Mrkvička sestřelil Vlky z Jablonce

03.03.2013 11:11, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Vlci Jablonec n/N.

6:3 (2:2, 1:0, 3:1)

Sobota, 2.3.2013 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Mrkvička (Havran), 11. Matušík (Kolomý, Kanov), 34. Mrkvička (Kellner), 43. Seidl (Havran, Pechánek T.), 43. Mrkvička (Seidl, Černý), 47. Hájek - 8. Mulač (Šulc), 20. Kapička (Šulc), 44. Bříška (Lacek)

Rozhodčí: Daniel Pražák - Jakub Štětina, David Štětina   Vyloučení: 7:12 navíc 10min NESP Kapička, Bříška (oba JBL)   Využití: 2:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3   Diváci: 1544

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Liška, Černý, Heršálek "A", Hlaveš, Kanov - Kellner, Mrkvička, Seidl - Šulčík, Matušík "C", Kolomý - Heřmánek, Pechánek T., Kratochvíl, Hájek

HC VLCI JABLONEC N/N.: Nedvídek (47. Bouška) - Petrmichl "C", Lacek, Klement, Peřina, Zeman, Abraham - Mulač, Bříška, Tondr, Šulc, Kapička, Stehno "A", Hloušek, Kedršt, Hájek, Krátký, Příkazký

Souhrn

První utkání play-off druhé hokejové ligy začalo opatrně. Ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat úvodní chybu. Tu první však udělali Kohouti. Ti propadli za vlastní brankou a střelou ze zpětné přihrávky vyprášil Klestilovy beton Bříška. Následovala první přesilová hra zápasu, kterou měli na svědomí Táborští. Využili ji hned po šesti vteřinách. Ránu od modré ještě Nedvídek vyrazil, ale proti Mrkvičkově dorážce do opuštěné svatyně již neměl nárok – 1:0. Jablonec se ale rychle vrátil do hry. Pomohla mu k tomu zkrácená přesilová hra pět na tři, tu ještě Vlci nevyužili. Následnou výhodu jednoho muže v poli již proměnili v kýžený úspěch. Ztečovanou přihrávku zachytil Mulač na brankovišti a backhandem přehodil Klestila – 1:1. Následoval nápor domácích, nejprve vystřelil Kanov od modré čáry, jeho tečovanou střelu vyrazil jen nad sebe Nedvídek a následná dorážka byla sražena do ochranné sítě. Poté měl šanci znovu Mrkvička, střelou z blízka trefil jen brankářovy chrániče. Radost domácích přišla až ze třetí akce. Od modré znovu nahodil Kanov, střela byla opět sražena a do odkryté klece ji dorazil Matušík – 2:1. Po této brance byli Kohouti lepším týmem, z branky v poslední minutě se ale radovali hosté. Ranou z brankové čáry překvapil Klestila Kapička – 2:2.

Ve třetí minutě druhé části hry vypukla radost v ochozech potřetí, avšak předčasně. Kratochvíl vybojoval puk za brankou hostí, poslal jej před branku Pechánkovi, který posunul puk za bezmocného Nedvídka. Hlavní rozhodčí ale branku neuznal pro zpracování kotouče vysokou holí. Poté se domácí útočníci prali s urputnou obranou hostí bez větších příležitostí. Nepomohla přesilovka ani hra čtyři na čtyři. Když se však z trestné lavice vrátil jeden z Kohoutů a domácí měli kratičkou výhodu, udeřilo. Kellner přihrál zpoza branky Mrkvičkovi a ten střelou z první ke vzdálenější tyči rozsvítil červené světlo – 3:2. Do konce druhé třetiny měli domácí ještě dvě obrovské šance. Tu první neproměnil Havran, když od modré čáry trefil jen tyč hostující branky a poté svou šanci neuvěřitelně propásl Kolomý. Matušík mu poslal přihrávku před naprosto prázdnou branku, ale domácí útočník poslal puk těsně kolem tyče na zadní mantinel.

Třetí třetina začala pro domácí jako ze snu. V její třetí minutě se totiž Kohouti prosadili hned dvakrát. Čtvrtou branku Tábora vstřelil Radek Seidl, jenž byl v úniku dva na dva s Tomášem Pechánkem. Oba hráči si vyměnili puk a první jmenovaný jej v pádu uklidil do branky – 4:2. Za 25 vteřin bylo ještě veseleji. Agilní Radek Seidl dobruslil puk v rohu kluziště, rychle jej poslal před branku, kde již hlídkoval kanonýr Mrkvička. Ten se v podobných situacích mýlí zřídka a tentokrát to nebylo – 5:2. Hosté ještě zbraně nesložili a naději na zvrat jim vykřesal Bříška přesilovkovou bombou pod břevno – 6:3. Domácí to nezastavilo, pomyslnou třešničku na dortu přidal táborskému výkonu ve třetí třetině Tomáš Hájek. Hájek při hře čtyři na čtyři vypíchl obránci puk, uháněl sám na Nedvídka a blafákem do backhandu ho vyhnal na střídačku – 6:3. Od této branky začali Jablonečtí bojovat hlavně se sebou a svou morálkou. Do té doby absolutně disciplinované mužstvo se psychicky rozložilo. Zbytek zápasu se prakticky nehrál ve standartním počtu hráčů na ledě, vylučovalo se na obou stranách. Více však na té hostující, hráči Jablonce předváděli místy až brutální zákroky. Domácí si ještě dokázali vypracovat několik velkých příležitostí a nebýt vynikajícího Boušky, dostali by hosté větší příděl. V závěru zápasu nastala kuriozní situace. Domácí Heršálek nastřelil brusle hostujícího obránce, který upadl a hlavní sudí chtěl vylučovat za podražení. Po poradě s čárovým sudím své rozhodnutí odvolal.

Táborští hokejisté si tak připsali první výhru v play-off a mají dobrou výchozí pozici do dalších utkání. O výhru se velkou měrou přičinil hattrickový střelec Vojtěch Mrkvička.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

"Dá se říct, že Jablonec nás dneska vůbec ničím nepřekvapil. Byli zalezlí na své polovině, jen čekali a bránili. Hlavně ve třetí třetině naprosto rezignovali na jakoukoliv útočnou hru. Pokud by se sešla dvě takováto mužstva, tak to musí být absolutně k nekoukání. Navíc teď na konci začali hrát i brutálně, ale to jsme všechno očekávali. Do Jablonce budeme muset dobře promyslet taktiku, ale od nich se asi zase dá očekávat takovýto hokej. Pokud budeme hrát i my zezadu, tak to bude zákopová válka."

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality