„Máme silnější tým než loni a chceme hrát znovu vysoko,“ zaznělo na úterním setkání

12.09.2017 22:44, autor: Pavel Šácha

Jen pár desítek hodin před startem ostrých druholigových bojů se v prostoru V.I.P. na zimním stadionu konalo setkání klubových činovníků s fanoušky a zástupci médií.

„Máme silnější tým než loni a chceme hrát znovu vysoko,“ zaznělo na úterním setkání

 

Sdělit plány táborského hokeje do nové sezony a odpovídat na dotazy přítomných hostů byli připraveni manažer HC Tábor Miroslav Volena, ředitel klubu Miroslav Smetana, jeden z trenérů A-mužstva Arpád Györi a kouč B-týmu a šéftrenér mládežnických výběrů Štěpán Kadilák.

 Nejvíce informací a dotazů se pochopitelně dotýkalo druholigového „áčka“, které ve středu vyrukuje do úvodní sezónní bitvy proti Pelhřimovu. Podle slov dvou prvně jmenovaných činovníků tým ani v nadcházející sezoně nehodlá slevit na svých ambicích a kvalitě.

 „Myslím si, že navzdory řadě odchodů máme silnější tým než v minulé sezoně a chceme hrát znovu hodně vysoko,“ prohlásil Miroslav Volena, jenž se vzápětí rozpovídal o odchodech z mužstva i představil nové tváře na jeho soupisce. U každého z těch, kteří už v barvách HC Tábor nepokračují, rozkryl dopodrobna konkrétní důvody, proč a kam odešli.
 „Žádný z těch hráčů neodcházel kvůli tomu, že by byl u nás nespokojený, naopak. Hlavně na diskuzním fóru se ale v tomhle směru objevilo spoustu nesmyslů a nepravd, které se nás snaží pošpinit. Avizovali jsme, že příspěvky poškozující jméno klubu budeme mazat, a zatím jsme k tomu nesáhli. Vážně jsme se ale bavili o tom, že bychom fórum úplně zrušili. Každý si může všimnout, že už ho víc než nadpoloviční většina klubů nemá. Na našem webu funguje Zpovědnice, prostřednictvím které se může kdokoliv slušně na cokoliv zeptat,“ řekl Miroslav Volena k tématu, které se táhlo průběhem „tiskovky“ jako dlouhá červená niť. „Kritice se nevyhýbáme, každý na ni má právo, ale musí být oprávněná,“ doplnil ho Štěpán Kadilák.

 Co se týče ekonomického zabezpečení, aktuální sezona je díky partnerům klubu v čele s městem už na startu z drtivé části pokrytá. „Můžeme prohlásit, že klub je už několik let velice zdravý a ekonomicky zajištěný,“ nechal se slyšet Štěpán Kadilák.

 Přítomní představitelé klubu připojili také informaci o novém posuzování případných excesů fanoušků a přidali k nim i vroucný apel na své příznivce. Zatímco až doposud to v případě nepravostí na stadionu „slízl“ výhradně pořádající klub, podle nové regule mohou být kluby potrestány i za chování svých fans na soupeřově stadionu. „Doufám, že si to naši fanoušci při výjezdech uvědomí a vyhneme se problémům,“ podotkl Miroslav Volena.

 Na přetřes přišlo i fungování B-mužstva, které už brzy vstoupí na bojiště krajské ligy. Po zrušení juniorské ligy v něm dostává prostor hodně mladíků z vlastní líhně.
 „Už v létě došlo právě kvůli těm mladým hráčům k výraznému navýšení  tréninkového objemu. Těší nás, že jsme letos s trenéry 'áčka' nastavili fungování B-týmu tak, že bude skutečně plnit tu funkci, kterou má,“ informoval jeho lodivod Štěpán Kadilák. „Krajská liga bude pro kluky určitě přínosem. Už loni měla výbornou úroveň a očekáváme, že letos to bude ještě výraznější. Naším cílem je dostat se do play-off,“ dodal kouč.

 Bezesporu zajímavou zprávou je fakt, že řady zkušených hráčů mezi mladými dravci doplní útočník Martin Mařík. Ten už se zapojuje do přípravy, ale zatím dává přednost fotbalové I. A třídě v barvách Lomu. „Je to u něj, jako to bývalo dřív. V létě hraje fotbal, v zimě hokej,“ prohodil Štěpán Kadilák s tím, že by se měl oblíbenec táborských fandů zapojit do zápasů někdy v říjnu či listopadu. „Fyzická připravenost u něj nikdy nebyla problém, a pro naše mladé kluky bude obrovským přínosem,“ dodal trenér „béčka“.

 Ke stolu s činovníky HC Tábor přilétl i dotaz na další působení klubového maskota. „Roman Kohout mi včera oznámil, že dál nebude pokračovat. Proti Pelhřimovu tedy kohout nevyjede. Pokud bude mít někdo zájem v téhle tradici pokračovat, uvítáme to,“ hodil rukavici případným zájemcům Miroslav Volena, sám ale nabídku z úst Štěpána Kadiláka s úsměvem odmítl.   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality