Kohouti s lajnou juniorů přejeli Milevsko!

24.10.2013 10:53, autor: Jiří Jelínek

HC Milevsko 2010 - HC Tábor

1:8 (0:3, 0:3, 1:2)

Středa, 23.10.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 56. Fořt (Štěrba) - 7. Kellner (Havran), 12. Mařík (Matušík), 15. Mařík (Kanov), 25. Krätzer (Havran), 33. Černý (Krätzer, Šimák), 35. Ošmyk (Zayml), 42. Seidl (Mařík, Drda), 50. Dudák P. (Zayml)

Rozhodčí: Bejček - Nepomucký, Maštalíř   Vyloučení: 4:9   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:8, 1:8   Diváci: 950

HC MILEVSKO 2010: Škubal (35. Pipek) - Čunát, Štych "C", Štěrba, Srdínko, Drda L., Dvořák - Somerauer, Korous, Hamerle "A", Vejchoda, Urbanec, Homolka, Decsy, Król, Novotný, Novák, Pouch, Fořt "A"

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Havran, Černý, Ošmyk, Kanov "A", Heršálek "A", Klíma - Kellner, Krätzer, Kolomý - Mařík, Matušík "C" (41. Drda), Seidl - Dudák, Zayml, Šimák

Souhrn

Ve středečním derby, kterému přihlíželo několik stovek táborských fanoušků, potvrdili kohouti roli favorita. Od prvních minut jasně kralovali utkání a nepřipustili ani nejmenší pochybnosti. Kohoutí forvardy sužují další zdravotní obtíže, oproti tradičním marodům chyběl Radek Pechánek pro bolavá záda a Tomáš Hájek má zlomenou ruku. Třetí táborská lajna tak byla tvořena pouze juniory a ti si vedli znamenitě.

Už v první minutě uháněla do přečíslení dva na jednoho dvojice Matušík Mařík a prvně jmenovaný vzal akci na sebe. Ale vyprášil jen plastron brankáře Škubala. Následovala přesilová hra Milevska, domácí z ní však nevytěžili víc než pár nepovedených střel. Další velkou šanci měli kohouti, Krätzer se uvolnil za brankou domácích a předložil puk před bránu Kolomému. Tomu střela nesedla a trefil jen dobře postaveného brankáře. Za minutu už bylo mezi fanoušky Tábora veselo. Havranova střela z mezikruží se odrazila od zadního mantinelu a do prázdné klece ji dorazil David Kellner a vstřelil svou jedenáctou branku v sezoně – 0:1. V osmé minutě se ukázala i lajna táborských mladíků. Od pravého mantinelu přihrával osmnáctiletý Petr Dudák na neobsazeného Patrika Zaymla a ten pěkně prověřil golmana Milevska. Po polovině první třetiny přišlo další přečíslení táborského dua M+M a tentokrát bylo úspěšné. Po Matušíkově přihrávce prostřelil brankáře Martin Mařík – 0:2. Další branku kohoutů pak vstřelil Jakub Krätzer, který si sklepl vysokou přihrávku a zakončoval do odkryté klece, ale ta nebyla uznána pro hru vysokou holí. Ale Táboráky to nemuselo mrzet. O minutu později prokličkoval mezi dvěma obránci Martin Mařík a zavěsil přesně do šibenice domácí branky – 0:3. V devatenácté minutě trefil Jakub Matušík střelou přes obránce tyč a v poslední minutě nedokázal David Kellner dopravit puk do odkryté klece.

Úvodní čtyři minuty druhé části nebyly ve znameních větší příležitostí, hrálo se spíše ve středním pásmu a nikdo se nikam nehrnul.  Až ve dvacáté páté minutě neudržel Havranovo nahození Škubal a Jakub Krätzer dorážkou vstřelil svůj první gól v táborském dresu po návratu z Německa – 0:4. Pak přišly dvě akce Milevska. Nejprve Novotného nahození tečoval Urbanec, na což na poslední chvíli zareagoval betonem Panec. A poté po zmatcích před brankovištěm kohoutů střílel do poloprázdné branky milevský obránce, ale Michael Panec se v posledním okamžiku stihl dostat do správné pozice. V další přesilovce Milevska měl šanci na hattrick Mařík, ten obral o puk obránce Štěrbu a jel sám na domácího brankáře. Ten se ale tentokráte vyznamenal proti forehandovému blafáku. Do šance se dostal i milevský Novotný, jeho samostatný únik ale nejprve zlikvidoval táborský brankář a dorážku zachytila boční síť branky. A podle pravidla „nedáš – dostaneš“ se prosadil Tábor. V přečíslení tři na dva si Jakub Krätzer počkal na Tomáše Černého, ten si potáhl puk a ranou pod víko dal vzpomenout na doby, kdy býval útočníkem – 0:5. Za dvě minuty už to bylo 0:6 a táborští fanoušci se začali dožadovat pověstné desítky. To Patrik Zayml vyhrál buly a Ošmykova slabá přízemní střela prolétla brankáři mezi betony. To se ukázalo jako konec působení brankáře Škubala v utkání. Dvě obrovské příležitosti měl do konce třetiny při chuti hrající Jakub Krätzer. Nejprve proháčkoval celou obranu Milevska a před odkrytou klecí mu sjel puk z čepele. A poté po krásné kombinaci naprosto trestuhodně trefil jen tyč naprosto prázdné branky.

Ze třetí části neuběhly ani dvě minuty a kohouti znovu navyšovali skóre. Za brankou se uvolnil Mařík, předložil puk úplně osamocenému Radku Seidlovi a ten střelou mezi betony překonal Pipka – 0:7. Za minutu hrálo Milevsko už osmou přesilovou hru v utkání, ale znovu naprosto bezzubě. Tábor ve třetí části v poklidu kontroloval hru a nikam se nehnal. Až v polovině třetiny o sobě dala vědět formace táborských nadějí. Patrik Zayml obehrál obránce Milevska, poslal puk na kruhy Petru Dudákovi a ten vymetl šibenici za brankářem Pipkem – 0:8. Pět minut před koncem hrálo Milevsko další přesilovou hru, kterou konečně využilo, ale branka nemohla znamenat více než čestný úspěch. Štěrbovo nahození od modré čáry vypadlo Michaelu Pancovi a do branky jej dorazil Jiří Fořt – 1:8. Více se v utkání nestalo a kohouti odjížděli se zaslouženým vítězstvím.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dnes jsme z výkonem opět moc spokojení, kluci nedali soupeři šanci a vlastně jsme Milevsko ani nepouštěli za polovinu hřiště. Oni se k nám dostávali prakticky jen v přesilových hrách, ale ani tam neměli vyložené šance. Dneska jsme se museli obejít bez Radka Pechánka, kterého bolí záda a také bez Tomáše Hájka, ten má zlomenou ruku a bude chybět přibližně měsíc. Dnes jsme je nahradili juniory, kteří hráli výborně. Naprosto splnili to, co jsme od nich chtěli. Bohužel v sobotu nebudou moci nastoupit, protože je čekají zápasy za juniorku.

 

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality