Kohouti vyválčili výhru i v Pelhřimově, v úterý mohou rozhodnout

09.03.2014 22:41, autor: Jiří Jelínek

L. Medvědi Pelhřimov - HC Tábor

1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Neděle, 9.3.2014 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 23. Kadlec (Hadrava Martin) - 29. Nedorost (Černý, Havran), 34. Seidl (Kolomý), 44. Černý (Matušík, Havran), 52. Seidl (Heršálek)

Rozhodčí: Veinfurter, Stolín - Kotlík, Zídek   Vyloučení: 11:10 navíc Mrkvička (TAB) 5+OK   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 1:0, 1:4   Střely: 32:28   Diváci: 1308

L. MEDVĚDI PELHŘIMOV: Brabec (Čekal) - Mečiar, Pavlík, Adam, Jelínek, Kasalý D., Beneš, Novotný, Pecen - Kopic, Plachý, Kubát "C", Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Votápek, Svoboda, Vylíčil, Kadlec, Kozlík

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Kanov "A", Heršálek "A", Klíma, Liška, Černý, Hájek A. - Kellner, Mrkvička (21. Sladký), Nedorost - Krätzer, Matušík "C", Mařík - Hájek T., Kolomý, Seidl

Souhrn

Dnešní utkání začal dvěma přesilovými hrami Pelhřimov, ale ani v jedné si nevedl dobře a Kohouti se v pohodě bránili. Jen proti Pavlíkově dělovce vytáhl svou lapačku Klestil. Zkrácenou početní převahu měl poté i Tábor. Klíma najel do pásma po levém křídle, jeho střelu Brabec vyrazil a dorážku nasměřoval Martin Mařík jen do jeho hrudníku. Další šanci měl David Kellner, ten trefil ze vzduchu Kanovovo nahození, ale nemířil mezi tři tyče. Pak se znovu vylučovalo na táborské straně a potřetí to byl Martin Mařík. Domácím přesilovky vůbec nevycházely a byli hodně bezzubí. A tak přišla stejná situace na druhé straně, tlak a Brabec jen tak tak udržel puk na betonu po Mrkvičkově dorážce. Ten pak dostal nepříjemný krosček do zad, situaci nezvládl a píchl svého soupeře holí. Vyfasoval pětiminutový trest a jeho sok dvě minuty za krosček. Tábor tedy hrál ve čtyřech proti třem, ale vzápětí šli domácí do čtyř a plného počtu. Kdežto hosté byli vyloučeni ještě jednou a čekalo je dvouminutové oslabení ve třech. To zvládli výborně a domácím nedovolili vůbec nic, hlavně díky aktivnímu přístupu.

Druhá třetina začala z obou stran oťukáváním, až Martin Hadrava podrazil za táborskou brankou hostujícího obránce, tím jej obral o puk a předložil ho před branku Jakubu Kadlecovi, ten se tvrdou ranou nemýlil – 1:0. Za tři minuty vystřelil Kellner po nahrávce zpoza branky, ale rána byla sražena. Za dalších 180 vteřin už bylo srovnáno. V přesilovce našel Tomáš Černý Davida Nedorosta mezi kruhy a jeho dělovka skončila přesně mezi Brabcovými betony – 1:1. Dvě možnosti pak měli i domácí. Po několika odrazech střílel z otočky Mečiar a o chvíli později střílel od modré Svoboda, jenže Tomáš Klestil byl dnes jako neprůstřelná zeď. A tak udeřilo na druhé polovině hřiště. Třetí táborská lajna vybojovala puk v rohu kluziště a rázem byl Kolomý se Seidlem sám před brankářem. Prvně jmenovaný nahrál Seidlovi, ten sice puk netrefil a upadl, ale ještě dokázal puk zamést mezi chrániče brankáře Brabce – 1:2. Následovala další početní výhoda domácích a obrovská šance Marka Hadravy, toho výborně vychytal betonem Tomáš Klestil v úplně odkryté brance.

Třetí třetina se, podobně jako v Táboře, hrála jasně v režii Kohoutů, které podporovalo několik stovek fanoušků. Nejprve vnikl do pásma Jakub Krätzer po levém křídle, ale mířil nad. Následovala přesilovka a více než minutová kombinace rozhodila domácí čtveřici.  Tomáš Černý měl na kruhu spoustu místa a zápěstím nádherně vymetl šibenici – 1:3. Vzápětí jel do přečíslení Pelhřimov, ale střelu z brankoviště výborně vyrazil Tomáš Klestil. Dvě šance měl i Miroslav Kopic, ale pokaždé mu stála v cestě Klestilova lapačka. Na druhé straně našel Mařík zpoza branky Matušíka, ale ten trefil jen brankáře Brabce. Od poloviny třetí třetiny se už téměř nehrálo v kompletním počtu hráčů a při hře ve čtyřech prosadil Seidl. Radek Seidl dorazil bleskovou střelu Luboše Heršálka po vyhraném vhazování opět mezi betony bezmocného brankáře – 1:4. V padesáté třetí minutě vlétl do pásma Kellner, jeho bombu brankář vyrazil a Matušíkovu dorážku odpálil z brankoviště jeden z beků. Nadále se pak vylučovalo a to na obou stranách, branka už ale nepadla.

Kohouti tak zvítězili v obtížném utkání na ledě Pelhřimova 4:1 a v úterý tak budou moci sérii ukončit. Zápas bude začínat v 18:00 a Kohouti budou jistě potřebovat podporu svých skvělých fanoušků.

Ohlasy z táborské kabiny

Dnes byly základním stavebním kamenem výborně ubráněné přesilovky soupeře a perfektní Tomáš Klestil. Ale celý mančaft šlapal výborně a kluci se rvali jeden za druhého. Proti prvnímu vzájemnému utkání to bylo jako nebe a dudy. Skoro by se dalo říct, že do Tábora konečně dorazilo play-off. Teď jen doufejme, že nám to vydrží a v úterý sérii ukončíme. Perfektní byli opět i naši fanoušci, kteří nám obrovsky pomohli už v domácím zápase, kde bychom to bez nich nezvládli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality