Kohoutům v Sokolově zlomila vaz druhá třetina, favorit díky ní hladce vyhrál

12.08.2021 20:37, autor: Pavel Šácha

Hráči táborského A-mužstva mají za sebou první sezonní výpravu ke svému soupeři. Dva dny po zahajovacím střetnutí s Linzem je plán přípravy zavál na stadion prvoligového Baníku Sokolov. Po první části hry byla stav tohoto střetnutí vyrovnaný 1:1, ve druhém dějství ale ukázal favorit vedený Jihočechem Martinem Štrbou svou dominanci a pěti brankami určil další ráz střetnutí. V závěrečné dvacetiminutovce už Táborští povolili soupeři z vyšší soutěže opět je jednu branku, sami však neskórovali a odvezli si ze Sokolova porážku 1:7.

Kohoutům v Sokolově zlomila vaz druhá třetina, favorit díky ní hladce vyhrál

HC Baník Sokolov - HC Tábor

7:1 (1:1, 5:0, 1:0)

Čtvrtek, 12.8.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 20. Prošek (Kverka), 22. Sloboda (Kropáček, Novotný), 28. Tomi (Kadeřávek, Vodička), 30. Jiskra (Klejna, Jurčík), 31. Rulík (Kverka, Vracovský), 36. Prošek (Kverka, Vracovský), 43. Křemen - 20. Šulek (Škoda, Bárta).

Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Juránek, Baxa.   Vyloučení: 1:4   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:1, 7:1  

HC BANÍK SOKOLOV: Cichoň (30. Pitoňák) – Novák, Klikorka, Kulhánek, Jeřábek, Klejna, Rulík, Kadeřávek, Vodička – Křemen, Kverka, Vracovský – Tomi, Jiskra, Jurčík – Sloboda, Novotný, Pořízek – Prošek, Kropáček.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) – Pařízek, Havelka, Kříž, Radoš, Doktor, Hajič, Čížek – Šulek, Škoda, Bárta – Seidl, Dančišin, Březina – Chocholoušek, Přívozník, macháček.


Oproti úternímu duelu udělali trenéři v sestavě řadu plánovaných změn, a na poslední chvíli i dvě neplánované, když útočníky Jana Matiáška s Josefem Hasmanem vyřadily ze hry zdravotní potíže. Přidali se tak k dalším marodům Patirku Zaymlovi a Petru Zíbovi. Do Sokolova proto cestovali kohouti jen se třemi přeskládanými útočnými formacemi. Do branky se postavil Kristián Kolář, který už by měl být od pondělí trenérům k dispozici i v přípravě.

Táborská družina vstoupila do utkání velmi směle a se svými hostiteli si v ničem nezadala. Na obou stranách ovšem vázla finální fáze, a tak si museli diváci na první gól počkat až do poslední minuty úvodní části. Brankový účet zápasu k jejich radosti založil domácí útočník Prošek, který se nejlépe orientoval v závaru před Kolářovou brankou – 1:0. Celek od Jordánu ovšem s odpovědí nikterak neotálel – šest vteřin před sirénou se po spolupráci s parťáky Škodou a Bártou prosadil Šulek (na snímku) a zaslouženě srovnal na 1:1.
Vidina solidního výsledku z pohledu hostů se hned v první polovině druhé třetiny rozplynula jako kouř nad letním táborákem. Už po devětašedesáti vteřinách hry vrátil na stranu Baníku vedení Sloboda2:1. Na začátku 28. minuty překonal Koláře Tomi, o necelé tři minuty zapálil čtvrtý plamen sokolovské radosti Jiskra a jen minutu poté vzala hostům definitivně vítr elitní formace Baníku se zakončujícím obráncem Rulíkem5:1. O pět minut později se góloví asistenti Kverka s Vracovským chopili své role znovu, tentokrát však naservírovali přesný zásah Proškovi – 6:1. Táboský tým měl na konci třetiny dvě jedinečné příležitosti zmírnit narůstající manko, ale Bárotvu šanci zmařil v půli zápasu vystřídavší gólman Pitoňák a ránu Šulka zastavila tyč domácí klece.

V závěrečné dvacetiminutovce už se zdánlivě nezadržitelný příliš domácích branek zastavil a do skóre se promítla jediná z příležitostí prvoligového celku. Autorem posledního střetnutí byl Křemen7:1. Na straně Tábora měl nejblíže ke gólu mladý obránce Čížek, ale Pitoňák svůj tým podržel.

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor:

„Soupeř s proti nám možná překvapivě představil ve velice silném složení, zatímco my jsme z různých důvodů museli v sestavě improvizovat. První třetina pro nás vyzněla velmi dobře. Hráči se drželi taktických pokynů a vypadalo to, že se soupeřem můžeme držet krok. V naší hře se objevily poměrně dobré věci. Bohužel ve druhé části možná až příliš vzrostlo naše sebevědomí a asi i určité uspokojení z dosavadní hry, za což nás Sokolov okamžitě vytrestal a brzy zápas rozhodl. Dělali jsme příliš zbytečných chyb, takticky jsme propadali a celá ta třetina byla z naší strany taková zmatená. V té třetí už se naše hra zase ustálila. Soupeř měl sice i nadále navrch, ale i my jsme si dokázali vytvořit hned několik šancí a je škoda, že jsme je neproměnili. Výsledek určitě nemusel být tak výrazně nepříznivý.“  

 

              

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality