Kohouti sestřelili děčínské medvědy ve třetí třetině

11.11.2012 17:05, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Děčín

5:3 (0:0, 1:2, 4:1)

Sobota, 10.11.2012 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 38. Seidl (Matušík), 44. Hájek (Matušík), 49. Matušík (Havran), 56. Kolomý (Kellner), 60. Seidl (Matušík) - 34. Filipovský (Baránek), 39. Racek, 50. Hošek (Grin)

Rozhodčí: Vokřál - Mertl, Ingriš   Vyloučení: 7:8   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3  

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek (A), Havran, Adamec, Hlaveš, Černý T. - Šulčík, Kellner, Kolomý - Seidl, Matušík (C), Hájek - Pechánek R., Heřmánek, Kratochvíl

HC DĚČÍN: Lavinger (Špícha) - Sádovský, Stezka, Hříbal, Grin, Molnár, Nikl, Dvořák, Pořický, Vávra, Oliverius (A), Zika, Filipovský (C), Baránek, Drnec, Hošek, Růžek, Chládek, Racek, Vacek

Reportáž

Táborští hokejisté v sobotu na svém ledě přivítali přední tým tabulky, Děčín. Kohouti ve svém celku přivítali kmenového hráče Tábora Tomáše Černého, který však studuje až v daleké Olomouci. Tomáš je útočník, ale vzhledem k problémům Tábora s obránci, bude nastupovat právě na tomto postu. Další výpomoc přišla z „béčka“ a byl to velezkušený obránce Ladislav Adamec.

Od začátku zápasu se hrál velice pohledný hokej, jak se od dvou kvalitních celků očekávalo. První šanci měl v přesilové hře ve druhé minutě Roman Šulčík, který si najel od mantinelu a trefil tyčku hostující branky. To však bylo z přesilové hry Tábora vše. Vzápětí měli možnost přesilové hry i hosté, ale vyloženou šanci si nevytvořili. Naopak po jednom z vyhození z pásma dojížděl kotouč Tomáš Pechánek, ale při souboji s obráncem si vykloubil rameno a utkání pro něj skončilo. Hra se prakticky neustále přelévala ze strany na stranu, ale bez větších šancí. Tu měl až David Kellner, který trefil pouze boční síť, po následném závaru dokázal kotouč na brankové čáře udržet Lavinger. V 11. minutě jeli hosté dva na jednoho, ale Tomáš Klestil se vyznamenal pěkným zákrokem betonem. Dalších pět minut se hrálo spíše ve středním pásmu. Tři minuty do konce první třetiny se za obranu hostí dostával Kellner, jenž byl faulován, rozhodčí situaci vyhodnotil pouze jako vyloučení, nikoli trestné střílení. V této početní výhodě tečoval střelu od modré čáry Hájek, hostující brankář kotouč reflexivně vykopl betonem. Domácí dostali dokonce možnost přesilové hry pět na tři, která trvala 40 vteřin, ale větší šanci si nevytvořili. Poté byli vyloučeni ještě domácí, a protože hosté v první třetině krátkou přesilovku nevyužili, přenesli si minutu a půl této výhody do druhé třetiny.

Ani ve druhé třetině si děčínští hokejisté v přesilovce šanci nevytvořili, pomohl jim k tomu ale domácí brankář. Ten ve snaze vyhodit puk namazal přímo na hůl jednoho z obránců, ale stačil ještě situaci zachránit dobrý zákrokem. Po přesilové hře byl v tlaku Děčín, ale opět chyběla finální fáze. Až v další početní výhodě se opět snažil Tomáš Klestil vyhodit kotouč z pásma, který byl opět zachycen a sám sobě tak zavařil. Situaci však opět zachránil svým zákrokem. V těchto okamžicích zápasu byl Děčín lepším týmem, hosté lépe bruslili a byli všude o krok dříve. To změnilo až vyloučení hostujícího hráče ve 29. minutě, v následné výhodě si domácí vytvořili velký tlak, ale všechny střely a dorážky končili buď na bezchybném Lavingerovi nebo vedle branky. Ve 32. minutě měli velkou šanci domácí, střelu do poloodkryté branky zachytil tygřím skokem opět hostující brankář. Vzápětí předvedli domácí další chybu v rozehrávce a po kombinaci na tři doteky musel vykopnout střelu hostí betonem domácí golman. Za minutu se však již měnilo skóre. Hostující hráč Baránek vjel do obranné třetiny Tábora, za brankou bez cizího přičinění upadl, ale ještě stačil posunout kotouč před branku. Toho si však vůbec nevšiml domácí brankář a najíždějící Filipovský tak měl snadnou pozici – 0:1. Inkasovaná branka však táborské hokejisty nakopla a začali Děčín přehrávat. Nejprve velkou šanci na brankovišti vychytal Lavinger. Ale na akci Seidla s Matušíkem v ponechané výhodě však byl krátký. Jakub Matušík přihrál od modré čáry puk za obránce, kde byl sám na kruzích Radek Seidl a ten po blafáku zavěsil přímo do víka – 1:1. Vyrovnaný stav však nevydržel dlouho, další chybu v rozehrávce totiž předvedl, jinak bezchybný, Tomáš Klestil. Odkrytou klec pak z úhlu trefil Václav Racek – 1:2. S tímto stavem se šlo i do třetí třetiny.

Do té vletěli Kohouti jako hurikán Sandy do New Yorku a ničili děčínské hokejisty. Domácí prakticky nepouštěli hosty z obranného pásma a vynutili si přesilovou hru. Když už se zdálo, že ji brankář Lavinger přečká bez inkasované branky, vybruslil od mantinelu Tomáš Hájek a zavěsil mu kotouč přímo nad rameno – 2:2. Tábor nadále pokračoval v tlaku a branka visela ve vzduchu. Ve 44. minutě byl vyloučen na každé straně jeden hráč za hrubost a hrálo se tedy ve čtyřech. Ani to však nezabránilo domácím v náporu. A když domácí kapitán Jakub Matušík přešel přes všechny protihráče a zakončil svou individuální akci opět do šibenice hostující branky, šel Tábor poprvé v utkání do vedení - 3:2. Radost domácím fanouškům však nevydržela dlouho. Domácí šli totiž do oslabení, ve kterém vymyslel krásnou křížnou přihrávku Grin a nad Klestilovo rameno se trefil Hošek – 3:3. Kohouty však inkasovaná branka nerozhodila a nadále bušili do brankáře Lavingera. Poloprázdnou branku přestřelil z úhlu Hájek. Za strany najížděl sám Kolomý, jehož kličku vykryl hostující brankář. Ale ujala se opět až další střela do šibenice čtyři minuty do konce zápasu. U mantinelu vybojoval puk Kellner, předložil jej Kolomému a ten nádherně zavěsil – 4:3. Tentýž hráč uháněl sám na Lavingera ten ho však vychytal, od vstřelené branky a této šance uběhlo pouhých 15 vteřin. Domácí poté s přehledem bránili výsledek a nepouštěli Děčín ze svého obranného pásma. Když však chybělo do konce zápasu něco málo přes minutu, dostali hosté možnost poslední přesilové hry, kterou ještě podpořili odvoláním brankáře. Jakub Matušík však vyhrál buly a domácím se podařilo vyvézt kotouč z pásma, do prázdné branky tak vítězství korunoval Radek Seidl – 5:3.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Myslím, že tohle byl určitě nejhezčí zápas z pohledu fanouška, který se tu letos hrál. I soupeř se snažil útočit, což tomu hodně pomohlo. Hrálo se nahoru, dolů a bylo to moc pěkné. V první třetině jsme ty puky tahali hodně do branky a málo jsme stříleli ze střední vzdálenosti, takže tam byli skrumáže, ale jejich beci hráli před brankou výborně a my jsme se tam těžko dostávali. Ale i tak jsme je v první třetině přestříleli poměrně výrazně, ale byly to spíše takové „doťukávky“. To jsme vlastně změnili do dalších třetin a tím jsme si vytvářeli tlak. Dnes se nám úplně nedařilo v přesilovkách, byl tam sice optický tlak, ale vyložených šancí moc ne. Já myslím, že jsme dneska hráli asi proti nejlepšímu týmu v soutěži. Oni hrají tu druhou ligu už hodně dlouho a mají hodně zkušený tým a na těch obráncích to je hodně vidět. Měli velký klid na hokejce, hrají výborně pozičně a dobře tělem. A to se projeví hlavně v oslabeních. Dneska nastoupil Tomáš Černý, kterého jsme oslovili zda by nám nepomohl, když se nám stala tahle neštěstí s obránci. On nám naštěstí chtěl pomoci. Tomáš je sice útočník, ale dneska na bekovi odehrál naprosto fantastický zápas a hrál neuvěřitelně. Okolo něho není ta situace úplně jednoduchá, protože studuje v Olomouci. Ale mohl by tam nějakým způsobem trénovat a hrát tady minimálně do doby, než se vyřeší situace se zraněními našich obránců. Ale pokud bude hrát tak jako dnes, jeho dalšímu působení u Jordánu bychom se nebránili. Na to jak jsme zdecimovaní zraněními, tak dnešní výkon byl naprosto parádní a kluci se neuvěřitelně semkli.

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality