Město na Otavě zaplavila táborská modro-bílá radost. Kohouti se stali už podruhé vládci derby

23.01.2016 21:52, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté udělali v sobotu svým příznivcům obrovskou radost. Za jejich mohutné podpory opanovali mimořádně prestižní derby v Písku a podruhé v sezoně ukradli svému rivalovi chutnou tříbodovou porci druholigových bodů.

Město na Otavě zaplavila táborská modro-bílá radost. Kohouti se stali už podruhé vládci derby

IHC Králové Písek - HC Tábor

2:5 (0:2, 0:3, 2:0)

Sobota, 23.1.2016 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 46. Pašek (Vlček, Procházka), 50. Růžička (Koutenský) - 6. Matušík (Klíma, Kellner), 15. Vaniš (Matušík), 22. Přibyl (Seidl), 26. Zayml (Boháč), 34. Matušík (Klíma).

Rozhodčí: Sýkora - Rubáš, Šimán.   Vyloučení: 8:6 - navíc Ferebauer (Písek) neproměnil trestné střílení.   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:5, 2:5   Diváci: 1175

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Panec (26. Pipek) - Procházka, Jirků, Hanus, Škopek, Hřebíček, Pavlíček, Koutenský, Hrubý - Ciboch, Vlček, Urbanec, Sýbek, Bernad, Pašek, Slavík, Ferebauer, Růžička, Novák, Volf.

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Klíma, Kanov, Semrád, Hlaveš, Heršálek, Dvořák, Liška - Kellner, Matušík, Polodna - Krätzer (17. Zayml), Přibyl, Seidl - Březina, Boháč, Vaniš.

Očekávané střetnutí se hned od úvodních vteřin odehrávalo v parádní hokejové atmosféře, přestože počet domácích diváků zůstal zklamáním a daleko za očekáváním píseckého vedení.

I. třetina 

První výraznější moment se narodil v polovině 4. minuty. V oslabení domácího týmu se ocitl za zády hostujících hráčů Ferebauer, byl faulován a sudí Sýkora bez váhání nařídil trestné střílení. Písecký forvard volil při jeho zakončení blafák, který ovšem gólman Klestil parádně přečetl a udržel stav v rovnovážné podobě. O dvě minut později už se skóre měnilo a postarali se o to hosté od Jordánu. Svou více než půl minuty dlouhou přesilovku pěti proti třem sice nevyužili, ale v pokračující početní výhodě udeřili. Po střele Kellnera se dostal k dorážce Klíma, na extáborského Pance sice nevyzrál, ale připravil pozici pro přesné zakončení spoluhráče Matušíka – 0:1.

  S příchodem druhé desetiminutovky první části se otevřela slibná příležitost také před píseckým celkem, který si po dvou slepených vyloučeních Boháče zahrál čtyři minuty v početní převaze. Namísto vytoužené gólové radosti ovšem pohltilo jeho střídačku zděšení. Táborské dvojici Vaniš – Matušík se vyplatilo napdání v útočném pásmu a prvně jmenovaný vytěžil z krásné přihrávky svého spoluhráče druhý gól – 0:2. V 17. minutě postupovali dva písečtí hráči proti jedinému táborskému obránci, ale napoprvé Klestil Růžičku vychytal a opakovaná střela píseckého forvarda mířila nad branku.

 II. třetina

Prostřední dějství odehráli Táborští až na několikaminutový výpadek ve výtečném rozpoložení a s předstihem zlomili zápas ve svůj prospěch. Už  po necelých dvou minutách hry adresoval Seidl křížnou přihrávku před domácí klec, puk se dostal na hůl Přibyla a fanoušci Kohoutů byli rázem ve varu – 0:3. Výborný start hostů do třetiny korunovala 26. minuta. Boháč našel po příkladné práci za soupeřovou brankou Zaymla, jenž bez výraznějších starostí umocnil vedení Tábora na rozdíl čtyř gólů. Tento okamžik se stal labutí písní pro strážce písecké svatyně Pance, který přepustil své místo Pipkovi.
 S příchodem druhé poloviny střetnutí se v doposud mimořádně zodpovědné defenzívě táborského souboru objevovala první okénka. Především v době, kdy pykal za příliš mnoho hráčů na ledě, bylo před Klestilovou brankou pořádně horko, ale gólová pohroma hosty nepostihla. Ve 30. minutě pozapomněli táborští obránci za svými zády Urbance a Klestil musel předvést další ze svých parádních zákroků. V tu chvíli došla táborskému kouči trpělivost a už v čase 32:34 si vzal oddechový čas. V něm svým hráčům důrazně zopakoval, co od nic na ledě požaduje. O necelé dvě minuty později se narodil pátý gól v síti Písku.  Po čistě vyhraném vhazování v útočném pásmu vyslal Klíma  pohotově puk na Pipkovu branku a s přispěním šťastné teče Matušíkovy brusle si kotouč našel cestu za záda píseckého gólmana - 0:5.

III. třetina

Před závěrečnou dvacetiminutovkou  už nebylo o triumfu favorizovaného táborského týmu nejmenších pochyb. Možná i proto začali Kohouti v řadě situací zbytečně „lajdat“ a jejich protivník se prodral ke korekci konečného výsledku. Na konci 46. minuty využil kvalitní Vlčkovy přihrávky Pašek a čtyři minuty poté obstaral druhý gól v táborské síti Růžička. Víc už toho domácímu výběru povoleno nebylo, a protože se střelecky neprosadili ani hosté (byť v jednom případě Semrád puk za brankovou čáru dopravil), vešel v platnost konečný výsledek 2:5. Díky němu bylo na trase mezi Pískem a Táborem v sobotu večer hodně veselo…


Zdeněk Šťastný, asistent trenéra HC Tábor: „Hrálo se klasické derby, rychlé, důrazné a bruslivé. V prvních dvou třetinách jsme byli lepší a podali jsme velice soustředěný, kompaktní a vyzrálý výkon, který vedl k vedení 5:0. V poslední části už hráči situaci trochu podcenili a soupeř se díky tomu zvedl. Podařilo se mu dát nám dva góly, i tak jsme ale zápas bez potíží zvládli. Výborný výkon podal brankář Tomáš Klestil. Poděkovat musím fanouškům, kteří za námi přijeli, byli totiž naprosto úžasní.“

 

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality