Kohouti prohráli bitvu, ne válku

17.03.2014 22:55, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - SC Kolín

2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Pondělí, 17.3.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Krätzer (Matušík, Mařík), 37. Matušík (Kellner) - 12. Šifta (Kulhánek), 22. Šafránek (Ježek, Zumr), 44. Pácal

Rozhodčí: Battěk, Bejček - Štětina D., Štětina J.   Vyloučení: 5:6 navíc Matušík, Nedorost (oba TAB) TS - neproměnili   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3   Střely: 35:21   Diváci: 1836

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Černý, Heršálek "A", Kanov "A", Liška, Klíma - Nedorost, Mrkvička, Kellner - Mařík, Matušík "C", Krätzer - Seidl, Kolomý, Hájek

SC KOLÍN: Sejpal (Moravec) - Pýcha, Pácal, Kulhánek, Nedbal, Holada, Hanzl, Muláček, Barták - Zumr, Šifta, Malý "C", Mejzr, Valášek, Ježek, Šafránek, Skokan, Semirád, Marvánek, Morkes "A", Kadlec "A"

Souhrn

První semifinálové utkání nezačali Kohouti špatně. Hned ve druhé minutě měli menší nápor, ale Kanovova tečovaná střela od modré skončila jen těsně vedle levé tyče. Následovala početní výhoda hostů, ale ta nebyla příliš nebezpečná. Až po ní dorážel nahození z rohu domácí Mrkvička, ale trefil jen připraveného Sejpala. Stejnou přesilovku měl i Tábor, byl v ní nebezpečnější, hlavně přistrčení zpoza branky, kdy byl Sejpal rozhozen, zavánělo brankou. Na řadu přišla další výhoda muže v poli pro Kozly a vedoucí gól. Kulhánkovo nahození od modré čáry tečoval přesně do šibenice Šifta – 0:1. Kohouty branka nepoložila a dál zle dotírali na hostující klec. Martin Mařík si prohodil obránce u pravého mantinelu, protáhl golmana, a puk před Tomášem Hájkem dorážejícím do odkryté klece, odpálil jeden z hostujících bránících hráčů. Na přesilovky bylo srovnáno 2:2, když za katr putoval Kulhánek, ale ani tentokrát se hostující síť nerozvlnila. Nejblíže brance byl Mrkvička, ten však osamocený před brankářem trefil jen vracejícího se obránce. Radost do táborských ochozů přinesla až devatenáctá minuta. Z rohu vybruslil Krätzer a nadvakrát dostal puk za Sejpalova záda – 1:1.

Úvodní minuty druhé periody nezastihly domácí v dobré pohodě, soupeř je přebruslil a také vstřelil branku. Ježkovu nahrávku z rohu kluziště zavěsil nekompromisně pod víko Šafránek – 1:2. O pár vteřin později cinkaly tyče na obou stranách kluziště. Nejdříve Klíma napálil tyčku od modré čáry a za Kolín mířil do břevna Mejzr. Pak se po levém křídle proháčkoval Kolomý, jenže mířidla neměl přesně seřízená. V polovině utkání pláchl hostům Matušík, v samostatném úniku byl jasně hákován a jel trestné střílení. Bohužel pro domácí kličkou do forehandu neuspěl. I v další příležitosti byl táborský kapitán, spolu s Krätzerem. Ale ani jeden z hráčů nedokázal puk dotlačit do branky. Ve 36. minutě nahrával přes brankoviště Seidl, trefil do brusle Kellnera, ale i tentokrát puk zaplul těsně vedle tyče. Až za minutu se prosadil neúspěšný exekutor trestného střílení. Důrazem na brankovišti uspěl Jakub Matušík a srovnal na 2:2. Kohouti mohli jít v poslední minutě do vedení, ale z brankoviště trefil Seidl jen brankářovy betony.

Do třetí třetiny šli domácí s jasným cílem, strhnout vedení na svou stranu a jet do zápasu v Kolíně s vedením 1:0. Ani jedno se nepovedlo. Ve 44. minutě nahodil za červenou čárou Pácal, puk před Klestilem poskočil a propadl až do branky – 2:3. Inkasovaná branka domácí zaskočila a chvíli se nemohli dostat zpět do hry. Až v osmačtyřicáté minutě jeli domácí tři na jednoho. Vše vzal na sebe Seidl, Sejpal však měl lapačku na svém místě. O chvíli později obkroužil branku Krätzer, ale opět našel jen rukavici brankáře. Po polovině třetí části šli hosté do přesilovky, jenže si nevytvořili vůbec nic. Po vlastním oslabení ujel Kozlům Nedorost. Byl evidentně hákovaný a k vidění bylo další trestné střílení. Nedorost mířil mezi betony, bohužel ani on neuspěl. Tři minuty před koncem viditelně podrážel Malý a ještě ve výhodě vysekl Táborákovi hůl Šifta. Domácí tak měli dvouminutovou výhodu pěti proti třem. Největší šance měla dvojice Mařík Matušík. V prvním případě nahrával přes brankoviště Matušík Maříkovi, ale ten před odkrytou klecí nedokázal vypálit. Vzápětí si role prohodili, ale v prázdné brance našel domácí kapitán jen beton brankáře.

Víc šancí Tábor neměl a Kolín si tak odvezl výhru 3:2. Tábor v utkání spálil neskutečné množství vyložených šancí, nedal dvě trestná střílení, dvouminutovou přesilovku pět na tři a inkasoval velice smolné branky. Nyní jedou Kohouti do Kolína, kde je nečeká lehká úloha. 

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dnes jsme urazili hokejového boha, protože když nedáme takové šance jaké jsme měli, dvě minuty přesilovky proti třem a dvě trestná střílení...nemůžeme vyhrát. Pak dostaneme takový hloupý gól. Kolín jsme přehráli, ale nestačilo to. Pro utkání v Kolíně uděláme nějaké změny v sestavě.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality