Kvalitní výkon Tábora postrádal potřebnou efektivitu. Z Braníku na jih míří (jen) bod

10.01.2022 13:58, autor: Pavel Šácha

Netradičně v pondělí se vydali táborští hokejisté na další druholigovou mistrovskou štaci. V hájemství pražské Kobry odvedli velmi dobrou práci, kvalitní výkon však nedoprovodili odpovídající produktivitou. Jen díky tomu sahal domácí celek dokonce po tříbodové výhře, kterou mu nakonec ukradl gól kohoutů při hře bez brankáře. V závěru následného prodloužení - při početní výhodě Pražanů - se štěstí přiklonilo na jejich stranu a nastěhovali do své šatny druhý bod.

Kvalitní výkon Tábora postrádal potřebnou efektivitu. Z Braníku na jih míří (jen) bod

HC Kobra Praha - HC Tábor

4:3p (1:1, 0:0, 2:2 - 1:0)

Pondělí, 10.1.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Tondr L. (Šťastný, Ženíšek), 42. Novák (Svach, Havrda), 58. Petrov (Heldák) - 65. Šťastný (Tondr L., Šteiner) - 9. Černý (Šulek), 53. Zíb (Pařízek, Hasman), 59. Endál (Černý, Šulek)

Rozhodčí: Zavřel - Keltner, Hlinka.   Vyloučení: 5:4   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3   Střely: 29:43   Diváci: 137

HC KOBRA PRAHA: Michajlov (Sochůrek) - Janda, Zmeškal, Svach, Ženíšek, Šteiner, Knesl - Ksandr, Novák, Petrák, Janča, Petrov, Tondr, Heldák, Čech, Zídek, Bříška, Šťastný, Havrda.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hubata, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš - Hasman, Bárta, Endál - Seidl, Zayml, Šulek - Matiášek, Zíb, Prášek - Chocholoušek, Švec.


V úvodních minutách pondělního střetnutí zaveleli vůdci Kobry k ofenzívě. Už ve 4. Minutě z ní vytěžili vyloučení hostujícího kapitána Seidla a následně i přesilovku, která domácím vynesla první gólovou radost. Krásně sehranou akci zakončil pohodlně do odkryté části Kolářovy branky Tondr1:0. Táborský tým postupem času našel pevnou půdu pod nohama a brzy oplatil soupeři stejnou mincí. Při vyloučení Nováka se pevně uhnízdil v útočném pásmu a střela Černého od modré čáry znamenala vyrovnání na 1:1. Ve zbytku první periody si oba celky ještě jednou zahrály v početní výhodě, tentokrát ale ani jeden z nich úspěšný nebyl. Skóre se neměnilo ani po šanci Havrdy, kterou zlikvidoval Kolář, ani po úniku Zíba, jehož blafák přečetl slávistický host v brance Kobry Michajlov.

Do druhé třetiny vtrhli táborští hokejisté jakou bouře do hor a defenzívu Pražanů nenechával ani na okamžik vydechnout. Jejich výtečné hře bohužel chybělo to podstatné: produktivita. Hodně střel se k Michajlovovi vůbec nedostalo, další mířily mimo, a všechny další útočné počiny končily na výstroji domácího gólmana. Kobra se dostala zničehonic do obrovské šance až v úvodu 30. minuty, ale Havrda minul odkrytou klec. Na druhé straně ledové plochy bylo pořádně horko při manévrech tria Hasman – Bárta – Endál, hned několik šancí v jediném střídání ale k rozdílovému gólu nevedlo.

Na začátku třetí dvacetiminutovky potkala Jihočechy krajní nepříjemnost. Při vlastní početní výhodě zazmatkovali v bezprostřední blízkosti své branky, puk zůstal na chvíli za Kolářovým betonem a jako první si ho všiml Novák, jemuž už nečinilo problémy posunout ho za brankovou čáru – 2:1. Následně mohl kohouty srazit do kolen Šťastný, ale táborský gólman jeho tutovku chladnokrevně zlikvidoval. Následně znovu vyrazila do ofenzívy bojovná družina od Jordánu a z herní nadvlády vytěžila vyrovnání. Po Hasmanově střele si našel odražený puk na brankovišti důsledný Zíb a Michajlov byl bez šance – 2:2. To ovšem nebyla zdaleka poslední strhující kapitola třetí části hry. Na konci 58. minuty Táborští nešťastně chybovali na útočné modré, domácí se dostali do přečíslení a Petrovova rána z hranice levého kruhu prosvištěla nad levým betonem Koláře do branky – 3:2. Obrovská radost hráčů z Braníku ale brzy ochladla. Bezprostředně po smolném momentu si hostující střídačka vzala oddechový čas a sáhla ke hře bez brankáře. A tento krok jí vyšel náramně! Neuběhlo totiž ani deset vteřin hry, když se po vyhrané buly v útočném pásmu dostal kotouč až k Endálovi a táborský ostrostřelec ho bekhendem poslal za Michajlovova záda – 3:3. Hosté si tím zajistili cenný bod a nasměrovali zajímavý duel do prodloužení.

Pětiminutové nastavení hry vyšlo lépe domácím hokejistům. Jejich příznivci jásali už po dvou a půl minutách hry, ale předčasně; puk odražený od tyče si jen rozverně zatančil na brankové čáře, ale kýženou hranici nepřekročil. Definitivní rozuzlení přišlo až poté, co spravedlnost na chvilku přimhouřila oči. Sudí Zavřel přehlédl viditelné vyseknutí hole z rukou Šulka, ale následný pád jednoho z domácích hráčů přes hůl Havelky už nezůstal bez odezvy a táborský obránce usedl na trestnou lavici. Domácí pětice poté uzamkla kohouty v útočném pásmu při přesilovce čtyři na tři a šestnáct vteřin před koncem ji dovedla k zisku druhého bodu. Rušný děj střetnutí zapečetil Šťastný4:3.    

ARPÁD GYÖRI, trenér A-týmu HC Tábor:

„Na Kobru jsme jeli s prvotním cílem neprohrát. To se nakonec podařilo, a že jsme nezískali více bodů, je tentokrát ta trochu i dílem smůly. V utkání se nám podařilo přečkat zhruba osmiminutový úvodní nápor soupeře a bylo důležité, že jsme ještě v první části odpověděli na jeho vedoucí gól. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, bohužel se to nepromítlo do skóre
a nepovedlo se nám domácím odskočit. Obě branky, které jsme dostali v poslední části, byly zbytečné. První z nich předcházelo nedorozumění u vlastní branky při naší přesilovce, druhé nešťastná chyba při přihrávce na útočné modré čáře. I když zbývalo do konce málo času, věřili jsme, že můžeme zápas ještě zachránit. To, že se nám to v power play podařilo, nebyla náhoda. Šli jsme si zatím rázně a vyvinuli jsme na soupeře tlak, který k tomu vyrovnání vedl. Naše vyloučení v prodloužení bylo poměrně sporné a minimálně mu krátce předtím předcházel faul na našeho hráče. Myslím si, že jsme odehráli velmi dobrý zápas. Mužstvo ho odmakalo a s výjimkou slabší produktivity mu v podstatě nemohu nic zásadního vytknout.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality