Marek Vaniš by měl pokračovat v barvách táborských Kohoutů i v příští sezoně

20.07.2016 22:22, autor: Pavel Šácha

Z prozatím poklidných prázdninových vod táborského hokeje se v minulých dnech vynořila velmi zajímavá, a pro fanoušky jistě i příznivá zpráva. Barvy druholigových Kohoutů bude s největší pravděpodobností dál hájit útočník Marek Vaniš.

Marek Vaniš by měl pokračovat v barvách táborských Kohoutů i v příští sezoně


Čtyřiadvacetiletý útočník přišel k Jordánu před minulou sezonou z českobudějovického Motoru, jehož je kmenovým hráčem, a hned se zařadil k oporám týmu. K úspěšnému tažení táborské druholigové družiny přispěl 18 brankami a 26 asistencemi.
Šikovný forvard po sezoně projevil zájem odejít na zahraniční angažmá, nakonec ale zřejmě znovu spojí svou budoucnost s modro-bílými barvami Tábora.

Jak se vám zamlouvala uplynulá sezona v barvách táborského týmu?
„Nemůžu si v podstatě na nic stěžovat, všechno se odvíjelo tak, jak jsem si představoval. Po hokejové stránce to pro mne rozhodně bylo přínosné. Dostal jsem hodně prostoru, a čím víc je člověk na ledě, tím víc si věří a baví ho to. Tady v Táboře je mužstvo v podstatě na hraně první ligy, takž jsem vůbec neměl pocit, že bych něco ztratil. Snad jenom při jednání o angažmá venku jsem měl daleko složitější pozici, protože se jedná jen o třetí nejvyšší soutěž.“

Takže v ohlédnutí za vaším působením u Jordánu převažují pozitiva…
„Přesně tak. Našel jsem tady výbornou partu i zázemí. Na hokej chodilo hodně diváků a to se samozřejmě vždycky hraje o moc lépe. Hlavně při utkáních play-off a kvalifikace byla atmosféra naprosto fantastická. Doufám, že v nové sezoně budou na stadionu ještě lepší návštěvy a fanoušci mužstvo doženou k nějakému výraznějšímu úspěchu. Bylo by fajn, kdyby se podařilo postoupit do první ligy; Tábor by si to určitě zasloužil.“

Po sezoně jste se rozhodl hledat angažmá v zahraničí, ale nakonec zřejmě zůstanete doma. Proč z toho sešlo?
„Bohužel se neobjevilo nic takového, co by bylo podle mých představ. Po hokejové stránce se nejednalo o takovou úroveň, aby mi to něco dalo, ale ani finanční stránka to nevyvážila. Výjimkou byla možnost odejít do rakouského Zell am See, což mne hodně lákalo, ale nakonec z toho sešlo. V takovém případě to nemá cenu lámat přes koleno. Takhle si alespoň dodělám školu a potom se zapojím do práce v tátově firmě. Můžu se prostě do budoucna vydat tímhle směrem, ale hokej samozřejmě chci hrát dál.“

Mohou se na vás tedy znovu těšit táborští fandové?
„Když jsme se naposledy bavili s panem Volenou (manažer HC Tábor), domluvili jsme se, že se tady zapojím. Kromě zahraničí to pro mne byla první varianta, protože mi v Táboře bylo fajn a lidé tu mají hokej rádi. Jen v případě, že by se pro mne objevilo něco zajímavého, mám podle dohody volnost se rozhodnout. Ještě se musí některé věci doladit, ale neměl by to být problém.“

Miroslav VOLENA, manažer HC Tábor:

„Markovi jsme po sezoně popřáli, aby se mu v zahraničí podařilo sehnat angažmá podle jeho představ. Na druhé straně máme velkou radost, že se nám zase přihlásil a má zájem pokračovat tady u nás v Táboře. Je to kvalitní hokejista, což v minulé sezoně jasně ukázal.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality