezony: mezi nimi i fenomenálního Davida Šafránka či snajpra Jana Stehlíka.     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality