Kohouti dravého soupeře z Klatov zlomili. Znovu s nulou a řadou prohýřených šancí

25.09.2019 21:14, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejoví fandové procházejí v úvodu nové druholigové sezony poměrně důslednou zkouškou odolnosti své nervové soustavy. Před deseti dny stačil kohoutům k vítězství nad Příbramí jediný gól a bojovali o body až do šedesáté minuty. Totéž se téměř do puntíku opakovalo ve středeční bitvě s mužstvem Klatov. Západočeši se u Jordánu představili jako pohybově skvěle připravený a houževnatý soupeř, který držel domácí celek do poslední chvíle v nejistotě. Táborští bojovníci přesto kvalitní utkání zvládli a na jejich konto přiskočily další cenné tři body.

Kohouti dravého soupeře z Klatov zlomili. Znovu s nulou a řadou prohýřených šancí

HC Tábor - HC Klatovy

2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Středa, 25.9.2019 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 30. Černý (Heřman, Zayml), 56. Havelka (Heřman, Zayml).

Rozhodčí: Marek - Bělohlav, Roupec.   Vyloučení: 6:8   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 36:34   Diváci: 725

HC TÁBOR: M. Novák (Lekeš) - Černý, Havelka, Havran, Hajič, Skočovský, Radoš, Bouška - Matějka, Dančišin, Heřman - Šulek, Jan Bárta, Seidl - Jiří Bárta, Zayml, Březina - Prášek, Kadilák, Pejchal.

HC KLATOVY: Kolář (Čech) - Houdek, Lokajíček, Šiller, Slavík, Sysel, Walter - Uhlík, Rohla, D. Roubal, Kubišta, Tulačka, Matiášek, Eret, J. Roubal, Kolda, Hasman, Hajšman, Procházka.


Hostující tým vsadil od úvodních minut na svou hlavní zbraň, výborně se pohyboval, byl nepříjemný v napadání a dělal tím táborským hráčům občas i výrazné starosti. První gólovou příležitost utkání měl už ve 3. minutě domácí obránce Havelka, ale gólman Kolář, jenž v minulé sezoně naskakoval do zápasů i v táborském dresu, byl na jeho zakončení připravený. Západočeši se ocitli blizoučko vedoucí brance na začátku 10. minuty při své první přesilovce, ale Walterova střela jen rozezvučela horní tyč Novákovy svatyně. Pozorný domácí gólman poté za pomoci svých spoluhráčů udržel hosty na uzdě i při téměř minutové početní výhodě pěti proti třem. Závěr úvodní části vyzněl lépe pro kohouty, s bezbrankovým stavem ovšem nezahýbala ani velká šance Jana Bárty po přihrávce Seidla, ani následná přesilová hra po faulu klatovského Procházky na Havelku.

Úvodní minuty druhé třetiny ponechali rušnému dění na ledě stejný ráz, ale postupem času se stávali domácí hokejisté nebezpečnějším z obou soupeřů. Velkému závaru druhé formace Jihočechů z 24. minuty ještě Kolář odolal, ale o pár minut později už ho Táborští donutili kapitulovat. Stalo se tak v jejich dvojnásobné početní převaze, kdy na trestnou lavici hostů usedli v krátkém sledu po sobě Procházka a Uhlík. Hrdinou okamžiku se stal zkušený obránce Černý, na jeho dokonale mířenou střelu švihem neměl klatovský gólman šanci zareagovat – 1:0. Na konci druhého trestu hostů mohl navýšit vedení Tábora Březina, jenže prohrál s paní Štěstěnou boj o centimetry a orazítkoval jen tyč Kolářovy klece. Zbytek druhé periody se z pohledu táborského týmu jevil jako jeho nejpovedenější pasáž v utkání, do průběžného skóre se ale série vyložených šancí nepromítla. Heřman svou příležitost ani nestihl zakončit, Seidl mířil nad branku už bezmocného Koláře a uklidňující trefu pohříchu nepřinesla ani skvěle hraná přesilovka mezi 36. a 38. minutou.

Nejisté fotbalové vedení 1:0 táborské družině příliš klidu do třetí části nepřineslo, naopak klatovské mužstvo se velmi aktivně vydalo za vidinou vyrovnání. Náznaky jeho náporu ovšem postrádaly efektivnější finální fázi, a když už se hosté dostali do zakončení, stál proti nim soustředěný Novák. Suverénně největší hrozbě ze strany soupeře čelil ve 13. minutě, kdy Klatovští bezmála minutu obléhali jeho branku, tomuto náporu ovšem domácí odolali. Klid na táborské hole definitivně zavála 55. minuta hry, kdy se před nimi znovu otevřela výhoda přesilové hry pěti proti třem. V té první přesně zacílil Černý, a tentokrát se přihlásil o slovo jeho parťák z obrany Havelka. S kotoučem na holi obkroužil klatovskou branku a zasunul puk do její odkryté části – 2:0. Klatovský brankář se po této situaci hodně hněval, protože těsně před gólovou situací zůstal zjevně otřesený u opačné tyče a chybně očekával přerušení hry. Závěr zápasu už měli táborští hráči pod kontrolou. Partnerský tým plzeňské Škodovky sice ještě zkusil štěstí s hrou bez brankáře, ale nakonec mohl být rád, že puk z Heřmanovy hole doklouzal přes celé hřiště jen do tyče jeho opuštěné klece.

Slovo trenéra

Arpád Györi, HC Tábor: „Už od přípravy jsme věděli, že přijede velmi bruslivý soupeř a rozhodně to pro nás nebude nic lehkého. Ukázalo se to už v první třetině, kdy nám hosté dělali svým pohybem problémy, a my se nemohli dostat do tempa. Proto také skončila 0:0. Bylo vidět, že jsme dost nervózní, přece jen jsme hráli doma a je potřeba v úvodu sezony ty body sbírat. V tomhle směru byl dnešní zápas oproti tomu na Kobře diametrálně odlišný. Naštěstí se nám dát gól v přesilovce pět na tři, tím jsme se uklidnili a už to bylo z naší strany lepší a koukatelnější.  Bohužel nám to tam teď moc nepadá a nedokázali jsme soupeři odskočit na vyšší rozdíl. Do poslední třetiny jsme museli stáhnout sestavu na tři pětky, protože už v té druhé části bylo vidět, že postrádáme tempo. Byli jsme sice pod tlakem toho těsného vedení, ale kluci tu situaci zvládli. Pochválit musím Michala Nováka, odchytal velmi dobrý zápas. Vítězství je pro nás důležité, každá taková výhra na začátku sezony má velkou cenu.“   

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality