Marcel Dvořák o proměně týmu: Nemohlo to trvat věčně, budeme se s tím muset porvat

09.08.2017 21:45, autor: Pavel Šácha

Obránce Marcel Dvořák stojí v předsálí své čtvrté sezony v táborském dresu. Uplynulý ročník mu předčasně ukončilo vážné zranění z osmifinálového kláštereckého ledu, v současnosti už je ale znovu připraven vrhnout se do boje se soupeřovými útočníky.

Marcel Dvořák o proměně týmu: Nemohlo to trvat věčně, budeme se s tím muset porvat


Pětadvacetiletý bojovník odvádí pro táborské mužstvo velmi spolehlivé služby. Při výrazné obměně, kterou v současnosti táborský kádr prochází, by se měl právě on ujmout role jednoho z klíčových mužů modro-bílé družiny.

Uplynulá druholigové sezona pro vás měla hořkou tečku v podobě vážného zranění klíčku. Co následovalo?
 „Podstoupil jsem operaci a měl v sobě šrouby. Měsíc jsem nemohl dělat vůbec nic, další dva měsíce vyplnila rehabilitace. Do letní přípravy jsem se zapojil o dva týdny později. Něco jsem dělal individuálně, a co šlo, to jsem absolvoval s týmem. Něco podobného už jsem si prožil s ramenem a není to samozřejmě žádný med. Doufám, že už jsem si to zlé vybral.“

V současné době už mužstvo podstupuje ostrý tréninkový dril na ledě. Je to hodně náročné?
 „Začátky jsou vždycky těžké, každý si zvyká na výstroj a podobně. K hokeji to ale patří a postupně se do toho všichni dostaneme. Tady v Táboře je příprava vždycky hodně náročná. Pro některé nové kluky to může být novinka, ale stejně jim nezbývá nic jiného, než se s tím vypořádat… (úsměv)

První z osmi naplánovaných přípravných utkání vás tentokrát čeká o týden déle než loni a ty další půjdou v rychlém sledu. Může to mít na předsezónní období nějaký vliv?
 „Je fakt, že loni jsme šli do prvního zápasu už po nějakých dvou nebo třech trénincích. Zásadní změnu bych v tom ale neviděl. Budeme mít víc času se na ledě adaptovat a myslím si, že i trenéři dostanou větší prostor poznat tým a nějak ho poskládat.“

Zpátky k vám. V předchozích třech sezonách nastupoval téměř výhradně po boku Luboše Heršálka, který ale po uplynulé sezoně ohlásil konec. Bude to pro vás velká změna?
 „S Heršusem jsem hrál tři roky a zvykli jsme si na sebe; věděli jsme, co od sebe čekat. Teď je pryč a nic s tím neudělám. To ale platí i pro další kluky. Tým, který jsme tu v předchozích sezonách měli, nemohl hrát takhle pohromadě věčně. Po minulé sezoně zkušení kluci včetně Luboše odešli a ti mladší se teď musejí snažit ukázat, že na to mají, a že je můžou postupem času nahradit.“

Jak vidíte s ohledem na velkou obměnu kádru novou sezonu?
 „Jak už jsem řekl, čtyři roky tady hrál tým výborně, ale bylo jen otázkou času, kdy bude muset dojít k jeho obměně. Nemohlo to trvat donekonečna. Teď se nějakým způsobem vydává na novou éru; změn je samozřejmě hodně, ale všichni, co tu jsme, se s tím budeme muset porvat. Je třeba tomu dát čas; samozřejmě čím dřív si všechno sedne, tím lépe. Přál bych si, aby to tak brali i fanoušci a nezanevřeli na nás, když se zrovna něco nepovede. My se jim budeme snažit předvést co nejlepší hokej. Když budeme všichni bojovat na sto deset procent a plnit si svoje úkoly, mohlo by to být dobré.“              

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality