Kohouti vytěžili z první domácí prověrky proti Žihadlům povzbuzující vítězství

17.08.2018 21:50, autor: Pavel Šácha

Táborské mužstvo má zdárně za sebou úvodní zápasovou prověrku na domácím ledě. Před zraky svých příznivců dokázalo gólově vydatným finišem položit na lopatky svého přemožitele z posledního druholigového play-off, celek Moravských Budějovic.

Kohouti vytěžili z první domácí prověrky proti Žihadlům povzbuzující vítězství

HC Tábor - Mor. Budějovice 2019

3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Pátek, 17.8.2018 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 51. Blažek (Havran, Matušík), 58. Kalaš (Březina), 59. Heřman (Dudáček) - 10. Horký (Bulín, Rytnauer).

Rozhodčí: Matějček - Šimánek, Lang.   Vyloučení: 5:6   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 3:1   Střely: 36:23   Diváci: 300

HC TÁBOR: Dudáček - Havran, Košař, Černý, Raiterman, Duben, Pípal, Růžek - Blažek, Matušík, Heřman - Březina, Kalaš, Seidl - Prášek, Kadilák, Pastyřík (41. Syrovátka).

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Juda - Peroutka, Pelikán, Wasserbauer, Kliment, Kadela, Trnka, Pucher ml. - Horký, Bulín, Rytnauer, Hačecký, Mikeš, Lupač, Caha, Pucher st., Juráň, Lamač.

 

Diváci, kteří v pátek do ochozů táborského stadionu zavítali, mohli poprvé sledovat v akci několik nových tváří v čele s brankářem Milanem Dudáčkem.

Úvodní dějství zápasu nabídlo místy rozháranou, leč svižnou partii bez častých přerušení. Výraznější momenty se do průběhu první třetiny vplížily až na prahu její druhé poloviny. V první ryzí tutovce střetnutí se ocitl domácí Heřman, ale z bezprostřední blízkosti našel jen připravenou lapačku brankáře Judy. Téměř vzápětí rozvířili vzduch ve svém útočném pásmu i Moravané, a hned z toho byl první gólový okamžik střetnutí, o který se střelou mimo dosah Dudáčkova betonu postaral Horký0:1. Rychlou odpověď měl na konci 12. minuty na hokejce Blažek, ale Juda mu dvěma výtečnými zákroky zkazil radost. V závěru zahajovací periody se museli Táborští bránit dlouhé dvojnásobné přesilovce soupeře, žádnou další pohromu na ně ovšem nápor žihadel neseslal.

Druhá část střetnutí se odvíjela ve znamení herní nadvlády a sympatické aktivity domácí družiny, ale vstup do moravskobudějovické svatyně jí pohříchu zůstal zapovězený. Z několika slibných příležitostí lze za tu nejvýraznější označit ránu obránce Havrana od modré, která už ve 22. minutě orazítkovala horní tyč Judovy klece. V platnosti nakonec zůstal nejtěsnější náskok hostů a kohoutům zbývalo na dorovnání skóre už jen dvacet minut čistého času.

Začátek třetí třetiny poznamenala řada nepřesností v domácí hře, ale postupem času se táborské mužstvo vracelo k aktivitě z předchozí dvacetiminutovky. Ve 49. minutě si jeho hráči solidním pohybem vynutili na soupeři hned tři fauly a otevřela se před nimi možnost využít dvojnásobnou početní výhodu. Jihočeši ji nehráli nikterak oslnivě, přesto tuto jedinečnou příležitost dokázali využít. Havranovu střelu od modré vychýlil z původního směru Blažek a uzmul mladému brankáři Moravských Budějovic jeho dosavadní kouzlo – 1:1. O sedm minut později zavládlo na domácí střídačce bujaré veselí, to když se stejně jako v předchozích dvou zápasech gólově prosadil mladík Kalaš a strhl vedení na stranu Tábora – 2:1. Moravanům svitla naděje na vyrovnání v předposlední minutě, kdy usedl za katr domácí obránce Duben. Namísto gólové hrozby ze strany hostů ale diváci tleskali Heřmanovi, který poslal kotouč přes celé hřiště do opuštěné branky žihadel a zpečetil konečný výsledek – 3:1.          

Slovo trenéra              

Miloslav Čech, asistent trenéra HC Tábor: „V tomto týdnu už jsme v trénincích zacílili na taktické záležitosti a s kolegy trenéry nás těší, že se některé z nich v naší hře během utkání objevily. Stále jsme v plné zátěži, neomezujeme dávky, takže tam mohly být i známky únavy, ale řekl bych, že jsme na tom byly s pohybem dobře. Utkání samozřejmě přineslo v téhle fázi přípravy i hodně chyb a měli jsme problémy s proměňováním šancí, ale jednoznačně převažují pozitiva. Vzhledem k tomu, že se ještě nepřipravujeme na konkrétní zápas a všechno je víceméně obecné, probíráme nedostatky s hráči spíš individuálně. Práce s mladými je běh na dlouhou trať, ale věříme, že to bude dobré.“ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality