Kohouti po kolapsu v Brodě znovu dýchají, po nadšeném výkonu přehráli lídra z Nymburka

12.11.2016 22:18, autor: Pavel Šácha

Jako den a noc… Jen pár dní poté, co po bezkrevném utrápeném výkonu utržili osmibrankový debakl v Havlíčkově Brodě, se táborští hokejisté vybičovali k výkonu, za který sklidili mohutný potlesk. A obětí jejich povstání se nestal nikdo jiný než vedoucí tým tabulky z Nymburka.

Kohouti po kolapsu v Brodě znovu dýchají, po nadšeném výkonu přehráli lídra z Nymburka

HC Tábor - NED Hockey Nymburk

4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Sobota, 12.11.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Točík (Mrkvička, Krätzer), 33. Mrkvička (Krätzer, Liška), 39. Severa (Seidl), 54. Matušík (Seidl, Kanov) - 8. Loučka (Arnošt, Kříž).

Rozhodčí: Valenta - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 5:5 - navíc Novák (Nymburk) do konce utkání.   Využití: 2:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:1, 4:1   Střely: 37:32  

HC TÁBOR: Klestil (Michal Novák) - Havran, Liška, Hlaveš, Kanov, Černý, Dvořák, Tesař - Krätzer, Mrkvička, Točík - Severa, Matušík, Seidl - Blažek, Krátoška, Březina - Václav Prchal, Kýhos, Vojtěch Prchal.

NED HOCKEY NYMBURK: Brázdil (Matoušek) - Kříž, Loučka, Pýcha, Novák, Saňa, Rittig - Šimek, Arnošt, Stehlík, Bičiště, Ječný, Eis, Smejkal, Barbora, Dyrynk.


Pro utkání s lídrem skupiny Střed se do sestavy Kohoutů vrátila zkušenost v osobách obránců Jana Kanova, Ondřeje Lišky a útočníků Jakuba Matušíka s Jakubem Krätzerem.

 Bojovné první dějství bohužel pro oko fanouška rozbila řada vyloučení a aktéři střetnutí si jen zřídkakdy užili hru v plném počtu. Z přesilových situací se také narodily oba gólové momenty první třetiny. V polovině 8. minuty potřebovali Středočeši jen deset vteřin na to, aby v početní výhodě otevřeli skóre – první dorážku Arnošta ještě domácí gólman Klestil vytěsnil, ale na Loučkovo zakončení už dosáhnout nemohl – 0:1. Po šesti minutách vyplněných několika slibnými šancemi na obou stranách včetně hosty nastřelenou tyčí se Táborští dočkali vyrovnání. Po nepřehledné situaci u mantinelu se puku zmocnil Točík, vybruslil si do střelecké pozice mezi kruhy a trefil se parádně – 1:1.

 Ve druhé části se diváci v ochozech ani na okamžik nenudili. Už v prvních šesti minutách se ocitli ve vyložených šancích domácí Mrkvička a Seidl i hostující Stehlík, ale skóre se neměnilo. S přibývajícím časem se výrazně tlačil do popředí neutuchající entuziasmus táborské družiny. Její defenzíva se sice musela mít nadále na pozoru, podstatně více zajímavých okamžiků však bylo k vidění před Brázdilovou klecí. Odměna za aktivitu a poctivou práci se nakonec dostavila ve 33. minutě při páté početní výhodě Jihočechů. Nejzkušenější člen táborské sestavy Mrkvička si sjel od mantinelu do palebné pozice a milimetrovou střelou do levého růžku nymburské svatyně rozšířil svou sbírku o pátý sezónní gól – 2:1. Jen o několik desítek vteřin později se prezentoval parádní ranou od modré táborský obránce Hlaveš, ta ovšem jen odřela barvu na horní tyčce. Necelé dvě minuty před druhou sirénou uštědřili táborští bojovníci soupeři od Labe ještě jeden tvrdý úder, který jim zajistil potřebný klid. V čase 38:02 se probil kolem mantinelu Seidl a jeho prudký pas před branku přetavil ve třetí gól hlídaný, leč neuhlídaný Severa – 3:1.

 V závěrečném dějství byla na nymburském souboru jasně patrná snaha o zdramatizování zápasu, soustředěná táborská defenzíva v čele s Klestilem ho však držela na uzdě a o trvalém usilovném náporu si mohli hosté nechat jen zdát.  Za zády hostujících beků se navíc otevírala zajímavá okénka. Nejprve jimi proklouzla do vyložených šancí dvojice Matušík – Severa a později roztleskal diváky i dravý průnik Březiny, v platnosti ovšem zůstal dvoubrankový náskok. Stvrzenku na nesmírně cenné vítězství nakonec vtiskli Táborští paradoxně až při vlastním oslabení. V době, kdy pobýval na trestné lavici Dvořák se u mantinelu výtečně zorientoval Seidl, přihrávkou mezi dvěma protihráči našel Matušíka a táborský kapitán vyšperkoval svůj návrat do sestavy pojišťovacím čtvrtým gólem – 4:1.

 Černá mračna, která se ve středu přihnala nad Tábor z havlíčkobrodské Kotliny tak rozřízl pořádně hřejivý sluneční paprsek. Na to, jaké klima přinese do účinkování táborského týmu nejbližší duel ve Žďáru nad Sázavou, si musejí jeho fandové počkat do čtvrtka.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality