Mladý táborský výběr vyfasoval v Kotlině od favorita devět tvrdých úderů

24.08.2017 12:09, autor: Pavel Šácha

Hokejisté táborského HC uzavřeli v havlíčkobrodské Kotlině první polovinu svého letního zápasového programu. Mladý výběr bez odpočívajících zkušených opor si nakonec z ledu ambiciózních Bruslařů odvezl hladkou porážku. Byla naprosto zasloužená, byť její výraznou výši určil především pokažený závěr zápasu.

Mladý táborský výběr vyfasoval v Kotlině od favorita devět tvrdých úderů

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

9:2 (1:0, 3:1, 5:1)

Čtvrtek, 24.8.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Třetina (Endál), 31. Voříšek (Přidal, T. Semrád), 32. Kozlík (Milfait), 34. Vala (Kulhánek, Milfait), 45. Endál (Třetina, T. Semrád), 51. Kulhánek, 53. Endál (Třetina), 54. Voříšek (Milfait), 56. Šuhaj (Přidal, Milfait) - 38. Jelínek (Fencl), 59. Urbanec (Březina, Škrdleta).

Rozhodčí: Krejčí - Habásko, Křivohlavý.   Vyloučení: 3:3   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 4:0, 4:1, 9:1, 9:2   Střely: 51:22   Diváci: 202

BK HAVLÍČKŮV BROD: Č. Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček, Vala, Kulhánek, Balgalvis, Kříž – Přidal, Třetina, Endál – Šuhaj, Milfait, Voříšek – Kozlík, Spratek, Beneš.

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Duben, Pípal, Košař, Raiterman, Dvořák, Bouška - Březina, Škrdleta, Urbanec - Blažek, Kadilák, Drda - Fencl, Pospíchal, Jelínek.

 

Domácí tým se podle očekávání od začátku chopil taktovky a táborský gólman Klestil se hned od úvodních minut ocitl v ohni střel. Přes nespornou převahu soupeře přesto Kohouti nerezignovali na ofenzivní hru a využili každou příležitost k ohrožení havlíčkobrodské klece. Domácí brankář se zapotil nejen při samostatném úniku Škrdlety i výpadech Drdy a Urbance. V závěru první třetiny zvonily na obou stranách tyče. Konstrukce táborské klece zastavila dělovku Endála i šikovnou dorážku Třetiny, na druhé straně orazítkoval levou tyč Novákovy svatyně Jelínek. Výborně chytající Klestil přišel o čistý štít až v čase 18:03 a po šestnácti úspěšných zákrocích, to když se z otočky pohotově prosadil Třetina – 1:0.

 Ve druhé periodě dostali Bruslaři táborské mužstvo pod velký tlak a po většinu času se zraky dvou stovek diváků upíraly do jeho obranného pásma. Výjimkou se stal jen samostatný únik Jelínka po krásné přihrávce Blažka, ale Novák úmysl táborského mladíka vystihl. Gólman Klestil dokázal krotit projektily brodských snajprů až do 31. minuty, kdy ho díky důrazu v brankovišti překonal Voříšek – 2:0. Tento okamžik se stal pro domácí hokejisty signálem k další mohutné zteči, ze které vytěžili během dvou minut další dvě branky. Ve 32. minutě se blýskl povedenou střelou Kozlík a jen o pár desítek vteřin později zakončil krásnou kombinaci favorita obránce Vala – 4:0. Dvě minuty před sirénou se na chvíli rozjasnilo i nad táborskou střídačkou. Parádní střídání třetí formace proměnil ve snižující zásah Jelínek, který procedil puk za brankovou čáru mezi tyčí a Novákovým betonem – 4:1.

 Úvodní minuty třetí části nabídly na rozdíl od předchozích dějství vyrovnanou partii. Obraz hry výrazně proměnil až pátý gól Havlíčkova Brodu, který obstaralo osvědčené duo Třetina – Endál. Jestliže hrál táborský celek až doposud nějakou roli, ve zbytku střetnutí z ní zcela vypadl a Havlíčkobrodští umocnili svou herní dominanci. V 51. minutě prolétl až před Klestila obránce Kulhánek a vyšperkoval svůj průnik vydařeným zakončením – 6:1. O minutu a půl později přidal v přesilovce svůj druhý zásah Endál, vzápětí se z mezikruží trefil Voříšek a v čase 55:52 uštědřil svým krajanům z jihu Čech devátý direkt expísecký Šuhaj – 9:1. vyvolávané desítky“ se ale nakonec brodští fandové nedočkali. Naopak – v čase 59:02 předvedli Táborští pěknou přímočarou akci po ose Škrdleta – Březina - Urbanec a posledně jmenovaný zkorigoval svým prvním gólem v táborském dresu výsledek na konečných 9:2.

 Mladičká družina od Jordánu tak prošla další nepříjemnou lekcí z druholigového hokeje. Výsledek utkání je bezesporu nejkrutější pro táborského brankáře Klestila, jehož výkon ochránil hostující tým od mnohem většího přídělu.

Hodnocení trenéra Tomáše Matušíka přineseme v samostatném článku.                  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality