Kvalifikace je na svém startu, Tábor míří do Přerova

01.04.2015 21:38, autor: Jiří Jelínek

HC ZUBR Přerov - HC Tábor

2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Čtvrtek, 2.4.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 21. Dostálek (Sedlák, Pala), 57. Sakrajda (Šebek, Popelka)

Rozhodčí: Trombík, Kubičík - Novák, Lukš   Vyloučení: 5:6   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:0, 2:0   Střely: 31:33   Diváci: 2392

HC ZUBR PŘEROV: Vojtek (Slovák) - Pala, Osina, Zbořil, Kudělka, Polák, Janota, Šťastný R., Andrýsek - Goiš, Sedlák, Dostálek, Šebek, Procházka, Šťastný D. Sakrajda, Kolář, Popelka, Málek, Kratochvíl M. Kratochvíl Š.

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Černý, Havran, Kanov, Kolomý, Heršálek, Dvořák, Hájek, Hlaveš - Kellner, Krätzer, Seidl, Březina, Matušík, Mařík, Šimák, Boháč, Zayml, Blažek, Kratochvíl T.

Uplynulo jen 48 hodin od euforických okamžiků na pražském Braníku, kde Kohouti stvrdili svůj postup do kvalifačních bojů o první hokejovou ligu výhrou v samostatných nájezdech. A už zítra se vydávají na dlouhou cestu ke svému dalšímu zápasu. 

Prvním sokem v kvalifikační skupině je tým Přerova, jenž je jediným zástupcem východní skupiny druhé ligy. Přerov postoupil do play-off své skupiny z prvního místa, které potvrdil i ve vyřazovacích bojích. Nejprve hladce vyřadil Břeclav, od které ve třech duelech ani jednou neinkasoval. Poté už se Zubři mírně zapotili s Opavou 3:1 na zápasy a finálová série byla velice zajímavá. Sokem Přerova byl totiž Vsetín a bylo na co koukat. Úvodní duel sice vyhráli hokejisté se Zubrem na prstou nečekaně 9:1, jenže další zápasy už byly nervy drásající. Vsetín doma na Přerov vyzrál 3:1, poté opět prohrál venku 2:3. Přerovští měli tedy první mečbol na ledě Valachů, ten ale nevyužili. Rozhodující pátý zápas tedy hostila přerovská hala. Vsetín se ujal vedení v zápase 2:0, ale to nedokázal udržet. Zubři se vzchopili, otočili zápas a vyhráli i celou finálovou sérii.

Tým Zubrů je velice dobře poskládán ze zkušených matadorů a mladých dravých hráčů. Nejznámějšími jmény na soupisce Moravanů jsou brankář Martin Vojtek, kterého si fanoušci jistě pamatují z jeho dlouholetého působení v dresu třineckých ocelářů. V jejichž dresu byl Vojtek vyhlášen nejlepším brankářem extraligy v sezoně 2007/2008. Poslední tři sezony však tento zanedlouho čtyřicetiletý brankář válí v dresu svého rodného města. Další velice známí hráč je jistě i 41 letý Zdeněk Sedlák, někdejší český reprezentant má na svém kontě 338 odehraných zápasů v nejvyšší české soutěži, ve kterých nastřádal 146 kanadských bodů. Na pomyslné opačné věkové hranici je letošní objev sezony Vlastimil Dostálek. Dvacetiletý forvard je u Zubrů první sezonu a hned se zařadil mezi tahouny mužstva, když nasbíral 18 branek a 9 asistencí v základní části. V play-off je na tom vůbec nejlépe z celého týmu 12+6. S odstupem je již zmiňovaný Zdeněk Sedlák (6+7), následují David Šebek (5+8), Michal Popelka (7+5) a Jiří Goiš (4+5).

Obranné řady brousí velezkušený David Kudělka (1+7), který má také extraligové zkušenosti. Celkově je obrana Zubrů hodně zkušená. Tomáš Vlček (37), Radomír Pala (30), Jiří Polák (37) a Jiří Osina (31), jsou vhodně doplněni dravým mládím v podobě Lukáše Zbořila, či Michaela Janoty.

Táborské Kohouty tak jistě nečeká lehká práce na horké moravské půdě. Však všechny tři domácí zápasy Přerova se Vsetínem byly vyprodané (3000 diváků). A podobný obrázek se očekává i zítra. Táborská kabina nehlásí žádná nová zranění a proto se na dlouhou cestu vypraví v tradičním složení. A jede rozhodně odhodlaná, všichni chtějí zvítězit a pokračovat v dobrých výkonech proti Kobře. 

Nezapomeňte, že i zítra jede do Přerova fanouškovský autobus, na který se můžete stále přihlásit. Více informací naleznete v pravém panelu s novinkami.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality