Mrkvička setnul Drakovi hlavu!

17.10.2012 21:15, autor: Jiří Jelínek

Táborští hokejisté si hravě poradili s Bílinou, od druhé třetiny na ledě domácí jasně dominovali a nastříleli soupeři sedm branek. Hlavním strůjcem úspěchu byl Vojtěch Mrkvička, který zaznamenal čtyři branky a jednu asistenci.

HC Tábor - HC Draci Bílina

7:2 (1:0, 3:2, 3:0)

Středa, 17.10.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 15. Nedorost (Mrkvička), 30. Hájek (Matušík), 34. Mrkvička (Ošmyk, Nedorost), 37. Šulčík (Matušík), 41. Mrkvička (Nedorost), 42. Mrkvička (Heršálek), 51. Mrkvička (Nedorost, Hlaveš) - 22. Urban (Kabeláč, Motejlek), 40. Urban (Kýhos)

Rozhodčí: Pokorný - Pozák, Klouda   Vyloučení: 6:6   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 7:2   Střely: 47:26   Diváci: 650

HC TÁBOR: Klestil - Heršálek (A), Hlaveš, Havran, Ošmyk (A), Liška, Hastrman - Nedorost, Mrkvička, Kellner - Seidl, Matušík, Šulčík - Hájek, Pechánek, Heřmánek - od 47. Perník

HC DRACI BÍLINA: Fikrt (37. Brzobohatý) - Kabeláč, Motejlek, Chotaš, Polák, Malovický, Muller, Brožovský, Jirkovský, Urban (A), Kýhos, Přeučil T., Šrámek, Hrdlička, Hrubant, Machulda (C), Novák, Kuchyňka, Švácha, Kail, Myšík

Reportáž

Úvod první třetiny se nesl v poměrně poklidném duchu, hra sice přinášela náznaky šancí, nicméně většina z nich nestojí ani za řeč. Až vyrobil hrubku táborský Ošmyk a hráč Bíliny uháněl sám na Klestila, který však předvedl vynikající zákrok a zabránil tak brance, v této době probíhala osmá minuta zápasu. Táborští poté měli možnost dvou přesilových her, ale brankou neskončila ani jedna. Další velkou šanci měla naopak Bílina, když její hráči vybojovali kotouč u mantinelu, jeden z nich si nabruslil na střed hřiště a Klestil musel předvést krásný zákrok lapačkou. Domácí se tak dočkali až v 15. minutě, ve svém obranném pásmu se puku chopil Mrkvička, poslal dlouhou přihrávku až na útočnou modrou čáru, na které vyčkával Nedorost jenž v samostatném úniku neměl problém překonat Fikrta – 1:0. Okamžitě po vhazování se proti dvěma protihráčům řítil Jakub Matušík, udělal pěknou stahovačku, okamžitě vystřelil a po zásahu brankáře se kotouč dokutálel těsně vedle tyče. Na druhé straně hřiště předvedl další špatnou obrátku Ošmyk, a tak se řítil další bílinský hráč na Klestila, který byl opět úspěšný. Na konci prvé třetiny dostali i hráči Bíliny možnost přesilové hry, kterou si přenesli i do třetiny druhé.

A právě v početní převaze se hosté poprvé v zápase prosadili, když kotouč nastřelený od mantinelu tečoval před brankou Urban, svítilo na kostce nad ledem skóre 1:1. Po konci přesilové hry měli dobrou šanci Táborští, když nepříliš jistému Fikrtovi vypadl kotouč a z brankové čáry ho tak musel nahrnout zpět pod brankáře jeden z bránících hráčů. Následovaly dvě přesilové hry Bíliny, ale ani jednu hosté nevyužili, několik slušných příležitostí však měli. Druhou třetinu ozdobil také krásný bodyček domácího Ondřeje Lišky, který jím odzbrojil hostujícího útočníka a založil tím akci 2 na 1, ze které skóroval do odkryté klece Tomáš Hájek – 2:1. Tato branka jakoby nastartovala táborský gólostroj a za čtyři minuty to již bylo o dvě branky, když pěknou kombinaci v přesilové hře zakončil mezi betony brankáře Mrkvička – 3:1. Neuběhly ani tři minuty a domácí fanoušci se radovali znovu. Šulčík objel branku hostí a backhandem zasunul kotouč přesně mezi Fikrtovy betony. Po této brance vystřídal Fikrta Brzobohatý. V poslední minutě druhé třetiny ještě ujel po pravém křídle Urban a v samostatném úniku prostřelil Klestila mezi betony – 4:2.

Hned v první minutě třetí třetiny předvedla krásnou akci domácích dvojice Nedorost Mrkvička, která vykombinovala obránce i brankáře a druhý jmenovaný střílel do okryté klece – 5:2. O několik vteřin později, když se házela bule v obranné třetině Tábora, zkusili domácí signál, který vyšel na výbornou. Ihned po buly přišla přihrávka na červenou čáru, kde již čekal Mrkvička, jenž v samostatném úniku poslal blafákem brankáře „na párek“ a zakončil opět do prázdné branky, čímž dokonal svůj hattrick – 6:2. Domácí od tohoto momentu měli prakticky v každém střídání obrovskou šanci, ale zakončení probíhalo spíše v exhibičním stylu. Možnost tak měli hosté, když dostali příležitost zahrát si dvě přesilové hry v řadě, ale nevytvořili si v nich kloudnou šanci. Naopak v jedné z přesilovek sami inkasovali, když se do  úniku dva na jednoho dostala opět dvojice Nedorost Mrkvička, kterou opět zakončoval domácí kanonýr střelou nad lapačku bezmocného Brzobohatého – 7:2, to vše se stalo v 50. minutě zápasu. Domácí si od této chvíle v pohodě hlídali svůj náskok a sami hrozili z nebezpečných protiútoků, ale žádný z nich se neujal. V poslední minutě zápasu měli domácí ještě možnost přesilové hry pět na tři, která však trvala pouze pět vteřin, protože ji ukončila závěrečná siréna.

Ohlasy z táborské kabiny:

Hlavní trenér Tomáš Matušík
První třetina z naší strany nebyla úplně dobrá, já jsem na to kluky upozorňoval již po rozbruslení, protože se mi zdálo, že k zápasu přistupují trošku ležérně. Možná to bylo dáno dobrým výsledkem ze Sokolova nebo únavou. Bílina však nebyla úplně špatná. My jsme je chtěli vysoko napadat, ale byli jsme tam vždycky pozdě, takže oni nás stačili prohazovat a měli nebezpečné protiútoky.

Od druhé třetiny jsme zhustili střední pásmo a oni se už do těch protiútoků nedostávali, dá se říct, že jsme se vrátili ke hře ze Sokolova. Naopak jsme my začali otáček hru již na červené čáře a získali ta přečíslení, ve kterých jsme rozhodli. Ve třetí třetině již bylo hodně útočných nápadů a to už byl pěkný hokej.

Zápas s Bílinou a v Sokolově byl podobný v tom, že jsme soupeře od poloviny zápasu dost výrazně přehrávali a přestříleli. Další podobný znak těchto zápasů byl naprosto spolehlivý výkon Tomáše Klestila.

Útočník Radek Pechánek

Začínal jsi v první lajně, nyní hraješ ve třetí. Je to pro tebe nějaký rozdíl, přeci jen jsi méně na ledě.
Pro mě to až takový rozdíl není, spíš hraju ve větším klidu. Takhle to leží víc na těch prvních dvou lajnách a na nás je abychom gól nedostali a občas nějaký dali.

Co říkáš na řádění Vojty Mrkvičky?
Mě to jako pokladníka samozřejmě těší, aspoň se nám kasička trochu naplní. (úsměv)

Ve třetí třetině jste se ve třetí formaci točili čtyři, bylo to z důvodu aby si všichni zahráli?
Tak tohle je věc trenéra, do toho my nevidíme, ale asi to tak bylo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality