Kohouti vyválčili na ledě rivala dva cenné body, ten třetí je ale ztrátovou položkou

11.11.2017 23:33, autor: Pavel Šácha

Táborské mužstvo si v sobotu odškrtlo ze svého kalendáře nepříjemné derby na ledě David Servisu České Budějovice. Z haly, kde přednedávnem pohořel vedoucí favorit z Havlíčkova Brodu, si jeho hráči odvezli cenné dva body za výhru po nájezdech. Po dvě třetiny byli lepším týmem, ale nedokázali nepříjemnému soupeři odskočit na výraznější rozdíl. A protože v té poslední hosté ze svého výkonu slevili a domácí prokázali značnou vůli, bodový fond střetnutí se nakonec v penaltové loterii spravedlivým poměrem rozdělil.

Kohouti vyválčili na ledě rivala dva cenné body, ten třetí je ale ztrátovou položkou

HC David servis ČB - HC Tábor

2:3sn (0:1, 1:1, 1:0)

Sobota, 11.11.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 31. Šulčík (Kříž, Ferebauer), 50. Trummer (Kříž) - 12. Severa (Havran), 33. K. Černý (Heřman), rozhodující nájezd Severa.

Rozhodčí: Hucl - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 9:7   Využití: 0:2   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:1, 2:2 - 2:3   Střely: 34:44   Diváci: 285

HC DAVID SERVIS ČB: Dudáček (Němec) - Kříž, Popelka, Macháček, Michal, Farka, Škopek - Šulčík, Trummer, Marek - Ferebauer, Zayml, Bárta - Vylíčíl, Dančišin, Bláha - Svoboda, Sumerauer, Volf.

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - T. Černý, Havran, Seidl, K. Černý, Košař, Dvořák, Pípal - Severa, Matušík, Heřman - Blažek, Prokeš, Rousek - Březina, Pechánek, Urbanec.

 

V úvodních minutách byli domácí hráči jako na klíček, vynutili si dvě přesilové hry a měli i první velké šance zápasu. Táborský gólman Klestil ale svou branku zavřel a usnadnil svým spoluhráčům postupné probuzení. Ještě před příchodem druhé poloviny třetiny už se hosté pevně chopili zápasových otěží a ve 12. minutě ukázali soupeři, kterak naložit s početní výhodou. Havranovu střelu od modré ještě brankář Dudáček zastavil, ale na opakovanou dorážku důsledného Severy už nestačil – 0:1. V následujících minutách se Táborští aktivní hrou dopracovali k dalším dvěma přesilovkám, ale ty už nechali ležet ladem. K jejich škodě se neujaly ani další slibné příležitosti, a tak si do šatny odnesli „pouze“ jednobrankový náskok.

 Průběh druhé třetiny rozbila poměrně častá vyloučení na obou stranách, ale jejich poměr byl pro českobudějovický celek vzhledem k neustálému hákování a držení ještě milosrdný. Táborský soubor byl v těchto fázích hry aktivnější, hokejovější i nebezpečnější, ale gólová pojistka nepřicházela. Namísto toho postihla Kohouty zbytečná nepříjemnost, to když se ve 31. minutě ocitl za zády obránců Šulčík a povedeným blafákem vyrovnal na 1:1. Téměř vzápětí se mohl David Servis dokonce dostat do vedení, ale Dančišin jen zazvonil na tyč Klestilovy svatyně. Tento okamžik byl pro hostující družinu signálem k opětovné aktivitě. Ve 34. minutě čelil Dudáček dělovce Rouska, jenž byl záhy faulován a před týmem Tábora se otevřela početní výhoda čtyři na tři. K jejímu využití spotřebovalo útočící kvarteto pouhých osmnáct vteřin; Heřman nabil obránci K. Černému a domácí brankář se po jeho střele natahoval marně – 1:2. Tento výsledek – a nutno dodat, že pro Českobudějovické poměrně milosrdný – si oba soupeři přenesli do závěrečné dvacetiminutovky.

 Její vývoj se od těch předchozích výrazně lišil. Hokejisté David Servisu byli od úvodních minut aktivnější, působili na ledě živějším dojmem a zásahy na kontě výtečně chytajícího Klestila přibývaly rychleji, než by bylo hostům příjemné. Téměř výhradně se o to starali členové elitní domácí letky, a právě její centr Trummer vykouzlil v čase 49:58 pro svůj tým vyrovnání, když parádně vymetl horní roh táborské klece – 2:2. Až za tohoto stavu se táborské mužstvo vrátilo k aktivnější hře a Dudáčkovi několikrát zatopilo, potřetí už se ale do vedení nevrátilo. Dvě a půl minuty před koncem naopak vystrašil táborské hráče i jejich vytrvalé fanoušky Šulčík, jenž se už podruhé v utkání řítil sám na Klestila, ten však znovu prokázal svou zápasovou pohodu.

 Jihočeské derby tak sklouzlo do pětiminutového prodloužení, ani to ale o vítězi nerozhodlo. Domácí v něm měli nejblíže ke gólu po minutě a půl hry, ale neuspěli, a na druhé straně se zaskvěl Dudáček proti blafáku Heřmana.

 Po vcelku podivuhodné úpravě ledu se tak diváci mohli těšit na samostatné nájezdy, které nakonec ovládli hosté. Zatímco na straně David Servisu se ujala jen šikovná kličkovaná Trummera, Táborští měli hned tři úspěšné střelce, jmenovitě Heřmana, Severu a Rouska. Jako vítězný byl zapsán nájezd druhého jmenovaného, který tak stylově ukončil svou úspěšnou dvouzápasovou misi v barvách mateřského Tábora a vrací se do prvoligového Ústí nad Labem.

Hosté si po utkání užili děkovačku s početnou enklávou svých příznivců na ochozu nad střídačkami, zatímco Českobudějovičtí jeli poděkovat divákům, kteří sledovali zápas za sklem přilehlé restaurace…

Slovo trenéra

Tomáš Matušík, HC Tábor: „Celkově jsme zklamaní, protože jsme v kontextu toho utkání ztratili bod. Do zápasu jsme nevstoupili úplně ideálně, bylo tam z naší strany hodně chyb a zhruba pět nebo šest minut patřilo David Servisu. Pak už jsme měli navrch a výrazně lepší jsme byli i ve druhé třetině, ale bohužel jsme nedokázali zápas rozhodnout. Ve třetí třetině jsme se přizpůsobili domácím a šlápli do toho zase až po jejich vyrovnání, což prostě nestačilo. Dobrá, máme dva body, ale měly být jednoznačně tři. Musím říct, že úplně šílený byl výkon rozhodčího. Už jenom v první třetině tam bylo snad osm neodpískaných jednoznačných faulů.“    

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality