Kohouti v sobotu hostí návštěvu ze Slezska. Zadání domácího úkolu je jasné

16.11.2018 20:36, autor: Pavel Šácha

Jen tři dny po bolestné porážce od David servisu vyjedou táborští hokejisté na led domácího stadionu znovu. Ve svém šestnáctém sezónním vystoupení zkříží potřetí hole s účastníkem skupiny Východ: k Jordánu zavítá tým HC Orlová. Sobotní duel začne v 18 hodin.

Kohouti v sobotu hostí návštěvu ze Slezska. Zadání domácího úkolu je jasné


Slezané se vrátili na scénu třetí nejvyšší soutěže coby poražený finalista loňského ročníku krajské ligy. Jejich přemožitel ze Studénky totiž na možnost postupu nereflektoval. Před novou druholigovou sezonou se chopil kormidla týmu někdejší kouč juniorských týmů Vítkovic a Sparty Praha, a především dosavadní asistent trenéra u extraligových mužů Litvínova.

Vizitka soupeře

Příliš radosti si ale zatím se svým novým týmem neužívá. Orlům se podobně jako táborské družině vstup do sezony nevydařil. Po 15 utkáních mají na kontě pouhých 10 bodů a mezi nimi a šestým Hodonínem zeje devítibodová propast. Ze tří výher, které hráči Orlové ukořistili, se hned dvě zrodily v zápasech s ambiciózním Šumperkem. Ta druhá (3:2 v prodloužení) je čerstvá, neboť ji poslední tým vyválčil v tomto týdnu ve středu. Kromě skalpu Šumperka Orlovští obstáli ještě v domácím střetnutí s Novým Jičínem (5:1), po bodu si připsali v nakonec prohraných zápasech v Opavě (5:6 p.) a s Kopřivnicí (2:3 p).

Místo v brance slezského mužstva si po odchodu porubského hosta Andrease Kubáně do Hodonína přivlastnil René Svoboda. Ten už má ve svých třiadvaceti letech leccos za sebou. Neminuly ho mládežnické reprezentační výběry České republiky, zahrál si první ligu za Frýdek-Místek, Havířov a Havlíčkův Brod a působil dokonce v extraligovém slovenském Popradu. V posledních dvou sezonách obohatil svou poměrně tučnou porci druholigových startů působením v Šumperku.

Soupiska Orlové vůbec vykazuje pozoruhodnou podobu. Vedle tří ruských forvardů působí v týmu litevský obránce Domantas Cypas či útočník s arménskými kořeny Norair Hovsepyan, jenž se vrátil za svým koučem ze Sparty po angažmá v Jerevanu.
 Také aktuálně nejproduktivnější hokejista z kádru Orlů Lukáš Sladkovský (6+7) v Orlové obnovil „sparťanskou“ spolupráci s trenérem Stránským. Ve svých 22 letech stihl okusit zámořský chlebíček a objevil se i v juniorce německého Landshutu. Také v tuzemsku stihl vystřídat řadu klubů, naposledy hájil barvy prvoligového Ústí nad Labem a druholigového Děčína.

Z táborské šatny

V kabině kohoutů se zatím příliš hokejové radosti neusadilo a aktuální nepohodu umocnila i středeční porážka s českobudějovickým David servisem. O to více se nyní musejí členové táborské party soustředit na to, aby zvládli sobotní duel s neznámým protivníkem ze Slezska.

 Do sestavy se při sobotním termínu začlení studenti Jan Tesař, Jan Raiterman a Milan Kalaš. K marodům Jakubovi Pípalovi, Dominiku Točíkovi a Radimu Škrdletovi se během středečního utkání připojil nejzkušenější obránce mužstva Kamil Černý. Oproti středečnímu derby se v sestavě neobjeví ani mladý slávistický gólman Daniel Vecka.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality